פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התחלת תהליך...
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבן שלי בן 4 חודשים עם היסטוריה של הירדמויות קשות מאז שנולד, התעוררויות מרובות (כאבי בטן, גזים, החלפת יום בלילה ועוד...)
אנחנו מותשים. מאז שנולד מקפידה על טקס שינה בשעה קבועה ולהרדים בפיהוקים. אבל, היום הגענו למצב שהוא מפהק המון במהלך היום (גם אם התעורר משנת לילה) ושעות רבות של היום הוא ״נודניק״ ורוצה רק ידיים.
היום נרדם רק על הידיים, וגם אם לא מורידים אותו לפעמים ישן רק חצי שעה.
מאיפה ואיך מתחילים?
אני מרגישה שאני רק עובדת בלהרדים אותו... רודפת אחרי סימני עייפות ושינה שבורחת
את צודקת, זה מאוד לא פשוט כשהילד עייף כל היום.
זה קורה כי השינה שלו קצרה מדי ואינה מרווה אותו ולכן הוא מתעורר עייף.
סמני העייפות הן אכן הסימן הראשון והנכון ביותר כדי ליצור לו סדר יום טוב ושעות שינה נכונות.
בגיל הזה יש לפעמים סמנים טיפה שונים שאולי מקדימים את הפיהוקים למשל- פעילות גפיים מוגברת, לפעמים הכנסת יד לפה (מאוד קשה לראות כי זה גם סמני רעב). בכי לרוב מראה על עייפות יתר. פיהוק בדר"כ זה סימן מצוין. צריך לשים לב לסמני עייפות חדשים ולא כאלה שממשיכים משינה קודמת. אם הוא מתעורר עייף לוודא שאת מעירה אותו (ע"י פעילות) ואחרי שהוא ערני לגמרי להמתין שוב לסמנים ואז להרדים.
לפני השינה צרי טקס שינה גם לשנות היום (משהו אחר ויותר קצר מהלילה). עשי לך רישום כמה ימים מתי הוא ישן יותר טוב ונרדם יותר בקלות ולפי זה תוכלי ליצור את דפוסי השינה שלו, לרוב בשעות הבוקר בגיל הזה יכולים להחזיק שעה-שעה וחצי ערים, לקראת הערב אפשר קצת יותר.
ומעל לכל, זה הזמן להתחיל להרגיל אותו להירדם במיטה שלו: כשהוא רגוע וער הניחי במיטה ושבי לידו ותני לו הרבה מגע (ליטופים/טפיחות/נדנודים/שירים..מה שעוזר לכם). כשהוא בוכה הרימי להרגיע על הידיים וכשהוא נרגע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע. כך עד שיירדם. עשי זאת בכל הרדמה. אם תעשי זאת נכון וללא ויתורים לרוב לאחר 2-3 ימים כבר יש הרבה פחות התנגדות וההרדמות הן כמעט ללא בכי במיטה.
בהצלחה!
שאלה לגבי סימני עייפות וחלון שינה - אם אני מתחילה להרדים (במיטה) עם הופעת סימן העייפות הראשון (פיהוק נניח) וההרדמה נמשכת מעל שעתיים (מקרה שקרה) לא אומר בעצם שפיספסתי את חלון השינה וההרדמה עכשיו כמעט בלתי אפשרית במיטה?
וגם, במידה שקטנציק לא ישן מספיק במהלך היום (בשום דרך, גם אם אני לא מורידה אותו מהידיים) האם אפשר להתחיל להרגיל להרדם במיטה בלילה כשהוא עייף כך?
אנחנו מגיעים לצרחות היסטריות מאוד מהר ואז כשאני מרימה להרגיע הוא אוטומטית עוצם עיניים וכשאני מניחה אחרי שנרגע, וגם זה מאוד קשה להרגיע כשהוא ככה היסטרי, מייד צורח שוב עוד לפני שהראש שלו פוגש את המזרון.
איך יוצאים מהלופ?
והאם אפשר להיעזר בליווי שלכם לפני גיל 5 חודשים? אני בחרדות לקראת החזרה לעבודה...
אפשר להרגיל אותו להירדם במיטה גם במעגל של עייפות, המעגל מתחיל להישבר כשפעמיים-שלוש מצליחים בהרדמה במיטה ואז זה מתחיל להיות יותר קצר והשינה לאט מתארכת.
לפני גיל 5 חודשים אפשר לעשות פגישה חד פעמית.
אבל אם אני מבינה נכון אתם די קרובים לגיל 5 חודשים, לא בטוח שאי אפשר כבר להתחיל.
אני מקווה שיהיו לי הכוחות להתמיד למרות הבכי :)
ומה לגבי עניין ההירדמות על הידיים ברגע שאני מרימה מהציטה על מנת להרגיע וברגע שמחזירה למיטה מתחיל לצרוח שוב?
יש ניואנסים כדי לעשות את זה נכון, הרעיון הוא להשתמש כמה שפחות בידיים ולנסות יותר להרגיע במיטה.
1. התחלת תהליך...
16/12/2013 15:37
שלוםהבן שלי בן 4 חודשים עם היסטוריה של הירדמויות קשות מאז שנולד, התעוררויות מרובות (כאבי בטן, גזים, החלפת יום בלילה ועוד...)
אנחנו מותשים. מאז שנולד מקפידה על טקס שינה בשעה קבועה ולהרדים בפיהוקים. אבל, היום הגענו למצב שהוא מפהק המון במהלך היום (גם אם התעורר משנת לילה) ושעות רבות של היום הוא ״נודניק״ ורוצה רק ידיים.
היום נרדם רק על הידיים, וגם אם לא מורידים אותו לפעמים ישן רק חצי שעה.
מאיפה ואיך מתחילים?
אני מרגישה שאני רק עובדת בלהרדים אותו... רודפת אחרי סימני עייפות ושינה שבורחת
מאת: אורח/ת
2. התחלת תהליך...
17/12/2013 10:08
היי,את צודקת, זה מאוד לא פשוט כשהילד עייף כל היום.
זה קורה כי השינה שלו קצרה מדי ואינה מרווה אותו ולכן הוא מתעורר עייף.
סמני העייפות הן אכן הסימן הראשון והנכון ביותר כדי ליצור לו סדר יום טוב ושעות שינה נכונות.
בגיל הזה יש לפעמים סמנים טיפה שונים שאולי מקדימים את הפיהוקים למשל- פעילות גפיים מוגברת, לפעמים הכנסת יד לפה (מאוד קשה לראות כי זה גם סמני רעב). בכי לרוב מראה על עייפות יתר. פיהוק בדר"כ זה סימן מצוין. צריך לשים לב לסמני עייפות חדשים ולא כאלה שממשיכים משינה קודמת. אם הוא מתעורר עייף לוודא שאת מעירה אותו (ע"י פעילות) ואחרי שהוא ערני לגמרי להמתין שוב לסמנים ואז להרדים.
לפני השינה צרי טקס שינה גם לשנות היום (משהו אחר ויותר קצר מהלילה). עשי לך רישום כמה ימים מתי הוא ישן יותר טוב ונרדם יותר בקלות ולפי זה תוכלי ליצור את דפוסי השינה שלו, לרוב בשעות הבוקר בגיל הזה יכולים להחזיק שעה-שעה וחצי ערים, לקראת הערב אפשר קצת יותר.
ומעל לכל, זה הזמן להתחיל להרגיל אותו להירדם במיטה שלו: כשהוא רגוע וער הניחי במיטה ושבי לידו ותני לו הרבה מגע (ליטופים/טפיחות/נדנודים/שירים..מה שעוזר לכם). כשהוא בוכה הרימי להרגיע על הידיים וכשהוא נרגע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע. כך עד שיירדם. עשי זאת בכל הרדמה. אם תעשי זאת נכון וללא ויתורים לרוב לאחר 2-3 ימים כבר יש הרבה פחות התנגדות וההרדמות הן כמעט ללא בכי במיטה.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. היי עינת
24/12/2013 17:32
אני מנסה אבל לצערי מאוד קשה ולדעתי גם נכנסנו לחופ של עייפות שמקשה על הלמידה להירדם במיטה, וגם להיפרד מהדרך המוכרת של הירדמות על הידיים...שאלה לגבי סימני עייפות וחלון שינה - אם אני מתחילה להרדים (במיטה) עם הופעת סימן העייפות הראשון (פיהוק נניח) וההרדמה נמשכת מעל שעתיים (מקרה שקרה) לא אומר בעצם שפיספסתי את חלון השינה וההרדמה עכשיו כמעט בלתי אפשרית במיטה?
וגם, במידה שקטנציק לא ישן מספיק במהלך היום (בשום דרך, גם אם אני לא מורידה אותו מהידיים) האם אפשר להתחיל להרגיל להרדם במיטה בלילה כשהוא עייף כך?
אנחנו מגיעים לצרחות היסטריות מאוד מהר ואז כשאני מרימה להרגיע הוא אוטומטית עוצם עיניים וכשאני מניחה אחרי שנרגע, וגם זה מאוד קשה להרגיע כשהוא ככה היסטרי, מייד צורח שוב עוד לפני שהראש שלו פוגש את המזרון.
איך יוצאים מהלופ?
והאם אפשר להיעזר בליווי שלכם לפני גיל 5 חודשים? אני בחרדות לקראת החזרה לעבודה...
4. היי
24/12/2013 19:24
אם ההרדמה לוקחת שעתיים זה נכון שמגיעים כבר לעייפות יתר אבל זה לא אומר שהיא הרדמה בלתי אפשרית. זה רק אומר שהוא עייף יותר לכן ההרדמה יותר קשה אבל גם יותר נדרשת.אפשר להרגיל אותו להירדם במיטה גם במעגל של עייפות, המעגל מתחיל להישבר כשפעמיים-שלוש מצליחים בהרדמה במיטה ואז זה מתחיל להיות יותר קצר והשינה לאט מתארכת.
לפני גיל 5 חודשים אפשר לעשות פגישה חד פעמית.
אבל אם אני מבינה נכון אתם די קרובים לגיל 5 חודשים, לא בטוח שאי אפשר כבר להתחיל.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תודה!
24/12/2013 19:29
נתחיל שוב...אני מקווה שיהיו לי הכוחות להתמיד למרות הבכי :)
ומה לגבי עניין ההירדמות על הידיים ברגע שאני מרימה מהציטה על מנת להרגיע וברגע שמחזירה למיטה מתחיל לצרוח שוב?
6. בהצלחה
24/12/2013 19:36
הבכי נובע מעיפות ומהשינוי של משהו מוכר שהשתנה וזה יכול להלחיץ קצת ולכן את תמיד נותנת מענה ונמצאת לידו.יש ניואנסים כדי לעשות את זה נכון, הרעיון הוא להשתמש כמה שפחות בידיים ולנסות יותר להרגיע במיטה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום