בת 7 שבועות ישנה רק על הידיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 7 שבועות ישנה רק על הידיים
13/11/2013 17:58
בתי בת 7 השבועות נרדמת רק על הידיים ובתנועה. במהלך היום היא מתעוררת ברגע שמורידים אותה מהידיים (ולפעמים אפילו ברגע שמתיישבים), ככה שממש אי אפשר להניח אותה לרגע (אלא אם זה בחוץ, בעגלה ובתנועה).
בלילה היא נרדמת על השד ואחר כך ישנה במיטה שלה, אבל תהליך ההירדמות לוקח שעות ארוכות.
האם אפשר לתקן את המצב עכשיו או שצריך לחכות שתתבגר קצת? חייבת לציין שהיא תינוקת רגישה מאוד, שמגיעה בקלות לבכי היסטרי ולצרחות, ובוכה הרבה גם בגלל גזים

זקוקה נואשות לעצה!
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. בת 7 שבועות ישנה רק על הידיים
14/11/2013 9:21
אפשר להתחיל לשנות כבר עכשיו את הדברים.
אמנם בגיל הזה תינוקות זקוקים עוד לעזרה כדי להירדם אבל אפשר בהחלט להתחיל ליידד אותה עם הירדמות במיטה בצורה הדרגתית.
קודם כל חשוב ליצור לה סדר יום עם שעות שינה קבועות ולעזור לה להתחיל להבחין בין היום ללילה.
שנית, כשאת מזהה שהיא מתחילה להיות עייפה היכנסי איתה לחדר חשוך וללא גירויים ואפילו מומלץ לעשות טיקסון שינה קצר (שיר או ריקוד קצר על הידיים ולהקפיד שהיא לא נרדמת אלא רגועה ונינוחה) ואז להניח במיטה ולתת לה המון מגע/לטיפות/נדנוד וכו.. אם היא בוכה להרים ולהרגיע ולהחזיר למיטה להמשך מגע (חשוב שתירדם עם המגע שלך). בגיל כזה אפשר לא להתעקש איתה עד הירדמות ואם זה לא הולך אז להרדים על הידיים בסוף אבל בכל הזדמנות שהיא עייפה ורגועה להתחיל ולנסות קודם הרדמה במיטה. המטרה שהיא תסכים להיות יותר ויותר זמן במיטה רגועה ומדי פעם אפילו תירדם שם. מומלץ להגיע לגיל 4 חודשים כשכבר כל ההרדמות נעשות במיטה.

אגב, יכול להיות שעיטוף מאוד יוכל לעזור לך.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. לעניין ההתעקשות
14/11/2013 16:36
אם אני לא מתעקשת ובסוף מרדימה אותה על הידיים זה לא מעביר לה את המסר הלא נכון והורס את הזמן והמאמץ שהשקעתי קודם? זה פשוט מה שכולם אומרים... אשמח אם תסבירי למה זה בסדר לא להתעקש
מאת: אורח/ת
4. לעניין ההתעקשות
17/11/2013 12:59
זה מאוד מאוד נכון שהמסר שעובר בסוף הוא לא נכון. לכן החל מגיל 3 חודשים מאוד חשוב לשמור על המסר הזה ולסיים את ההרדמות במיטה.
יחד עם זאת, את מדברת על תינוקת מאוד צעירה ובגיל שעדיין זקוקה לעזרה גדולה ועדיין בשלב של הסתגלות לעולם ולכן אפשר להיות יותר רכים, כשהמטרה היא שבכל פעם היא תהיה מוכנה להיות יותר במיטה. כמובן, שככל שההרדמה תסתיים בהצלחה אז הלמידה וההתיידדות עם המיטה תהיה מהירה יותר ולכן כדאי בכמה שיותר הזדמנויות לנסות להרדים במיטה ואף להצליח. כלומר, כשאת עושה ניסיון הרדמה תעשי ניסיון אמיתי ומשמעותי ורק אם את רואה שזה ממש לא הולך אז תפסיקי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד