יקיצה מוקדמת משנת לילה- תינוק בן 6 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה מוקדמת משנת לילה- תינוק בן 6 חודשים
22/02/2010 9:02
גנית שלום,

בני בן 6 חודשים מתחיל את שנת הלילה שלו בשעה שמונה לאחר טקס של אמבטיה ואוכל. הוא נרדם במיטה שלו תוך חצי שעה עם מוצץ ועזרה מצידנו של ליטופים וטפיחות.
בלילה הוא קם לכול כל 3 וחצי שעות בממוצע. בדר"כ בהאכלה הראשונה של הלילה בסביבות 12 בלילה הוא יונק ומייד חוזר לישון.
הבעיה שלנו מתחילה בערך ב-4 לפנות בוקר. הוא פשוט מקיץ מהשינה וכל הניסיונות שלנו להחזירו לישון לא מצליחים.
(אנו ניגשים אליו במהירות כדי שלא יתעורר לגמרי אך זה לא עוזר) הוא יונק כשקם גם בשעה זו ולא חוזר לישון מייד. רק לאחר שעה ואפילו יותר של ניסיונות הרדמה כמו בתחילת הלילה הוא נרדם לבסוף, אחרי התשה שלנו.
לעיתים אנחנו לא מצליחים להחזירו לישון ולבסוף מוציאים אותו מהמיטה בסביבות 6 בבוקר.
בכל הזמן הזה מ- 4 לפנות בוקר הוא במיטה מקטר ובעיקר עם ראש מורם כאילו נגמר הלילה בשבילו.

ברצוני לשאול מה ניתן לעשות על מנת לעזור לו לחזור לישון תוך פרק זמן קצר יותר? איך אפשר להפוך את השינה שלו לרציפה יותר ולאחר את שעת ההשקמה שלו?

תודה על העזרה
הדס
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת - בן 6 חודשים
22/02/2010 16:20
הי,

מה שאת מתארת הוא למעשה תוצאה של תלות כדי להירדם. בנך פיתח תלות בעזרה שלכם כדי להירדם (ליטופים, טפיחות, הנקה וכו'). עם הזמן מתפתחת עמידות והיא מתבטאת בהרדמות ארוכות, יקיצות מרובות ואף חלונות עירות כפי שתיארת. ברגע שבנך ילמד להירדם בכוחות עצמו ההתעוררויות הארוכות יפסקו והוא יוכל לישון ברצף. עליכם ללמד אותו בהדרגה להירדם באופן עצמאי במיטה כשאתם לאט לאט מפחיתים את התלות שלו במגע כשהמטרה היא שירדם ללא מגע. אם בוכה הרגיעו במגע ואם זה לא עוזר הרגיעו על הידיים אבל השתדלו שירדם ללא מגע. אם נרדם תוך כדי הנקה חשוב לנתק אותו כשהיניקות נחלשות כדי שלא יקשר את ההנקה עם שינה. בכל מקרה, אם מתעורר לפנות בוקר, התעקשו להחזיר אותו לישון כדי לא לקבע את דפוס ההתעוררות המוקדם.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.