פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הצילו! רוצים לישון...
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת חצי שנה. יונקת. חזרתי לעבודה לפני שבועיים. בינתים היא בבית עם אבא שלה. מיטתה עדיין לצידנו בחדר ההורים (מתלבטת אם להעביר לחדר של אחותה בת ה- 3 ומפחדת שהן יעירו זו את זו)
מהרגע שהיא נולדה ועד גיל 4 חודשים ישנה מעולה בלילה (5-6 רצוף) ואלו במשך היום היתה ישנה מחזור שינה אחד ומתעוררת.
במשך החודשיים האחרונים חלה הרעה משמעותית בשינת הלילה. בהתחלה התחילה להתעורר מספר פעמים ודרשה (וקיבלה) לינוק. אך לאחרונה היא פשוט מתעוררת כל שעה וצורחת כך שאני ממהרת להרים אותה כדי שלא תעיר את כל הבית... ברוב הפעמים היא מיד חוזרת לישון לפעמים בעזרת מוצץ על הידיים שלי כמובן.
איך אלמד אותה לחבר שני מחזורי שינה?
היא אמורה להיכנס לבית תינוקות בעוד כשבועיים- כמה שינויים תוכל להכיל בבת אחת?
מצד אחד קשה לי לבצע התערבות ואני לא רוצה להקשות עליה מצד שני אני גמורה מעייפות ולא אוכל להמשיך לתפקד ככה.
אשמח לעצה, טיפ וכד'
לרוב הבדל של שבועיים הוא מספיק כדי להרגיל אותה לשינוי אחד ואז להתחיל בשינויי נוסף. לכן, אם את רוצה להתחיל בלימוד הרגלי שינה אז או שתתחילי מיד או שתמתיני כשבוע-שבועיים אחרי שהיא כבר מתחילה להסתגל לבית התינוקות.
על מנת שבתך תישן טוב יותר צריך להתחיל ללמד אותה להירדם קודם כל במיטה שלה ובהדרגה להירדם גם ללא מגע ונוכחות שלכם (גם בשנות היום וגם בלילה). במקביל, אם היא צריכה מוצץ ללמד אותה לקחת אותו לבד. גם לגבי ההנקה- כדאי להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל ואז להתחיל בהדרגה להוציא את הארוחות מהלילה.
כדי להרגיל אותה לישון במיטה שלה כדאי להניח אותה במיטה לשבת לידה ולתת לה מגע רצוף עד שהיא נרדמת. אם בוכה, להרים להרגיע ולהחזיר ערה למיטה להמשך מגע. אחרי שהיא תצליח להירדם כך 2-3 לילות כבר יהיה הרבה פחות בכי והתנגדות עד שלא יהיה בכלל.
בהצלחה!
1. הצילו! רוצים לישון...
24/11/2013 8:57
שלום!בתי בת חצי שנה. יונקת. חזרתי לעבודה לפני שבועיים. בינתים היא בבית עם אבא שלה. מיטתה עדיין לצידנו בחדר ההורים (מתלבטת אם להעביר לחדר של אחותה בת ה- 3 ומפחדת שהן יעירו זו את זו)
מהרגע שהיא נולדה ועד גיל 4 חודשים ישנה מעולה בלילה (5-6 רצוף) ואלו במשך היום היתה ישנה מחזור שינה אחד ומתעוררת.
במשך החודשיים האחרונים חלה הרעה משמעותית בשינת הלילה. בהתחלה התחילה להתעורר מספר פעמים ודרשה (וקיבלה) לינוק. אך לאחרונה היא פשוט מתעוררת כל שעה וצורחת כך שאני ממהרת להרים אותה כדי שלא תעיר את כל הבית... ברוב הפעמים היא מיד חוזרת לישון לפעמים בעזרת מוצץ על הידיים שלי כמובן.
איך אלמד אותה לחבר שני מחזורי שינה?
היא אמורה להיכנס לבית תינוקות בעוד כשבועיים- כמה שינויים תוכל להכיל בבת אחת?
מצד אחד קשה לי לבצע התערבות ואני לא רוצה להקשות עליה מצד שני אני גמורה מעייפות ולא אוכל להמשיך לתפקד ככה.
אשמח לעצה, טיפ וכד'
מאת: אורח/ת
2. הצילו! רוצים לישון...
24/11/2013 11:07
היי,לרוב הבדל של שבועיים הוא מספיק כדי להרגיל אותה לשינוי אחד ואז להתחיל בשינויי נוסף. לכן, אם את רוצה להתחיל בלימוד הרגלי שינה אז או שתתחילי מיד או שתמתיני כשבוע-שבועיים אחרי שהיא כבר מתחילה להסתגל לבית התינוקות.
על מנת שבתך תישן טוב יותר צריך להתחיל ללמד אותה להירדם קודם כל במיטה שלה ובהדרגה להירדם גם ללא מגע ונוכחות שלכם (גם בשנות היום וגם בלילה). במקביל, אם היא צריכה מוצץ ללמד אותה לקחת אותו לבד. גם לגבי ההנקה- כדאי להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל ואז להתחיל בהדרגה להוציא את הארוחות מהלילה.
כדי להרגיל אותה לישון במיטה שלה כדאי להניח אותה במיטה לשבת לידה ולתת לה מגע רצוף עד שהיא נרדמת. אם בוכה, להרים להרגיע ולהחזיר ערה למיטה להמשך מגע. אחרי שהיא תצליח להירדם כך 2-3 לילות כבר יהיה הרבה פחות בכי והתנגדות עד שלא יהיה בכלל.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה