פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0גיל ארבעה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בגיל 4 חודשים הרבה פעמים מתחילה נסיגה בשינה. משהו שככל הנראה קשור בבשלות של התינוק בגיל הזה.
זה הזמן המתאים להתחיל ללמד אותו להירדם רק במיטה ולא בזמן האוכל- תחילה אפשר לשבת לידו ולתת לו מגע רצוף עד הירדמות. אבל להקפיד שהוא לא נרדם או מתנמנם בזמן ההנקה.
בנוסף, חשוב מאוד להיענות לסמני עייפות. כלומר, לא "למשוך" אותו כשהוא עייף. עייפות יתר פוגעת באיכות השינה וגורמת ליותר יקיצות. לכן, אם הוא זקוק לשנת אחה"צ אפשרי לו את זה- זה לא יפגע בלילה אלא יכול רק לעזור.
ככל שהוא יהיה יותר עצמאי בהירדמות שלו וידע לחזור בעצמו לישון כך יהיו פחות יקיצות בלילה.
נסי לראות אם יש סמנים מוקדמים יותר למה שאת מזהה היום.
בכי הוא סימן עייפות מאוחר מדי. יש את הסמנים הבולטים כמו פיהוק ושפשוף עיניים, הנחת ראש, רצון להיות על הידיים כל הזמן, הרבה קיטורים וחוסר שביעות רצון (מה שנקרא "נודניק"). ויש סמנים פחות בולטים כמו- עיניים אדומות/מזוגגות, פעילות "יתר" של הגפיים (הרבה תנועות מהירות), לפעמים הכנסת היד לפה גם מראה על עייפות, בהייה, גירוד קבוע במקום מסוים (אוזן, בטן..). וכו..
לכל ילד יש את הסמנים שלו.
כאמור, אלה שיבושים שקורים סביב גיל 4 חודשים וכשתמשיכי בעקביות זה ישתפר.
אבל מעבר לסמני עייפות ולדאגה שישן טוב בשנות היום ויהיה לו סדר יום מאוד ברור וקבוע (כי זה משפיע גם על הלילה!) צריך להתחיל בשינוי אופן ההרדמה. אם הוא נרדם בליטופים אז חשוב שזה יהיה תמיד, בכל ההרדמות וכשאת רואה שההרדמות מתחילות להתקצר ולהיות טובות יותר, חשוב מיד להמשיך הלאה וללמד אותו להירדם גם ללא מגע וכך הלאה עד להירדמות עצמאית (שזה למעשה מה שיורד לך את היקיצות בלילה לחלוטין).
לגבי הבכי- אני מאמינה שצריך לתת מענה מלא לכל בכי. כלומר, אם המגע והליטוף במיטה אינם מרגיעים אותו בעני צריך להרים ולהרגיע על הידיים וכשהוא רגוע להחזיר למיטה. כמובן, זו החלטה שלך ואם את חושבת שנכון לך יותר לא להרים זה גם בסדר, רק חשוב לשמור על עקביות, מה שאומר שלא מרימים בכלל לא משנה כמה זמן הוא בוכה.
נשמע שכבר יש המון ניסיונות הרגעה והרדמה שרק מבלבלים את בנך (ואותך..). הוא אינו מתעורר כל שעתיים מרעב אלא מכל מני "הפתעות" שקורות בלילה וכדאי למצוא אותן כדי לנטרל אותן ובמקביל להתחיל ללמד אותו להירדם עצמאית.
1. גיל ארבעה חודשים
10/12/2013 8:37
שלום, הבן שלי בן ארבעה חודשים ניזון מהנקה מלאה עד לפני יומיים היה נכנס לטקס שינה בשעה שבע ונכנס למיטה בשעה שבע וחצי אחרי אוכל לפעמים נרדם בהנקה ולפעמים עצמאית במיטה עם ליטוף וקם פעמיים לאכול בלילה ומתעורר בסביבות 7, מלפני יומיים התחיל הבלגן הוא נרדם או על הציצי או עצמאית אחרי טקס שינה ואחרי שעה שנרדם מתעורר כל עשר דק׳ עד חצי שעה (משהוא כמו 17 פעמים בלילה) אני ממש מנסה לא ליפול בפח של הבכי ולהרים אותו אז מביאה לו מוצץ ומביאה רק פעמיים לאכול בלילה כמו שהתרגל אבל לא עוזר מה עושים כדי שלא יתעורר כל כך הרבה פעמים בלילה??? ( חשוב לציין שאני לא נותנת לו לישון משעה 15:30 כדי שישן טוב בלילה ובכלל במשך היום ישן אולי 4 שעות) תודה מראש על התשובה מאת: אורח/ת
2. גיל ארבעה חודשים
10/12/2013 12:35
היי,בגיל 4 חודשים הרבה פעמים מתחילה נסיגה בשינה. משהו שככל הנראה קשור בבשלות של התינוק בגיל הזה.
זה הזמן המתאים להתחיל ללמד אותו להירדם רק במיטה ולא בזמן האוכל- תחילה אפשר לשבת לידו ולתת לו מגע רצוף עד הירדמות. אבל להקפיד שהוא לא נרדם או מתנמנם בזמן ההנקה.
בנוסף, חשוב מאוד להיענות לסמני עייפות. כלומר, לא "למשוך" אותו כשהוא עייף. עייפות יתר פוגעת באיכות השינה וגורמת ליותר יקיצות. לכן, אם הוא זקוק לשנת אחה"צ אפשרי לו את זה- זה לא יפגע בלילה אלא יכול רק לעזור.
ככל שהוא יהיה יותר עצמאי בהירדמות שלו וידע לחזור בעצמו לישון כך יהיו פחות יקיצות בלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. גיל ארבעה חודשים
10/12/2013 20:21
היי, תודה על התשובה המהירה!!! רציתי לדעת כאשר הוא מראה סימני עייפות אני שמה אותו במיטה לישון אבל ברוב הפעמים לא נרדם למרות שהוא גמור!!! ואם כבר נרדם זה לעשרים דק׳ ולאורך כל השינה הוא מוצץ את המוצץ ברצף... מאת: אורח/ת
4. סמני עייפות
11/12/2013 11:02
ייתכן וזיהוי הסמנים כרגע הוא מאוחר מדי. הוא אמור להיכנס למיטה עייף במידה "נכונה". כלומר, לא גמור מעייפות. כי דווקא כשהעייפות רבה מדי קשה מאוד להיכנס לשינה ולכן כשהוא גמור הוא מתקשה להירדם.נסי לראות אם יש סמנים מוקדמים יותר למה שאת מזהה היום.
בכי הוא סימן עייפות מאוחר מדי. יש את הסמנים הבולטים כמו פיהוק ושפשוף עיניים, הנחת ראש, רצון להיות על הידיים כל הזמן, הרבה קיטורים וחוסר שביעות רצון (מה שנקרא "נודניק"). ויש סמנים פחות בולטים כמו- עיניים אדומות/מזוגגות, פעילות "יתר" של הגפיים (הרבה תנועות מהירות), לפעמים הכנסת היד לפה גם מראה על עייפות, בהייה, גירוד קבוע במקום מסוים (אוזן, בטן..). וכו..
לכל ילד יש את הסמנים שלו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. גיל ארבעה חודשים
12/12/2013 22:25
היי באמת עשיתי מה שאמרת ונתתי לו את שנת אחר הצהריים וככה כבר יומיים הבעיה שכאשר אני שמה אותו במיטה בשבע וחצי אחרי אוכל ומקלחת הוא לא מוכן רק צורח ובכי קורע לב... ואחרי שנרדם מתעורר אחרי שעה בול אוכל וחוזר לישון ואז מתעורר עוד בין 3-4 פעמים בלילה ומוצץ לא מצליח להרגיע אותו רק אם מרימים אתו/ מאכילים אותו... מה עושים? כבר אין לי לילות איזה שבוע משתגעת!!! איך מחזירים את הגלגל אחורה שנרדם בשבע וחצי אחרי טקס שינה וקם פעמיים לאכול ואז מתעורר בשבע... הכל פשוט השתבש בשבוע האחרון מאת: אורח/ת
6. גיל ארבעה חודשים
15/12/2013 11:19
ממה שאת כותבת עכשיו נראה שיש שיפור מלפני כמה ימים בהם הוא התעורר הרבה יותר. גם אם קשה לך לראות את זה (וזה טבעי לחלוטין).כאמור, אלה שיבושים שקורים סביב גיל 4 חודשים וכשתמשיכי בעקביות זה ישתפר.
אבל מעבר לסמני עייפות ולדאגה שישן טוב בשנות היום ויהיה לו סדר יום מאוד ברור וקבוע (כי זה משפיע גם על הלילה!) צריך להתחיל בשינוי אופן ההרדמה. אם הוא נרדם בליטופים אז חשוב שזה יהיה תמיד, בכל ההרדמות וכשאת רואה שההרדמות מתחילות להתקצר ולהיות טובות יותר, חשוב מיד להמשיך הלאה וללמד אותו להירדם גם ללא מגע וכך הלאה עד להירדמות עצמאית (שזה למעשה מה שיורד לך את היקיצות בלילה לחלוטין).
לגבי הבכי- אני מאמינה שצריך לתת מענה מלא לכל בכי. כלומר, אם המגע והליטוף במיטה אינם מרגיעים אותו בעני צריך להרים ולהרגיע על הידיים וכשהוא רגוע להחזיר למיטה. כמובן, זו החלטה שלך ואם את חושבת שנכון לך יותר לא להרים זה גם בסדר, רק חשוב לשמור על עקביות, מה שאומר שלא מרימים בכלל לא משנה כמה זמן הוא בוכה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. הצילו אין לי שעות שינה
21/01/2014 2:35
בני בן חמישה חודשים וחצי מתעורר כל שעתיים בול לאכול בלילה ( אפשר לראות בהודעה הראשונה למעלה למה הייתי רגילה פעם :-) ) הוא עדיין ניזון מהנקה מלאה הוא מתעורר כל שעתיים בצרחות והיסטריה ושום דבר לא מרדים אותו חוץ מציצי ( ליטוף, חיבוק, להרים על הידיים, להדליק אור, להפעיל מובייל, נשיקות, חיבוקים, ניענוע, מוצץ, פשוט כלום) משתדלת לא לתת כל פעם שקם בלילה (כל שעתיים) מנסה להרגיע אותו והוא נרדם אחרי 40 דק׳ של בכי בילתי פוסק!!! חשוב לציין שביום אחרי כל שעתיים ערנות ישן בערך חצי שעה משעה 4 ער עד 7 וחצי שהולך לישון, אם אני נותנת לו לישון בשעות הטלה הוא לא הולך לישון לפני 9/10 מה עושים אני כבר על סף יאוש לא יכולה לקום כל שעתיים בלילה!!! מה עושים שיחזור לישון לילה שלם ויקום רק פעמיים באמצע ??? אני עושה בעצם כל מה שעשיתי בהתחלה ועדיין זה לא עוזר... בבקשה תעזרו לי מאת: אורח/ת
8. ייעוץ אישי
21/01/2014 12:40
ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לקבל ייעוץ שינה ספציפי אחרי אבחון מדויק.נשמע שכבר יש המון ניסיונות הרגעה והרדמה שרק מבלבלים את בנך (ואותך..). הוא אינו מתעורר כל שעתיים מרעב אלא מכל מני "הפתעות" שקורות בלילה וכדאי למצוא אותן כדי לנטרל אותן ובמקביל להתחיל ללמד אותו להירדם עצמאית.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום