התינוקת שלי בת חודש ערה ביום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התינוקת שלי בת חודש ערה ביום
05/11/2013 17:29
מה עושים?
היא יונקת בבוקר ואח"כ ערנית עד הצהריים ואז לעיתים אני מצליחה להרדים אותה ישנה איזה שעתיים ואז שוב יונקת ושוב מנסים להרדים אותה לא תמיד זה מצליח ובערב שוב ישנה איזה שעתיים ובלילה כמובן מתעוררת בין פעם לפעמיים לאכול וגם אז במיוחד אחרי שלא ישנה ביום מתקשה להירדם ואני יכולה להיות איתה ערה שעתיים וחצי עד בדר"כ שלוק אחרון מרדים אותה. מה עושים?
מאת: אורח/ת
2. התינוקת שלי בת חודש ערה ביום
06/11/2013 10:37
תנסי לעשות 2 דברים:
1. לעקוב אחריה. תגלי סמני עייפות. לרוב עוררות גבוהה היא סימן לעייפות יתר- תנועות גפיים מוגברות, הכנסת ידיים לפה, נודניקיות, בכי גם לפעמים מראה על עייפות יתר. כשאת מזהה סמנים ראשונים תקפידי שהיא תהיה במיטה לא מאוחר יותר מחצי שעה אחרי הסמנים הראשונים. עשי טקס שינה גם בשנות היום והרדימי בחדר חשוך וללא גירויים.

2. שגרה וסדר יום קבוע. לפי השעות שבהם היא נראית עייפה יותר תתחילי ליצור סדר יום קבוע שכולל אוכל פעילות ושינה כשבהדרגה היא תלמד מתי הולכים לישון (למשל אחרי טיול בוקר יש שנת יום וכו..)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. איך בדיוק מרדימים
06/11/2013 11:53
תינוק בגיל הזה לא יודע להרדים את עצמו. מה את מציעה? אתמול ניסיתי ללכת איתה בעגלה וזה לא ממש עבד.
4. שאלה נוספת
06/11/2013 13:25
האם ייתכן שבעגלה באמבטיה היא ישנה טוב יותר כי הסביבה יחסית סגורה וחשוכה יותר? בסופי שבוע היא ישנה הרבה יותר טוב ואנחנו מהצהריים עד שעות הערב לא בבית
5. איך בדיוק מרדימים-תשובה
07/11/2013 10:51
עם המון המון עזרה ממך. אפשר לנדנד את המיטה, לטפוח עליה ללטף וכו.. כשהיא בוכה להרדים ולהרגיע אותה וכשהיא רגועה להחזיר למיטה ולהמשיך ללטף. אם את רואה שזה ממש לא עובד אז בגיל הזה אפשר לפעמים להרדים על הידיים ובהדרגה תראי שהיא יותר ויותר מוכנה לשכב על המיטה ואף להירדם בה.
בהחלט יכול להיות שהעגלה הקטנה משפיעה לכן יש הרבה תינוקות שנצמדים לפינה של המיטה. אפשר ל"הקטין" את המיטה שלה עם נחשוש מסביב וזה נותן את התחושה הזו.
לגבי החושך, זה תורם ומעודד הפרשת מלטונין (הורמון השינה) ולכן מומלץ להחשיך מעט את החדר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד