פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0פרק זמן ארוך בשנת הלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבן שלי בן 10 שבועות ושנת הלילה שלו מבלבלת אותי.
יש לילות שהוא מצליח למשוך 7-9 שעות מההנקה האחרונה וכאלה בהם מתעורר כל שעה-שלוש כשברור לי שלא בכולן הוא רעב.
מתי אמורים לעשות אמבטיה כחלק מטקס שינה בגיל הזה? בשעה קבועה או לפני ההנקה שאמורה להיות אחרונה לפני פער של הלילה?
אם אני עושה לו בשעה קבועה יוצא שהוא אוכל רק 4 פעמים עד אז ומתעורר אחרי 3 שעות ואז אני מניקה, הוא חוזר לישון ויש לנו לילה לבן- מתעורר המון ולא מרעב בלבד, כל שעה-שעתיים. אני נותנת מוצץ הוא חוזר לישון ומתעורר שוב אחרי זמן מה וחוזר חלילה.
ההרדמה שלו על מנשא (מאונך) עם מוצץ וטפיחות.
שמתי לב שאם אני מצליחה לדחות את האמבטיה להנקה אחת מאוחרת יותר הוא מצליח לסחוב יותר שעות כבר בפעם הראשונה שהולך לישון, הבעיה היא שהוא מגיע לאמבטיה ולהרגמה עייף ואז ההירדמות לוקחת לפעמים גם שעתיים מלווה בבכי.
לציין שגם ההירדמות המוקדמת יותר יכולה לקחת פרק זמן דומה...
מה עושים?
שנת היום שלו סבירה.. לרוב ישן במיטתו למשך שעה-שעה וחצי. אם ישן פחות מחצי שעה אני תמיד מחזירה לישון ואז בדרכ משאירה אותו שיישן עלי במנשא כדי שלפחות לא יהיה עייף...
מה אפשר לעשות עם הלילה? ברור לי שהיכולת קיימת אבל אני לא מצליחה לשחזר אותה....
אפשר ומומלץ כבר עכשיו להתחיל ליצור שגרת שינה קבועה. כולל טקס שינה ואמבטיה. שעות ההשכבה המומלצות בגיל הזה הן בסביבות 18:00-19:00 בדר"כ זה הזמן לעשות גם את האמבטיה. כחלק מטקס השינה את יכולה לתת אוכל תמיד אחרי אמבטיה, לא משנה כמה זמן לפני כן הוא אכל. אם פרק הזמן הוא קצר יותר אז הוא לא יאכל ארוחה מלאה אבל הוא ילך לישון שבע תמיד באותה מידה. בהדרגה עם הגיל הוא ילמד למשוך יותר ויותר שעות ללא אוכל.
למה בכל לילה קורה אחרת? הרבה פעמים זה תלוי ברמת העייפות שלו- ככל שהוא עייף יותר כך הוא יתעורר יותר בלילה. אם הוא ילך לישון בזמן המתאים השינה שלו תהיה איכותית וטובה יותר וגם ההרדמות קצרות יותר.
במקביל כדאי ליצור סדר יום קבוע של שינה אוכל ומשחק וכך גם הלילות בהדרגה יתייצבו.
* מומלץ להתחיל ללמד אותו להירדם יותר ויותר פעמים במיטה.
לכן, כשהוא מתעורר משינה ומפהק תנסו לעורר אותו עם משחק וגירוי ואז, כשתהי בטוחה שהוא ערני תמתיני לסמני עייפות חדשים.
כשהוא ישן טוב הוא לא אמור להיות עייף כל הזמן, אם עולות לך חששות ניתן להתייעץ עם רופא.
1. פרק זמן ארוך בשנת הלילה
30/10/2013 6:56
שלוםהבן שלי בן 10 שבועות ושנת הלילה שלו מבלבלת אותי.
יש לילות שהוא מצליח למשוך 7-9 שעות מההנקה האחרונה וכאלה בהם מתעורר כל שעה-שלוש כשברור לי שלא בכולן הוא רעב.
מתי אמורים לעשות אמבטיה כחלק מטקס שינה בגיל הזה? בשעה קבועה או לפני ההנקה שאמורה להיות אחרונה לפני פער של הלילה?
אם אני עושה לו בשעה קבועה יוצא שהוא אוכל רק 4 פעמים עד אז ומתעורר אחרי 3 שעות ואז אני מניקה, הוא חוזר לישון ויש לנו לילה לבן- מתעורר המון ולא מרעב בלבד, כל שעה-שעתיים. אני נותנת מוצץ הוא חוזר לישון ומתעורר שוב אחרי זמן מה וחוזר חלילה.
ההרדמה שלו על מנשא (מאונך) עם מוצץ וטפיחות.
שמתי לב שאם אני מצליחה לדחות את האמבטיה להנקה אחת מאוחרת יותר הוא מצליח לסחוב יותר שעות כבר בפעם הראשונה שהולך לישון, הבעיה היא שהוא מגיע לאמבטיה ולהרגמה עייף ואז ההירדמות לוקחת לפעמים גם שעתיים מלווה בבכי.
לציין שגם ההירדמות המוקדמת יותר יכולה לקחת פרק זמן דומה...
מה עושים?
שנת היום שלו סבירה.. לרוב ישן במיטתו למשך שעה-שעה וחצי. אם ישן פחות מחצי שעה אני תמיד מחזירה לישון ואז בדרכ משאירה אותו שיישן עלי במנשא כדי שלפחות לא יהיה עייף...
מה אפשר לעשות עם הלילה? ברור לי שהיכולת קיימת אבל אני לא מצליחה לשחזר אותה....
מאת: אורח/ת
2. פרק זמן ארוך בשנת הלילה
30/10/2013 13:01
היי,אפשר ומומלץ כבר עכשיו להתחיל ליצור שגרת שינה קבועה. כולל טקס שינה ואמבטיה. שעות ההשכבה המומלצות בגיל הזה הן בסביבות 18:00-19:00 בדר"כ זה הזמן לעשות גם את האמבטיה. כחלק מטקס השינה את יכולה לתת אוכל תמיד אחרי אמבטיה, לא משנה כמה זמן לפני כן הוא אכל. אם פרק הזמן הוא קצר יותר אז הוא לא יאכל ארוחה מלאה אבל הוא ילך לישון שבע תמיד באותה מידה. בהדרגה עם הגיל הוא ילמד למשוך יותר ויותר שעות ללא אוכל.
למה בכל לילה קורה אחרת? הרבה פעמים זה תלוי ברמת העייפות שלו- ככל שהוא עייף יותר כך הוא יתעורר יותר בלילה. אם הוא ילך לישון בזמן המתאים השינה שלו תהיה איכותית וטובה יותר וגם ההרדמות קצרות יותר.
במקביל כדאי ליצור סדר יום קבוע של שינה אוכל ומשחק וכך גם הלילות בהדרגה יתייצבו.
* מומלץ להתחיל ללמד אותו להירדם יותר ויותר פעמים במיטה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. סימני עייפות
30/10/2013 13:18
תודה ועוד שאלה לגבי סימני עייפות... הבן שלי מפהק לא מעט לפעמים גם אחרי שהתעורר משינה של שעה וחצי. האם הוא עייף תמידית או שהפיהוק לא מסמן אצלו עייפות?... מאת: אורח/ת
4. סימני עייפות
30/10/2013 13:53
הרבה פעמים אנחנו מתעוררים ונראים עוד עייפים יש אנשים שלוקח להם יותר זמן להתעורר מהשינה.לכן, כשהוא מתעורר משינה ומפהק תנסו לעורר אותו עם משחק וגירוי ואז, כשתהי בטוחה שהוא ערני תמתיני לסמני עייפות חדשים.
כשהוא ישן טוב הוא לא אמור להיות עייף כל הזמן, אם עולות לך חששות ניתן להתייעץ עם רופא.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום