פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0שנת לילה רציפה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: הנקה
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4103 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
30/07/2025 12:33
22/07/2025 21:54
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

מניסיוננו "הנקת חלום" (הנקה מתוך שינה) אינה פותרת התעוררויות בלילה וכפי שקורה בדר"כ היא רק מוסיפה עוד התעוררויות כיון שהיא מקבעת את הקשר בין שינה לאוכל. ואז ההרגל הופך להיות תלות חזקה יותר כי התינוק לומד לישון ולהירדם באמצעות אוכל.
מעבר לזה, לרוב זה גם משבש את מנגנוני הרעב והשובע הטבעיים של התינוק.
מומלץ להפסיק את האכלת החלום ובמקומה לנתק את הקשר בין האוכל לשינה. כלומר, לתת לה לאכול אבל לדאוג שלא תירדם/תתנמנם בזמן האוכל ובהדרגה לגמול אותה מארוחת הלילה.
הנקת החלום מיועדת רק "להזיז" את שבע השעות בהם התינוקת מחזיקה בלי לאכול לשעות שבהם אני גם ישנה, מתוך נוחות בלבד.
איזו דרך נוספת יש על מנת להhמנע מהנקת לילה בשעה 2-3.בהנחה שהיא נרדמת בשבע בערב מן הסתם היא לא יכולה לסחוב שתים עשרה שעות ללא אוכל עד הבוקר.
תודה
יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת גם עד גיל שנה אבל זה בתנאי שהם לא נרדמים בזמן האוכל, מסיימים לאכול נכנסים ערים למיטה ונרדמים בה בכוחות עצמם.
ואם היא מתעוררת בגלל שהיא רעבה בשעות הללו אז אישית אני מעדיפה לתת לה לאכול כשהיא רעבה ואז הארוחה אכן תהיה משמעותית יותר ולא "נשנוש".
כמובן שזו החלטה שלך בלבד!
לצערי, כמו שגם את חווה עכשיו הנקת החלום לרוב לא עובדת..
ההמלצה שלי היא לתת לה כמה ימים להתעורר בשעות שהיא רגילה לאכול ולהקפיד שלא תירדם בזמן האוכל. בעצם להתחיל ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה אחרי האוכל (וכמובן, בשילוב עם הרדמות עצמאית בתחילת הלילה ובשנות היום), אחרי כמה לילות, אפשר להתחיל לדחות לה את האוכל בכל כמה לילות בשעה עד שלא יהיה אוכל בלילה. כמובן שזה בהנחה שהיא אוכלת טוב במהלך היום ועולה יפה במשקל.
אפשרות נוספת היא ללא דחייה יזומה ללמד אותה להירדם עצמאית אחרי האוכל ולהמתין שהיא תדחה בעצמה את האוכל.
1. שנת לילה רציפה
16/12/2013 9:37
בתי בת 7 חדשים,ישנה יפה מאז שנולדה מלבד רגרסיה בשינה שעברנו איתה בגיל 5 חדשים ונפתרה פחות או יותר בעזרת שיטת "הרם -הורד"(עדיין מתעוררת בבכי לפעמים בלילה ולעיתים מתקשה להירדם) .עד עכשיו נרדמה לשנת לילה בשעה 20:00-19:00. התעוררה עצמאית להנקה בשעה 3:00-2:00 (כלומר יודעת למשוך שבע שעות ללא הנקה) ,וחזרה לישון עד הבוקר. בשבועות האחרונים מכיוון שחזרתי לעבוד וקשה לי עם הקימה בשתיים ניסיתי אסטרטגיה חדשה: הנקה יזומה שלי בשעה 00:00 לפני שאני הולכת לישון (התינוקת יונקת מתוך שינה וחוזרת מיד לישון) בהנחה שתישן שבע שעות עד שבע בבוקר. לצערי התינוקת מתוך הרגל (לא נראה לי שמתוך רעב כי כמו שציינתי יודעת למשוך שבע שעות ללא אוכל) מתעוררת בארבע-חמש, מתחילה להתבכיין ובסופו של דבר לבכות. בלית ברירה אני מניקה אותה(אוכלת ממש מעט מה שמחזק את ההשערה שלי שמתעוררת רק מתוך הרגל). כל הניסיונות לתת לה מוצץ במקום ו"למשוך" אותה לא מצליחים. מה עושים? תודה. מאת: אורח/ת
2. אוכל ושינה
16/12/2013 9:53
היי,מניסיוננו "הנקת חלום" (הנקה מתוך שינה) אינה פותרת התעוררויות בלילה וכפי שקורה בדר"כ היא רק מוסיפה עוד התעוררויות כיון שהיא מקבעת את הקשר בין שינה לאוכל. ואז ההרגל הופך להיות תלות חזקה יותר כי התינוק לומד לישון ולהירדם באמצעות אוכל.
מעבר לזה, לרוב זה גם משבש את מנגנוני הרעב והשובע הטבעיים של התינוק.
מומלץ להפסיק את האכלת החלום ובמקומה לנתק את הקשר בין האוכל לשינה. כלומר, לתת לה לאכול אבל לדאוג שלא תירדם/תתנמנם בזמן האוכל ובהדרגה לגמול אותה מארוחת הלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תגובה
16/12/2013 11:43
תודה על התגובה המהירההנקת החלום מיועדת רק "להזיז" את שבע השעות בהם התינוקת מחזיקה בלי לאכול לשעות שבהם אני גם ישנה, מתוך נוחות בלבד.
איזו דרך נוספת יש על מנת להhמנע מהנקת לילה בשעה 2-3.בהנחה שהיא נרדמת בשבע בערב מן הסתם היא לא יכולה לסחוב שתים עשרה שעות ללא אוכל עד הבוקר.
תודה
מאת: אורח/ת
4. היי
16/12/2013 13:57
רוב התינוקות בגיל 7 חודשים כבר מסוגלים לישון לילה שלם (10-12 שעות) ללא אוכל. חלקם כבר מגיל 5 חודשים.יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת גם עד גיל שנה אבל זה בתנאי שהם לא נרדמים בזמן האוכל, מסיימים לאכול נכנסים ערים למיטה ונרדמים בה בכוחות עצמם.
ואם היא מתעוררת בגלל שהיא רעבה בשעות הללו אז אישית אני מעדיפה לתת לה לאכול כשהיא רעבה ואז הארוחה אכן תהיה משמעותית יותר ולא "נשנוש".
כמובן שזו החלטה שלך בלבד!
לצערי, כמו שגם את חווה עכשיו הנקת החלום לרוב לא עובדת..
ההמלצה שלי היא לתת לה כמה ימים להתעורר בשעות שהיא רגילה לאכול ולהקפיד שלא תירדם בזמן האוכל. בעצם להתחיל ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה אחרי האוכל (וכמובן, בשילוב עם הרדמות עצמאית בתחילת הלילה ובשנות היום), אחרי כמה לילות, אפשר להתחיל לדחות לה את האוכל בכל כמה לילות בשעה עד שלא יהיה אוכל בלילה. כמובן שזה בהנחה שהיא אוכלת טוב במהלך היום ועולה יפה במשקל.
אפשרות נוספת היא ללא דחייה יזומה ללמד אותה להירדם עצמאית אחרי האוכל ולהמתין שהיא תדחה בעצמה את האוכל.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום