עייפות יתר והתעוררויות רבות בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. עייפות יתר והתעוררויות רבות בלילה
28/11/2013 8:52
בוקר אור,
אלה בת חצי שנה, שוקלת 7.5 ק"ג ומלבד ריפלוקס סמוי שכרגע מצבו די טוב, הכל תקין.. עדיין יונקת בלבד.
ביום ישנה שינות של 45 דקות בלבד- ויש ארבע כאלו. הראשונה לרוב ב-8:30, השניה ב- 11:00 בערך, אח"כ סביב 13:30 ובאזור 16:30-17:00 יש עוד אחת שלרוב היא לא יותר מחצי שעה. ניסיתי הרבה פעמים לעבוד על הארכת השינה ולרוב זה לא מצליח. שחררתי את זה.
לאחרונה אני רואה קשר ישיר בין הגעה לשנת הלילה בעייפות יתר לבין התעוררויות רבות במהלך הלילה.
הבעיה שלי היא שיש לאלה אחות גדולה יותר והחיים דינמיים- אני לרוב לבד עם שתיהן ולעיתים ההרדמה האחרונה מתעכבת או מתבלגנת קצת. גם זו שלפניה- תנומת אחה"צ - הרבה פעמים גם היא מתעכבת כי אנחנו בחוץ , בחזרה מהגן, בעגלה, בין ילדים ורעש או כל פעם סיבה אחרת. אני מאוד משתדלת לספק לה תנאי שינה בתוך סדר היום עם האחות הגדולה ולא תמיד מצליחה.
השאלה שלי היא כזו- האם יש לי דרך "לתקן" את ההתעוררויות המרובות בלילה גם אם לא הצלחתי תמיד לעשות הכל בזמן במהלך אחר הצהריים והערב? או שדין שנת הלילה ייגזר תמיד מכך...
עד איזה גיל זה משפיע ישירות?
תודה רבה..
אמא עייפה.
מאת: אורח/ת
2. עייפות יתר והתעוררויות רבות בלילה
01/12/2013 12:11
היי,

אכן עייפות יתר גורמת ללילה פחות טוב וזה קורה תמיד. אין לזה גיל. גם אנחנו המבוגרים ישנים פחות טוב בלילה של עייפות יתר. סביבות גיל 2-3 זה קצת פחות מורגש כי מעברי השינה מתחזקים אבל זה עדיין קיים.
אם לבתך הקטנה יש הרגלי שינה טובים והיא נרדמת בכוחות עצמה ויודעת להחזיר את עצמה לישון במהלך הלילה אז גם אם יהיו לפעמים לילות של עייפות יתר הם לא אמורים להיות מאוד קשים אלא לרוב 1-3 יקיצות קצרות בחלקן היא תוכל לחזור ולהירדם בעצמה. לעומת זאת, תינוק שעדיין זקוק לעזרה כדי להירדם גם העייפות משפיעה יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד