לא מצליח לחבר מחזורי שינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. לא מצליח לחבר מחזורי שינה
03/12/2013 10:10
שלום!
הבן שלי בן 3 חודשים וקצת, ניזון מהנקה מלאה ושוקל כ 6.5 קג. מאז שנולד השינה הייתה עבורו משימה קשה ועל מנת שיישן ולא יגיע לעייפות יתר הייתי מאפשרת שינה במנשא עלי בעיקר. היום הגענו למצב שהוא לא מצליח להמשיך בשינה לאחר מחזור שינה אחד, גם אם הוט עלי!! וגם אם אני לא מפסיקה למשל להתהלך איתו.
אני מרדימה אותו במהלך היום במנשא ומניחה במיטה לרוב הוא ישן למשך שעה בכל שעה וחצי או שעתיים. בלילה מתחיל הסיוט, הוא מתעורר בכל 45-60 דק בבכי שלא תמיד נרגע עם מוצץ ואז יש צורך להרים אותו ולהרדים שוב על הידיים/במנשא ומניחים שוב לעוד שעה ואז הוא מתעורר שוב וחוזר חלילה.
בגלל כל הבכי הזה אחת לשעה בערך לא ברור לי מתי הוא רעב באמת וכך, באופן מקרי אני מאכילה אם לא הצלחתי להרגיע במנשא ואם עברו יותר מ 3 שעות מההאכלה האחרונה. הוא יונק 5-10 דק במרץ, חוזר לישון ומתעורר שוב אחרי שעה.
לא נראה שהוא מותש כי במהלך היום, בין התנומות, הוא מאוד סקרן דברן וחיוני. אם הוא מתעורר משנת יום בבכי עייף אני מחזירה לישון (בעזרת המנשא) לרוב מחזיק לעוד חצי שעה.
אבל אני מותשת.
מה אפשר לעשות?
מאת: אורח/ת
2. לא מצליח לחבר מחזורי שינה
03/12/2013 10:26
היי,

כמו שאת מותשת כך גם בנך. אולי פחות נראה כך ואולי הוא גם פחות ממך כיון שהוא מצליח לסיים מחזורי שינה אבל את לא..
בכל מקרה, הדרך בה תוכלי לאפשר לבנך לישון טוב יותר (וגם לך!) היא בזה שתלמדי אותו להירדם במיטה ולא על הידיים. כרגע אתם חווים מה שאנחנו קוראים לו "עמידות". כלומר, העזרה שהוא מקבל בהרדמה על הידיים כבר לא משפיעה יותר וזה הולך ונהיה פחות טוב ועלול להגיע למצב של הרדמות מאוד ארוכות גם על הידיים.
לכן, כדאי להתחיל ללמד אותו להירדם במיטה. בהתחלה כשאת יושבת לידו ונותנת לו כל הזמן ליטוף עד שהוא נרדם. אם הוא בוכה להרים להרגיע ולהחזיר למיטה. כך עד שיירדם. גם בשנות היום וגם בלילה.
אוכל- אפשר כרגע לתת לו בכל 3 שעות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה על התגובה המהירה!
03/12/2013 11:39
את ממליצה להתחיל בתהליך המתיש הזה בשנות היום או הלילה? ומתוך ניסיון של פעם פעמיים אני מנחשת שהעניין עלול לקחת שעות... איך אדע שהקטנציק לא נרדם בגלל רעב?
4. היי
03/12/2013 13:01
כל דבר חדש עדיף להתחיל בהרדמות שהן לרוב קלות יותר. בדר"כ זה בהרדמה הראשונה של הערב כי גם מבחינה פיזיולוגית קל יותר להירדם בשעות האלה. לכן, עדיף להתחיל בלילה ואז למחרת לצרף את הבוקר.

תלוי מה ההיסטוריה של הניסיונות הקודמים, זה יכול לקחת לא מעט זמן בפעמים הראשונות. בדר"כ אחרי 2-3 לילות זה כבר נראה אחרת לגמרי.

תינוק שנולד היום יכול למשוך פער של 3 שעות בין ארוחה לארוחה. תינוק בגיל 3 חודשים מסוגל גם ליותר במיוחד אם אכל טוב במהלך היום. וגם הסיכוי שההרדמה תיקח למעלה מ-3 שעות הוא קלוש מאוד, לכן, הוא לא צריך להיות רעב אם יאכל לפני ההרדמה.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. אחרי מס נסיונות...
08/12/2013 18:23
הוא אוכל בשבע אחרי מסאז ואמבטיה, אני משכיבה במיטה כשהוא רגוע אבל הוא לא נרדם גם לא בליטופים. אחרי 20 דק בערך מתחיל לייבב ואז אני מרימה מרגיעה ושוב מניחה, הוא בוכה מייד כשאני מניחה אותו. אני ממשיכה מרימנ ומורידה וזה נמשך מעל שעתיים!! שמתי אותו במנשא ורק כך הוא נרגע. כשהתנמנם הנחתי במיטה והמשכתי לטפוח על הגב הוא נרגע ונרדם עדיין מצץ את המוצץ. התעורר אחרי 40 דק. שוב נכנסתי לחדר הרמתי מהמיטה (אחרי שבכה ולא הצלחתי להרגיע ולהרדים מחדש במיטה עם מוצץ) ושוב נמנמתי אותו במנשא, הנחתי במיטה נרדם לעוד שעה וכך זה נמשך... הוא ישן רצוף במשך שעתיים וחצי בלילה מקסימום.
בין לבין הוא מוציא הרבה גזים, יכול להיות שעדיין לא נפתרנו מהעניין וכאבי בטן מעירים אותו כל הזמן?
אני משתדלת מאוד מאוד שלא יגיע עייף לשנת הלילה גם אם זה אומר להניח לו לישון עלי (על הבטן במנשא כדאני יושבת) ועדיין הוא מתעורר הרבה.
מה עושים?...
6. ועוד משהו...
08/12/2013 18:33
גם כשהוא מפסיק למצוץ את המוצץ ומוציא אותו מהפה (שלפי מה שאני יודעת אומר שהוא עבר לשלב שינה עמוק יותר) הוא מתעורר משהו כמו 10-15 דק אחכ. יכול להיות שהוא זקוק למוצץ בכל פעם על ממת לעבור משלב שינה אחד לשני? אז ניסיתי בדיוק ברגע הזה להציע לו את המוצץ מתוך שינה, הוא לא לקח ואחרי כמה דק התעורר שמח ערני דברן ומאושר למרות שנמנם רק 45 דק (שנת יום אז איפשרתי לו את ההתעוררות) אבל שעה מאוחר יותר הוא שוב נודניק.
לא פשוט....
7. אחרי מס נסיונות...
09/12/2013 9:21
היי,

בהחלט יש מקום לבדוק את עניין כאבי הבטן והגזים. לרוב זה מגיע באותן שעות ובדר"כ לא לאורך כל היממה, אבל זה יכול להיות.
ובכל זאת, אם הוא מצליח להירדם טוב במנשא כדאי לנסות להרדים אותו במיטה עם עיטוף בשמיכה (לא חייבים לקנות שמיכה מיוחדת). ולנסות שוב ללא שמיכה בגיל 4-5 חודשים.
הכי חשוב להבין זה שאם בסוף תעבירי אותו להתנמנם/להירדם במנשא הוא לא ילמד להירדם במיטה.

אם את מנסה שוב ומסתבכת את מוזמנת לפנות אלי טלפונית ולשמוע על תהליך עם ליווי יומיומי (החל מגיל 5 חודשים).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד