תינוקת בת חמישה חודשים שלא ישנה צהריים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת חמישה חודשים שלא ישנה צהריים
11/11/2013 16:34
שלום,
בתי בת חמישה חודשים ואיננה ישנה צהריים ,
היא הולכת לישון בשעה שבע וחצי בערב ללא קשיים עד השעה שש וחצי שבע בבוקר.
לאחר מכן ישנה עוד שעה במהלך הבוקר לרב באזור השעה עשר.
היא איננה נרדמת לאחר מכן בגן.
בגן היום נאמר לי שזה לא יתכן שהיא לא ישנה בשעות הצהריים כלל ויש לבדוק תזונה או האם ישנה בעיה ????
יש לציין שהילדה חיובית ורגועה ואיננה עצבנית כתוצאה מכך שהיא לא ישנה שנת צהריים ,
האם יש מקום לדאגה ? האם יש פתרון לנושא ?
תודה
לילך
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת חמישה חודשים שלא ישנה צהריים
12/11/2013 14:31
היי לילך,

בעקרון היא ישנה יחסית מעט לגילה. ממה שאת מתארת נשמע שהיא ישנה כ-12-12.5 שעות שכמות השעות המומלצת לגילה הוא 15 שעות ביממה.
יכול להיות שבגלל ששעת השינה שלה בבוקר היא מעט מאוחרת אז היא צריכה גם את שנת הצהריים מאוחר למשל בסביבות 15. תעקבי אחר סמני העייפות ותראי מתי היא מגלה אותם.
יחד עם זאת, אם היא ישנה רצוף את שנת הלילה ונראית חיונית ושמחה ורגועה ואינה מראה סמנים של עוררות יתר (בדומה להיפראקטיביות) אז ייתכן וזו כמות שעות שמספיקה לה.
על פניו אם היא מתפקדת טוב לא נראה שיש בעיה אבל בכל מקרה של חשש כדאי לפנות לרופא ילדים ולהתייעץ אתו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד