קושי להירדם בת שנה וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קושי להירדם בת שנה וחצי
29/10/2013 9:19
שלום,
שמי הילה ויש לי ילדה בת שנה וחצי שעד לא מזמן נרדמה אחרי בקבוק,
בתקופה האחרונה היא מסרבת להיות במיטה כשנכנסים לחדר ובוכה,
בימים האחרונים יש כמה שינויים-
1. היא חולה- לכן השיעול מפריעה לה להירדם, אז בכל לילה ניסינו משהו אחר שעובד בלי בכי. (כי הבכי גרם לה לשיעול חזק ורצינו להימנע).
פעם טיול בעגלה בלילה, פעם בקבוק בחוץ בלילה ואז למיטה רגועה, אנו מניחים שהאויר בחוץ מקל על הגרון המגורה.
2. ייתכן והיא שבעה בשעת השינה בתשע בערב או תשע וחצי, כי אוכלת א.ערב .לכן גם אם היא לא רוצה בקבוק אני מנסה להכניס אותה למיטה אבל אז בוכה ורוצה ידיים ואני מתעייפת.
3.עברנו לכמות של 240 מ"ל בבקבוק שלפני השינה, כי ראינו שהיא מתעוררת בלילה במרווח של שעתיים ובקבוק מרגיע אותה והיא חוזרת לישון.
4. אבא של הקטנה בחופש מתחילת השבוע ומעורב יותר איתה, (היא כמובן נהנית ממנו במהלך היום) אבל בלילה הוא בדיעה שהיא לא צריכה לסבול, אז פשוט מוציאים אותה מהחדר לסלון או לעגלה כשהיא בוכה במיטה.

האם שינוי שלנו בניסיונות להרדים אותה כשהיא משתעלת ומנוזלת יקשה עלינו כשהיא תבריא? האם עדיף להרדים תמיד באותה שיטה? כי בלילות עם השיעול הקשה היינו חייבים לנסות משהו אחר, אבל אתמול היה נראה שהיא יותר טוב אז ניסיתי להכניס למיטה אבל אז בכי, עומדת ומושיטה ידיים אליי. אז אני לוקחת אותה לידיים. אני מנסה לתת לה לבכות קצת במיטה ולראות אם היא נרגעת (כי בעבר היא בכתה מעט ונשכבה, אבל היא לא נרגעת ואני צריכה להוציא מהמיטה).
ייתכן שצריך להרגיע את הילדה מוקדם יותר, לכבות טלויזיה ואורות בשעה קבועה? ואז לנסות להרדים?
אשמח לעצות,
הילה.
מאת: אורח/ת
2. קושי להירדם בת שנה וחצי
30/10/2013 12:51
היי הילה,
מקווה שבתך מרגישה טוב יותר.

בהחלט יש השפעה לעובדה שבכל פעם ההרדמה היא בצורה אחרת. זה מבלבל את בתך והיא לא יודעת גם למה לצפות וגם איך בעצמם היא אמורה להירדם. כדי שהיא תתחיל להבין וללמוד היא חייבת עקביות ובהירות. כמו ילד שלומד לדבר אם בכל פעם שנצביע על צבע כחול ונאמר "כחול" הוא ילמד מה זה אך אם בכל פעם נצביע על אותו הצבע ונקרא לזה בשמות אחרים הוא לא יוכל להבין ולהפנים.
ככל שיהיו יותר שינויים בהרדמות כך זה יוביל ליותר בלבול ולמעשה ליותר בכי. מה גם שהלמידה היא לפעמים הפוכה- אם אני אבכה הרבה בסוף ירדימו אותי בעגלה או על הידיים ולכן הדרך שהיא עלולה למצוא שכך נרדמים היא ע"י בכי רב.
בקבוק- כיון שבתך למדה שהיא נרדמת עם בקבוק היא צריכה אותו יותר ויותר ולכן היא מתעוררת יותר ויותר לא מתוך רעב אלא כי זה עוזר לה לחזור לישון. כדי להיגמל מזה מומלץ ללמד אותה להפריד בין האוכל לשינה וללמד אותה להירדם ללא הבקבוק (ובמיטה).
יש חשיבות גדולה מאוד גם לשעת ההרדמה ולטקס שינה קבוע- שוב כי זה עוזר לה להבין מתי היא הולכת לישון. לכן, כשהיא מגלה סמני עייפות כדאי להתחיל בטקס שינה קבוע בכל יום וכמעט באותה השעה.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד