פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0המשך תהליך שינה לבן 5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בבקשה אם יש לכן עצה טובה בשבילי אך להמשיך כדי שלא אפסיק את התהליך...תודה
גם אם הוא אוכל במהלך היום כל 3 שעות, בלילה הוא יכול (ורצוי) לפתוח פערים גדולים יותר. כשהפערים הם קטנים הוא לא ממש אוכל אלא מנשנש והארוחות הן לא באמת איכותיות או משביעות.
אם הוא מתפתח טוב ועולה טוב במשקל ואין הנחייה רפואית, הייתי ממליצה לך לפתוח פערים גדולים יותר בלילה. כלומר, לפחות בהתחלה לתת לו לאכול לא פחות מ-3 שעות.
כמו שאת אומרת, כרגע הלמידה שלו היא שאם יבכה הרבה הוא יקבל לאכול וזה רק יגביר את הבכי ויאריך את זמן הבכי. לכן, מומלץ לא לתת לו לאכול גם אם הגיעה כבר שעת האוכל במידה ולא נרדם. אחרי שיירדם ויתעורר שוב תוכלי להביא לו מיד לאכול.
גם אם הוא יאכל פחות בלילה הוא ישלים את הארוחות האלה במהלך היום ויגדיל את הכמויות.
מבחינה פיזיולוגית אנחנו אמורים לא לאכול בלילה, ותינוק בגיל הזה יכול להסתדר עם 2 ארוחות מקסימום 3 בלילה.
אל תתייאשי!
וכמובן שאת תמיד יכולה לפנות אלינו ולעבור את התהליך עם ליווי צמוד של יועצת שינה.
בהצלחה!
אז אם אני מבינה נכון אם הוא מתעורר ובוכה לפני זמן ההנקה ןביכלל אם אני רוצה למשוך אותו לשלוש שעות בין ההנקות אז אם הוא קם אני ממשיכה להרגיע אותו עד שנרדם כי במצב כזה הוא ממש מעיף את הידיים לכיוון הראש שלו ובוכה בלי סוף ...אני יכולה להרגיע אותו בכך שאני מסתובבת איתו בבית??
1. המשך תהליך שינה לבן 5 חודשים
11/12/2013 9:32
בני בן 5 חודשים ילד פעיל (הוא אפילו כבר זוחל) יונק מלא כל שעתיים ולא לוקח מוצץ,בלילה קם כל שעה וחצי וכמובן שהוא רוצה אותי כדי להירדם שוב...לפני שבועיים התחלתי תהליך שבו אני מנתקת אותו מהתלות של האוכל ושינה,אני מניקה אותו אחכ מקלחת אותו ואז למיטה בימים הראשונים הוא ממש בכה כ40 דקות הייתי לידו כל הזמן הזה ליטפתי הרגעתי עד שנרדם מבכי...היו לי שני לילות שהרגשתי שיפור וכמובן שגם במשך היום אני מרגילה לסדר יום קבוע משתדלת בלי לפספס שינה של בוקר וצהריים לפעמים הוא גם נירדם ללא עזרה שלי במהלך היום....אבל הוא גם מתעורר בלילה עדיין כל שעה וחצי ועד שאני מרגיעה אותו עובר עוד חצי שעה ואז הוא כבר צריך לאכול(אוכל כל שעתיים) וכאן אני כבר לא יודעת מה לעשות אם אני ארים אותו כשהוא בוכה אחרי חצי שעה שאני מנסה להרגיע אותו שימשיך לישון אבל אז הוא יכול לקשר שככול שיבכה אני אקח אותו בכל אופן הנקתי אותו אחרי החצי שעה הזאת שבכה בלי סןף ובאמת הוא אכל ולא ישר נימנם עליי בקיצור איך ממשיכים מכאן....אני מתחילה להתיאש אני עדיין קמה בלילות וניסיתי גם להביא לו מוצץ הוא מוכן לקחת אבל אם המוצץ נופל הוא לוקח ולא מוצץ אותו אלא משחק איתו (הוא לא רגיל גם למוצץ)בבקשה אם יש לכן עצה טובה בשבילי אך להמשיך כדי שלא אפסיק את התהליך...תודה
מאת: אורח/ת
2. המשך תהליך שינה לבן 5 חודשים
11/12/2013 11:11
היי,גם אם הוא אוכל במהלך היום כל 3 שעות, בלילה הוא יכול (ורצוי) לפתוח פערים גדולים יותר. כשהפערים הם קטנים הוא לא ממש אוכל אלא מנשנש והארוחות הן לא באמת איכותיות או משביעות.
אם הוא מתפתח טוב ועולה טוב במשקל ואין הנחייה רפואית, הייתי ממליצה לך לפתוח פערים גדולים יותר בלילה. כלומר, לפחות בהתחלה לתת לו לאכול לא פחות מ-3 שעות.
כמו שאת אומרת, כרגע הלמידה שלו היא שאם יבכה הרבה הוא יקבל לאכול וזה רק יגביר את הבכי ויאריך את זמן הבכי. לכן, מומלץ לא לתת לו לאכול גם אם הגיעה כבר שעת האוכל במידה ולא נרדם. אחרי שיירדם ויתעורר שוב תוכלי להביא לו מיד לאכול.
גם אם הוא יאכל פחות בלילה הוא ישלים את הארוחות האלה במהלך היום ויגדיל את הכמויות.
מבחינה פיזיולוגית אנחנו אמורים לא לאכול בלילה, ותינוק בגיל הזה יכול להסתדר עם 2 ארוחות מקסימום 3 בלילה.
אל תתייאשי!
וכמובן שאת תמיד יכולה לפנות אלינו ולעבור את התהליך עם ליווי צמוד של יועצת שינה.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. לגבי המשך תהליך שינה
11/12/2013 12:04
קודם כל תודה לך על התשובה המהירה...אז אם אני מבינה נכון אם הוא מתעורר ובוכה לפני זמן ההנקה ןביכלל אם אני רוצה למשוך אותו לשלוש שעות בין ההנקות אז אם הוא קם אני ממשיכה להרגיע אותו עד שנרדם כי במצב כזה הוא ממש מעיף את הידיים לכיוון הראש שלו ובוכה בלי סוף ...אני יכולה להרגיע אותו בכך שאני מסתובבת איתו בבית??
מאת: אורח/ת
4. לגבי המשך תהליך שינה
11/12/2013 12:13
אם הוא נמצא בסוג של "התקף זעם", מעיף את גופו לכל הכיוונים ואולי בועט סימן שהוא מאוד מבולבל ועייף. דווקא כאן חשוב מאוד שלא להמשיך ולבלבל אותו ולא לנסות דברים נוספים. כל מה שצריך לעשות בהתקפי זעם ובכי גדולים זה לעמוד אתו במקום ולחבק אותו חיבוק חזק וארוך עד שהוא יירגע. אפשר להפוך אותו עם הגב אליך כדי שלא יבעט בך. אפשר לתת גם תנועה וקצת לנוע בחדר, אפשר להוסיף לחישות ("שש..") אבל זהו. מאוד לא מומלץ לצאת מהחדר. מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות