תינוקת מתקשה לישון ביום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת מתקשה לישון ביום
07/11/2013 14:18
שלום, בתי בת 4.5 חודשים. ישנה טוב בלילה (11-12 שעות וקמה פעמיים לינוק)) אך כבר מהחודש הראשון אנחנו מרגישים שצריך ״להילחם״ איתה על תנומות במהלך היום. הבנתי שבגילאים האלו תינוקות צריכים לישון 5 שעות במהלך היום. אצלנו זה 3.5-4 במקרה הטוב.
אני מנסה לשים לב לסימני עייפות אבל העניין הוא שהילדה המקסימה לא מפהקת! ( במקרה הטוב משפשפת קצת עיניים). בוקר אחד אחרי שעייפתי מלנסות להרדים אותה ״בכוח״ אמרתי שאני מחכה עד שאני רואה פיהוק או שפשוף עיניים וזה לא קרה גם אחרי 5 שעות ערות! מיותר לציין שבשלב זה היא היתה עצבנית והתקשתה להרדם בגלל עייפות יתר. עניין נוסף- היא מאוד תנועתית בשינה וזה גורם לה להתעורר הרבה.
יש לי מספר שאלות:
1. כמה זמן היא אמורה להיות ערה בין תנומה לתנומה במהלך היום?
2. האם לנסות להשכיב לישון גם אם אני לא רואה סימני עייפות (זה מה שאני עושה עכשיו ואני לא בטוחה אם זה נכון).
3. כשמניחים אותה במיטה היא מתחילה לנופף בידיים וברגליים בצורה כזאת שהיא לא מצליחה להירדם אלא אם כן אני או בעלי יושבים לידה ומחזיקים לה ידיים. האם זה תקין? ניסינו לא להחזיק לה ידיים ולראות האם היא מצליחה לעייף את עצמה אבל זה פשוט לא קרה.. בשלב מסוים היא מתייאשת ומתחילה לבכות.
4. בשנת הלילה היא לפעמים כאילו זורקת רגליים מתוך שינה על המזרון (זה משמיע רעש ממש חזק שממש מעיר אותנו). אנחנו לא מצליחים להבין האם זה בסדר ולמה היא עושה את זה. לפעמים זה מעיר אותה.
אשמח מאוד לתשובות.. אני די מיואשת
מאת: אורח/ת
2. תינוקת מתקשה לישון ביום
07/11/2013 15:37
1. בגיל הזה תינוקות מצליחים להחזיק מעמד בין שעה-שעה וחצי מקסימום שעתיים בין התנומות.

2. מלבד שפשוף עיניים ופיהוק שאלה הם הסמנים המוכרים והבולטים ישנם סמני עייפות אחרים כמו למשל מצב רוח- עצבנות, נודניקיות. חוסר סבלנות (מעבר מהיר בין צעצועים), הכנסת ידיים לפה לפעמים, תזוזות ידיים ורגליים מוגברות, זיגוג בעיניים ואולי אדמומיות וכו.. יכול להיות שאם תתחילי להתבונן בה לאחר שעה של ערות תתחילי ללמוד לזהות סמנים שמקדימים לשפשוף העיניים.
הרבה פעמים בכי דווקא מראה על עייפות רבה מדי.
אפשר לנסות להרדים "לפי שעון" ולראות איך זה עובד. אין תשובה ידועה מראש, לפעמים זה מצליח ולפעמים לא.

3. כאמור, לפעמים תנועות גפיים מוגזמות מראות על עוררות רבה שבאה בגלל העייפות. מה גם שבגיל הזה תנועות הגפיים לא תמיד נשלטות לגמרי. אפשר להרגיע אותה כשהיא על הידיים במהלך טקס השינה. ואפשר בהתחלה להרגיע עם מגע.

4. זה נשמע לי תקין. כאמור, עדיין אין שליטה מלאה על הגפיים. בנוסף אחת הבעיות של עייפות יתר היא שינה לא רגועה ולא עמוקה ויכול להיות שזה נובע מכך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה! (ל"ת)
07/11/2013 15:56
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB