בת 3.5 חודשים - שאלה לגבי שנת צהריים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 3.5 חודשים - שאלה לגבי שנת צהריים
05/11/2013 16:10
בתי בת 3.5 חודשים, כל שינה שלה במהלך היום, פעמיים בבוקר, צהריים ואחר הצהריים, נמשכת כשעה (אלא אם כן היא ישנה עלי, במקרה כזה היא ישנה שעתיים ויותר). חשוב לי להקנות לה הרגל של שנת צהריים ארוכה יותר. האם זה אפשרי וכיצד?
מאת: אורח/ת
2. בת 3.5 חודשים - שאלה לגבי שנת צהריים
06/11/2013 10:29
אפשר לנסות (לרוב זה עובד אם כי לא תמיד)- להיכנס אליה כ-10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ולנסות לשים לב האם את מזהה התחלה של תזוזות לקראת התעוררות וכשיש כאלה לתת לה תנועה/מגע כדי לעזור לה לעבור את מחזור השינה ולהיכנס למחזור נוסף (חשוב לא להעיר אותה אלא לעזור לה להמשיך את השינה). אם את "מפספסת" את זה אז תנסי או להיכנס 15-20 דקות לפני או לתת את המגע לפני שאת מזהה את התזוזות.
תנסי לעשות את זה במשך שבוע שלם ואז להפסיק ולראות אם זה קורה לבד.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שאלה נוספת
13/11/2013 17:03
בכל השכבה במהלך היום, אחרי טקס קצר, אני מניחה את הבת שלי במיטה עם מוצץ וחיתול. משתדלת ישר לצאת מהחדר, ברוב המקרים היא ״קוראת״ לי חזרה ואני עוזרת לה להירדם, מחזירה מוצץ, מלטפת וכו׳. תמיד היא משתוללת, מעיפה ידיים, רגליים וראש לכל הכיוונים, ומשמיעה קולות רטינה, כל הגוף שלה נאטה בסטרס וחסר שקט, ככה לעיתים במשך 20 דקות עד שהיא מתחילה להירגע ולהירדם ונכנסת למצב שינה. האם חוסר השקט והמתח בגוף בכל תהליך ההירדמות משמעו שהיא כבר בעייפות יתר או שהיא עדיין לא עייפה? אני משכיבה אותה כל שעתיים לערך.
מאת: אורח/ת
4. מזכיר עייפות יתר אבל לא תמיד
14/11/2013 9:12
כיון שאני לא רואה את דפוס השינה שלה לאורך תקופה קשה לי לדעת האם זו עייפות רבה או חוסר עייפות.
לרוב, תגובות של עצבנות וסטרס הן של עייפות יתר ואילו שוכבת במיטה רגועה ומשחקת אבל לא נרדמת היא של חוסר עייפות.
אם היא נרדמת לכמה דקות וכל פעם מתעוררת שוב עד שהיא נכנסת לשינה עמוקה זה גם לרוב מעיד על עייפות יתר.
בגיל הזה כשתנועות הגפיים לא מאוד רצוניות יכול להיות שעיטוף בשמיכה יעזור לה להיכנס ליותר רגיעה ונינוחות בשינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד