פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה רצופה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

דן ישן עד גיל חודשיים מאוד טוב, היה מתעורר פעם אחת בלילה יונק וחוזר לישון. מאז גיל חודשיים דן קצת טורטר בין דירות כי היינו בתקופת מעברים, שמסתיימת רשמית בסופש הקרוב ואז אנו עוברים לביתנו הקבוע שם מחכה לדן חדר משלו. החל מגיל חודשיים דן התחיל להתעורר הרבה מאוד, שעת ההרדמות שלו הייתה 19-20 בשעון קיץ וכל שעתיים התעורר לאכול! ניסינו להרגיע עם מוצץ, זה עבד לפעמים יותר ולפעמים פחות. אחרי שבועיים החלטנו שחסל סדר הנקה כל שעתיים מה גם שההנקות היו 5-10 דק וזהו והיה נראה לנו שהוא לא באמת אוכל אלא בעיקר נעזר בי להירדם, הצלחנו להוריד את כמות ההנקות לכל 3-4 שעות שבד״כ זה כל 3 שעות ורק לעיתים רחוקות כל 4 שעות. הוא נירדם בסביבות שש וחצי שבע בערב אחרי אמבטיה קצת שירים והירדמות במיטה לפעמים בכוחות עצמו לפעמים עם קצת עזרה ולפעמים עם ציצי כשהוא כבר מתחיל להתעצבן. שנת הלילה בד״כ נמשכת עד חמש וחצי בבוקר שאז קם לאכול (בדכ בפעם השלישית) ואני משאירה אותו לישון עלי עוד שעה כדי לא לקום כל כך מוקדם... כך יוצא שדן מתעורר בסביבות ה 3 פעמים בלילה ליניקות של 10 דק בערך ונירדם בקלות רבה בתום ההנקה. אנחנו מנסים הרבה פעמים כן לגרום לו לחזור לישון בלי ציצי, בד״כ זה לא עובד. (ביום דן ישן 3 שינות בד״כ של בין 45-שעה וחצי שעתיים)
אני רוצה לציין שאנחנו לא סובלים מעייפות מצטברת כי ההנקות קצרות וההרדמות קלה אך אני חושבת שהוא מספיק גדול כבר לישון לילה רצוף או לפחות לאכול רק פעם אחת בלילה... היום הוא עדיין ישן במיטת תינוק ליד המיטה שלנו, ואנו מתלבטים האם בבית החדש להרגיל אותו לישון בחדר שלו (עם מוניטור). אז בעצם שתי השאלות שלי הן איך בכל זאת לגרום לו לישון יותר שעות רצוף, ומה ההמלצה לגבי השכבה בחדר משלו בגיל צעיר וכשהוא עדיין מתעורר בלילה... עוד שאלה קטנה בקשר לשינת יום, יום אחד בשבוע דן נמצא עם סבתא שלו במשך כל היום (אני בלימודים) וזה יום שכמעט באופן קבוע הוא לא ישן בו... הוא נמצא בסביבה לא מוכרת ודיי מסרב לישון, בדכ הוא לא מקטר או בוכה אבל בכל זאת הוא קטנטן וצריך לישון... מה הטיפים שאפשר לתת לסבתא מעבר ללנסות לזהות את סימני השינה שאני מכירה כל כך טוב?
זה נכון שבגיל הזה דן כבר יכול לישון ללא אוכל או מקסימום ארוחה אחת. התחלתם בתהליך נכון של דחיית האוכל וצריך להמשיך בזה. קודם כל לדאוג שבשום מקרה דן לא יירדם בזמן האוכל ולנתק אותו לפני ההירדמות/התנמנמות. זה יקל על התהליך. אח"כ באופן יזום כל כמה לילות לפתוח בשעה נוספת את פער הארוחות. למשל, אם היום הוא אוכל כל 3 שעות אז להחליט שהוא יתחיל לקבל אוכל כל 4 שעות ואז, אם דן מתעורר לפני כן הוא לא יקבל אוכל.
בהתחלה זה יקשה על השינה שלכם ויהיה קשה יותר להחזיר אותו לישון אבל לטווח הארוך זה כדאי.
השכבה בחדר שלו- זו בחירה שלכם. אפשר להתחיל בזה כבר עכשיו ואם הוא מתעורר לגשת אליו. ואפשר גם כשתרגישו שיותר קל.
סבתא- סמני עייפות זה חשוב, במקביל גם סדר יום כמו בבית ושעות השינה פחות או יותר. בנוסף, מומלץ להרדים בחדר חשוך ללא גירויים ולעשות טקס שינה קצר.
בהצלחה
1. שינה רצופה
18/11/2013 18:58
שלום, דן הבייבי הקטן שלי בן 5 חודשים, שוקל כמעט 7 קילו, ילד ראשון בריא יונק בעיקר וכ 3-5 פעמים בשבוע כשאני לא בסביבה מקבל תחליף.דן ישן עד גיל חודשיים מאוד טוב, היה מתעורר פעם אחת בלילה יונק וחוזר לישון. מאז גיל חודשיים דן קצת טורטר בין דירות כי היינו בתקופת מעברים, שמסתיימת רשמית בסופש הקרוב ואז אנו עוברים לביתנו הקבוע שם מחכה לדן חדר משלו. החל מגיל חודשיים דן התחיל להתעורר הרבה מאוד, שעת ההרדמות שלו הייתה 19-20 בשעון קיץ וכל שעתיים התעורר לאכול! ניסינו להרגיע עם מוצץ, זה עבד לפעמים יותר ולפעמים פחות. אחרי שבועיים החלטנו שחסל סדר הנקה כל שעתיים מה גם שההנקות היו 5-10 דק וזהו והיה נראה לנו שהוא לא באמת אוכל אלא בעיקר נעזר בי להירדם, הצלחנו להוריד את כמות ההנקות לכל 3-4 שעות שבד״כ זה כל 3 שעות ורק לעיתים רחוקות כל 4 שעות. הוא נירדם בסביבות שש וחצי שבע בערב אחרי אמבטיה קצת שירים והירדמות במיטה לפעמים בכוחות עצמו לפעמים עם קצת עזרה ולפעמים עם ציצי כשהוא כבר מתחיל להתעצבן. שנת הלילה בד״כ נמשכת עד חמש וחצי בבוקר שאז קם לאכול (בדכ בפעם השלישית) ואני משאירה אותו לישון עלי עוד שעה כדי לא לקום כל כך מוקדם... כך יוצא שדן מתעורר בסביבות ה 3 פעמים בלילה ליניקות של 10 דק בערך ונירדם בקלות רבה בתום ההנקה. אנחנו מנסים הרבה פעמים כן לגרום לו לחזור לישון בלי ציצי, בד״כ זה לא עובד. (ביום דן ישן 3 שינות בד״כ של בין 45-שעה וחצי שעתיים)
אני רוצה לציין שאנחנו לא סובלים מעייפות מצטברת כי ההנקות קצרות וההרדמות קלה אך אני חושבת שהוא מספיק גדול כבר לישון לילה רצוף או לפחות לאכול רק פעם אחת בלילה... היום הוא עדיין ישן במיטת תינוק ליד המיטה שלנו, ואנו מתלבטים האם בבית החדש להרגיל אותו לישון בחדר שלו (עם מוניטור). אז בעצם שתי השאלות שלי הן איך בכל זאת לגרום לו לישון יותר שעות רצוף, ומה ההמלצה לגבי השכבה בחדר משלו בגיל צעיר וכשהוא עדיין מתעורר בלילה... עוד שאלה קטנה בקשר לשינת יום, יום אחד בשבוע דן נמצא עם סבתא שלו במשך כל היום (אני בלימודים) וזה יום שכמעט באופן קבוע הוא לא ישן בו... הוא נמצא בסביבה לא מוכרת ודיי מסרב לישון, בדכ הוא לא מקטר או בוכה אבל בכל זאת הוא קטנטן וצריך לישון... מה הטיפים שאפשר לתת לסבתא מעבר ללנסות לזהות את סימני השינה שאני מכירה כל כך טוב?
מאת: ענבלבלה
2. שינה רצופה
19/11/2013 9:27
היי ענבלבלה,זה נכון שבגיל הזה דן כבר יכול לישון ללא אוכל או מקסימום ארוחה אחת. התחלתם בתהליך נכון של דחיית האוכל וצריך להמשיך בזה. קודם כל לדאוג שבשום מקרה דן לא יירדם בזמן האוכל ולנתק אותו לפני ההירדמות/התנמנמות. זה יקל על התהליך. אח"כ באופן יזום כל כמה לילות לפתוח בשעה נוספת את פער הארוחות. למשל, אם היום הוא אוכל כל 3 שעות אז להחליט שהוא יתחיל לקבל אוכל כל 4 שעות ואז, אם דן מתעורר לפני כן הוא לא יקבל אוכל.
בהתחלה זה יקשה על השינה שלכם ויהיה קשה יותר להחזיר אותו לישון אבל לטווח הארוך זה כדאי.
השכבה בחדר שלו- זו בחירה שלכם. אפשר להתחיל בזה כבר עכשיו ואם הוא מתעורר לגשת אליו. ואפשר גם כשתרגישו שיותר קל.
סבתא- סמני עייפות זה חשוב, במקביל גם סדר יום כמו בבית ושעות השינה פחות או יותר. בנוסף, מומלץ להרדים בחדר חשוך ללא גירויים ולעשות טקס שינה קצר.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה