תינוק בן חודשיים וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן חודשיים וחצי
01/12/2013 21:30
שלום רב
קראתי את הפניות כאן והחלטתי גם לנסות להיעזר בכן :)

בני המתוק מאד סקרן, פעיל ונמרץ. לא מצליח להירדם לבד, בכל הרדמה שלו אנו מרדימים על הידיים ולרוב כשמנסים להעביר למיטה הוא מתעורר. אם הוא לא התעורר והצלחנו להשכיב במיטה אז הנפות הידיים מתוך השינה יעירו אותו.
הנפות הידיים מאד תכופות חזקות ומפריעות.

הוא ישן בלילה על הבטן, כן אני יודעת... אבל אין שום דרך אחרת לתת לו לנוח כי הוא כל הזמן מתעורר בגלל הנפות הידיים. שנת הלילה טובה ונמשכת מ9 עד 6-7 ואז הוא אוכל ולרוב חוזר לישון לשעה שעתיים נוספות.

הבעיה היא במהלך היום, הוא לא נרדם לבד בשום מצבביום וגם לאחר עזרתנו לא מצליח לישון גם לא על הבטן יותר מ-20 דקות כתוצאה מכך הוא כבר עייף ונרגן בערב.

מה לעשות? איך להרגיל להרדים בשעות היום? ואיך לאפשר שינה ארוכה יותר ביום?
והאם בכל שינה להתעקש לשים במיטתו או שאפשר לאפשר שינה על מזרן הפעילות או על המיטה שלנו?
ניסיתי גם להרגיל לחפץ מעבר אך הוא לא גילה עניין, הוא לוקח מוצץ עד שנרע ואז פולט אותו מפיו.

אשמח לכל עזרה כדי שבני ואני נוכל לנוח.
תודה רבה

תמי
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן חודשיים וחצי
02/12/2013 10:01
היי תמי,
בגיל הזה זה עדיין בסדר מדי פעם שיש הרדמות שהן לא במיטה. מומלץ תמיד להתחיל ולנסות קודם להרדים במיטה כשהוא נינוח ורגוע.
סדר יום קבוע עם שעות שינה קבועות מאוד יעזרו לו. שימי לב לסמני עייפות וכשהוא מגלה כאלה סימן שאלה שעות השינה הכי טובות לו וזה גם יקל את ההרדמה וגם ייטיב את איכות השינה.
בנוסף, מומלץ להרדים בחדר חשוך וליצור טקס שינה קצר שמרגיע אותו ומכין אותו לקראת שינה גם בשנות היום.
לגבי תנועות הגפיים האופייניות לגיל הזה, אפשר לנסות עטוף שמיכה זה מיועד בדיוק לצורך הנושא הזה וכך הוא יוכל לישון טוב יותר וגם על הגב.
לאחר שניסית הכל (סמני עייפות וזמן שינה נכון, חדר חשוך, טקסי שינה, עיטוף) וזה לא עזר אפשר להיכנס אליו כ- 5-10 דקות לפני שהוא אמור להירדם ולתת לו תנועה קלה כדי לעזור לו להמשיך לישון יותר מ-20 דקות. שימי לב שזה לא מעיר אותו.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד