קושי בשינה רציפה בת 11 שבועות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קושי בשינה רציפה בת 11 שבועות
10/11/2013 15:42
הבת שלי בת 11 שבועות מתקשה בשינה רציפה גם ביום וגם בלילה.
ביום אני מרדימה אותה במנשא בדרכ בכל שעה וחצי-שעתיים כשהיא נהיית נודניקית ומכניסה ידיים לפה. היא מצליחה לישון לכל היותר שעה ומתחילה לקטר במיטה בעיניים עצומות. אני טופחת לה על הטוסיק או נותנת מוצץ ולרוב זה מחזיר אותה לשינה לעוד 45 דק במקרה הטוב ואז זה קורה שוב.
מיותר לציין שאם אני משאירה אותה עלי במנשא היא יכולה לישון שעתיים לפחות.
בשעה 18:30-19:00 מתחילים טקס שינה ואני מרדימה אותה. לרוב היא מאוד מתקשה להיכנס לשנת לילה (לפעמים רק ב 22-23) ומצמידה רגליים לבטן מה שמעלה אצלי את החשד שמדובר בכאבי בטן וגזים (שיוצאים אם אני עושה מסאז).
גם אחרי שנרדמת מתעוררת בכל שעה-שעה וחצי בקיטורים ובעיטות ברגליים. אני שוב משנה לה תנוחה, נותנת מוצץ והיא נרגעת.... עד שבשלב מסוים היא כבר לא נרגעת ואז מאכילה. וחוזר חלילה...
אוסיף גם שהיא יונקת ופולטת לא מעט, חוץ מבהאכלת הלילה
מה עושים?.... האם מדובר בכאבים ובגלל זה ההתעוררויות? האם היא לא יודעת להמשיך לישון? (יש לילות שהיא ישנה רצוף גם 6-8 שעות) מתוסכלת ועייפה מאוד...
מאת: אורח/ת
2. קושי בשינה רציפה בת 11 שבועות
11/11/2013 14:11
ראשית, מאוד יכול להיות שיש לה גזים וכאבים. לרוב זה מגיע פחות או יותר באותן שעות וייתכן וזה בשעת הערב.
במהלך הלילה ההתעוררויות נובעות גם מדברים אחרים כמו עייפות יתר, מהפך של יום ולילה וכו..
בבוקר, אם היא מתעוררת אחרי שעה תוציאי אותה ותסיימי את השינה. תמשיכי לעקוב אחר סמני עייפות יתכן והם יהיו מוקדמים יותר ואז תכניסי אותה לתנומה נוספת. המטרה שהיא תלמד לעבור את השעה בעצמה כי כך היא לומדת שהיא זקוקה לעזרה בכל ביום מחזור שינה וזה חוזר גם בלילה. בלילה, כמובן שאת צריכה לגשת ולהחזיר אותה לישון. זה גם יעזור בהפרדה בין היום ללילה.
במקביל יכול להיות שפער של שעתיים הוא גדול מדי עבורה ומספיק לה שעה-שעה וחצי של ערות.
תנסי לבנות סדר יום קבוע עם זמני אוכל שינה ופעילות וגם זה יעזור בשינה של היום וגם של הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד