הצילו השתבשנו קשות! בת חצי שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. הצילו השתבשנו קשות! בת חצי שנה
07/11/2013 8:51
בוקר אור..
אלה בת חצי שנה בעוד 10 ימים.
בחודשים הראשונים לחייה ישנה המון במנשא ובעגלה ואיפה שיצא.
בגיל 4 חודשים אחרי תקופה קשה של הנקות לא פשוטות ואי שקט עלינו על כך שסובלת מריפלוקס סמוי. הטיפול ושינוי תנוחת ההנקה ששיפרו מאוד את המצב איפשרו לי לעשות סדר בבלאגן ונכנסנו לסדר יום של אוכל משחק שינה.
השינה שלה ביום תמיד תמיד קצרה- 45 דקות, למרות זיהוי מיידי של חלונות השינה. תמיד ערה בין שעה וחצי לשעתיים ואז ישנה 45 דקות. שנת הלילה מתחילה בין שש לשבע.
במקביל לסדר יום, קרוב לגיל 5 חודשים- עבדתי על לימוד הירדמות במיטה. הפסקתי עם מנשא ועגלה. תוך כמה ימים ידעה לשכב במיטה ולרוב להירדם לבד, מקסימום הייתי צריכה להחזיר לה את המוצץ ולעשות קצת ששש... לפני חודש בעלי גם גויס למשימה כדי להפחית הנקות בלילה והחזיר אותה לישון כשהתעוררה יותר מדי. (קבענו שעות חתך להנקה- 23:00 , 4:00). עמדנו בכך יפה כמה ימים ואכן הצליח להחזיר אותה לישון בלי בעיה והכל נראה שעולה על גל חיובי מאוד.
והנה השיבוש- אחרי כמה ימים התקררה ואז היו ימים ולילות קשים ומשובשים. אחר כך הסתובב כאן וירוס הקאות שגם הגיע אליה ועכשיו שוב היתה קצת מקוררת. כל זה גם החמיר לה שוב את הריפלוקס. מה שקורה עכשיו בימים אלו- אני כל פעם חושבת שאני מזהה חלון שינה לפי מה שהייתי רגילה לראות אבל כל השכבה במיטה גוררת בכי. נראה שעייפה אבל לא מסוגלת להירגע ולהוריד הילוך. ולפעמים מתחילה להירדם ואז מיד פוקחת שוב עיניים ובוכה או משתוללת עם הגוף. אני לא מצליחה להבין אם רוצה להיות ערה יותר שעות ואולי סימני העייפות הם כבר לא מה שהיו וזו רק עייפות רגעית ולכן לא נרדמת יותר לבד במיטה. בגלל שכל כך קשה בכל השכבה ממש אני מקלה עליה (ועלי) עם הרדמות בעגלה מדי פעם. אגב גם בלילה מתעוררת המון ואני פשוט מניקה כי ההנקות ביום לא טובות בשל החמרת הריפלוקס (מדלגת על ארוחות כשכואב לה ומשלימה בלילה- אני לא מסרבת לה.)
בגדול, אני מניחה שאני מתלבטת אם לשחרר הכל ולזרום עם כל מה שעושה לה טוב עד שארגיש שחוזרת לעצמה פיזית וששום דבר שם לא מפריע לה, או שיש שינוי מהותי בשעות הערות והעייפות בגיל הזה ואני פשוט לא מודעת.
כתבתי המון..
אולי יש לכן נקודת אור בשבילי?
מאת: אורח/ת
2. הצילו השתבשנו קשות! בת חצי שנה
07/11/2013 11:06
היי,

מבחינת שעות השינה והערות אין הבדל גדול בין גיל 6 חודשים לגיל 5 חודשים. אם תמשיכי לעקוב תמיד אחר סמני העייפות שלה (שלרוב לא משתנים) תוכלי לראות האם היא זקוקה לשינה שלישית או שלא (לרוב סביב גיל 7-9 חודשים מורידים אותה). אם את לא בטוחה שהיא עייפה או לא- אחרי שאת מגלה סמני עייפות ראשוניים המתיני עוד 10-15 דקות ואם הסמנים ממשיכים אז קחי אותה לישון ואם מפסיקים אז המתיני עוד.
אם את חוששת שהיא עדיין לא חזרה לעצמה ואת צריכה לתת לה יותר אוכל ויותר עזרה אז המתיני עד שהיא תרגיש טוב ותהי שלמה עם זה. כשמתחילים בתהליך צריך להיות עקביים ולעמוד בזה ולכן חשוב שתהי בטוחה שזה הדבר הנכון לה. אגב, מחלות יהיו תמיד ולכן לא כדאי בכל מחלה לחזור אחורה אלא להישאר באותה נקודה כמו לפני המחלה ואז להמשיך הלאה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. עינת תודה, אבל להמתין 10-15 דקות
07/11/2013 11:23
עם סימני עייפות יכול להביא לעייפות יתר לא?
מאת: אורח/ת
4. עינת תודה, אבל להמתין 10-15 דקות
07/11/2013 13:02
מהזמן שבו יש סמני עייפות ועד שמגיעים לעייפות יתר עובר כחצי שעה. כלומר, בהנחה שאתם מצליחים למצוא את סמניי העייפות הראשונים יש לכם חצי שעה עד שזה יהפוך לעייפות יתר ולכן, 10 -15 דקות זה עדיין "בטווח" הזמן. כמובן, שאם תגלו שזה הופך לעייפות יתר תוכלו להסיק מזה שאלה לא סמני עייפות ראשוניים מה שאומר שצריך להקדים את הכל.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד