לא נרדמת.. בת 3 וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. לא נרדמת.. בת 3 וחצי חודשים
17/12/2013 23:25
ש לנו תינוקת כמעט בת 4 חודשים שמתקשה להירדם בלילה. אחרי אינספור ניסיונות על הידיים נרדמת סביב השעה 10-12 בלילה. מתעוררת בלילה פעמיים לאכול (הנקה מלאה כל היום והלילה) ועוד פעם פעמיים למוצץ. בבוקר מתעוררת ב11 לבסוף, כמובן לא רצוף.
האם כדאי להעיר אותה בבוקר יותר מוקדם? להקנות סדר יום? היא נרדמת על הידיים בלבד בתנועה.
יש לציין שעדיין יש לה קצת גזים וייתכן התחלנו עם שיניים..
מה עלינו לעשות כדי שתיהיה רגועה ותישן טוב בשעה מוקדמת בערב ותקום יותר מוקדם?
תודה על עזרתך
מאת: אורח/ת
2. לא נרדמת.. בת 3 וחצי חודשים
18/12/2013 19:55
אפשר להתחיל איתה את הבוקר בשעה מוקדמת יותר. אם היא מתעוררת מעצמה בשעות של בוקר (6,7) אז להתחיל את היום ולא להחזיר לישון ואז להתחיל לסדר את היום בהתאם לזה. אפשרות נוספת היא לבדוק מתי היא עייפה בערב. בדר"כ כשלתינוק קשה מאוד להירדם סימן שהוא כבר בעייפות רבה מדי ואז הלילה נהיה מאוד מאוחר. לבנות טקס שינה קבוע ובכל ערב כשהיא מתחילה להיות עייפה להרדים. לרוב בגיל הזה אפשר להתחיל את הלילה בסביבות 18:00-18:30
בנוגע להירדמות, כדאי להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה ולא על הידיים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. מה אנחנו עושים לא בסדר??
18/12/2013 22:45
היום התחלנו ב8 את היום, ישנה 3 פעמים במהלך היום. נרדמה ב6 בערב למשך שעה ואז ראיתי שעדיין עייפה אז לקחתי לחדר עם מנורת לילה והאכלתי ומאז עדיין לא הצליחה להירדם כבר השעה רבע ל11 בלילה!!!! הצילו !!! כבר אכלה שוב. לא ברור למה לא נרדמת כבר שעות.. מנסים לשים במיטה ולשבת לידה מדי פעם אחרי ידיים. נראה שהיא פשוט לא רוצה לישון, מדברת מחייכת מחפשת תשומת לב.. רק לא לישון
4. יום ולילה
19/12/2013 9:03
יכול להיות שהיום והלילה שלה עדיין הפוכים מעט.
כדי לעזור לה בזה: במהלך היום- לחשוף לאור יום כמה שיותר. לצאת לפחות פעם אחת לטיול בחוץ. להרדים אותה באור יום (בוקר, צהריים). סדר יום קבוע מאוד יעזור.
בערב, לאחר טקס השינה להכניס לחדר חשוך ושהיא תשהה בו כל הלילה.
עד שזה יסתדר, כשהיא לא נרדמת במיטה- אם היא אינה בוכה אלא רק שוכבת ומשחקת אתם יכולים לצאת מהחדר. גשו אליה רק כשהיא בוכה וצריכה אתכם.
ספציפית לאתמול- לא יודעת היכן נרדמה ב-6 אבל או שעושים טקס שינה לפני כן והיא כבר נרדמת ב-6 לשנת הלילה במיטה ובחדר שלה או שכשהיא מתעוררת בשעה 7 צריכה להיות התעוררות משמעותית (זמן משחק) ורק אחרי כמה זמן ( 40-60 דקות ) להתחיל טקס שינה מסודר עם ריטואל קבוע שחוזר כל יום ושהיא תלמד להבין שעכשיו הולכים לישון.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. עדכון
19/12/2013 10:55
נרדמה אתמול ב6 בערב בסלון, ראיתי שעייפה הרדמתי והשכבתי בעגלה בסלון כי חשבתי שזה מוקדם לשנת לילה.
נרדמה שוב ב12 בלילה וכל שעה היה בכי עם עיניים עצומות.
בבוקר היום ב7 וחצי בבכי הערנו אותה עי החלפת טיטול, שיחקה בסלון ונרדמה ב9-11 ורק על הידיים.
אני מניחה אותה במהלך היום בסלון בעגלה באור יום וניסיתי כשהיא מנומנמת, היא מתעוררת ברגע ומתחילה לצרוח.
איך להתחיל להרגיל להירדמות עצמאית ?
6. המשך
19/12/2013 13:47
זה קצת מוקדם להירדמות עצמאית. כרגע חשוב להרגיל אותה להירדם רק במיטה שלה, אפשר ורצוי עם מגע רצוף. להניח ולנדנד/לטפוח וכו.. אם היא בוכה להרים לידיים ולהרגיע ולהחזיר למיטה (ערה)ולהמשיך עם המגע, כך עד הירדמות.
אני ממליצה להפסיק להרדים אותה בעגלה גם אם זה לשינה קצרה, תמיד עדיף שתישן במיטה. גם בחדר אפשר לפתוח ולסגור תריסים וע"י זה לשנות את התאורה.
בגיל הזה 18 /18:30 זה לא מוקדם מדי לשנת לילה (בני בן 8 חודשים ועדיין נרדם סביב 18:30 עד ל- 06 בבוקר).
בבוקר, אם אין ברירה אז תעירי אותה. עדיף לתת לה להתעורר בעצמה ואם היא קמה בשעות האלה אז במקום להחזיר לישון להתחיל את היום. כמובן, כשהיא תישן טוב יותר בלילה היא תתעורר טוב יותר בשעות האלה.

מקווה שהיום ילך כבר קצת יותר טוב.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. עדכון חם חם
20/12/2013 11:50
אתמול היה יום טוב!! בבוקר עשינו טיול לטיפת חלב להתייעצות לגבי התחלת התהליך. בצהריים שמתי במיטה ובלי הרבה צרות נרדמה לבד! ב7 בערב האכלתי אותה צד 1, אחרי 20 דק מסאז' עם שמן ואמבטיה והכל ברגוע, לחדר המוחשך להמשך אכילה.. העברה לבעלי להמשך טיפול. קצת ידיים ואז למיטה עם מוזיקה מרגיעה וסיפור לפני שינה. היה בכי.. כשהגיע להיסטרי הרים אותה ככה 3 פעמים ולבסוף.. זה הגיע.. היא נרדמה סביב 9 ורבע. עד 10 התעוררה פעמיים באתי ליטפתי דיברתי בשקט ונרדמה בלי ידיים. התעוררה כל שעתיים וחצי לאכול. אני בהיי. ברור לי שיהיו נסיגות ולא יהיה פשוט אבל זו התחלה נהדרת :-)
8. שמחה לשמוע
22/12/2013 10:31
המון בהצלחה!!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

9. עדיין בתהליך
28/12/2013 17:10
דניאל כבר בת 4 חודשים, כבר שבועיים שאנחנו עובדים על הירדמות במיטה בלי ידיים וסדר יום פחות או יותר מובנה.
סדר היום שלנו: קמים ב7 וחצי- 8, הנקה, משחק קצר וטיול בוקר של שעה, משחק, הנקה, שינה, משחק ועוד שינה, טיול צהריים, הנקה, משחק ואמבטיה סביב 4/5, שינה קצרה, משחק ולקראת השעה 6 וחצי כשאני רואה פיהוק הולכים לחדר לטקס שינה של הנקה, מסאז', מניחה במיטה עם מוזיקה ומקריאה סיפור ומשם מתחיל הקושי עם בכי. בשבוע הראשון הלך ממש טוב ביום ובערב יותר קשה. בשבוע האחרון החלטתי בזמן המשחק לנסוע להוריי ומדם השגרה השתבשה לה והיה נורא קשה להרדים אותה שם בעגלה ולבסוף נרדמה לחצי שעה ובערב גם היה סיוט.
מאז גם ביום יש קושי ובערב ואנחנו מתחילים בסימן העייפות הראשון.
איך מרגילים לישון מחוץ לבית מבלי לשבור שגרה?
בלילה עדיין מתעוררת לאכול 3 פעמים ועוד פעמיים למוצץ, יוצא לי לישון ברציפות לא יותר משעתיים ובבוקר קמה עם פיהוק. האם זה אומר שהשינה שלה לא טובה/ עמוקה?
אודה לכל טיפ וסליחה על האורך..
10. עדיין בתהליך
29/12/2013 9:57
כל הכבוד על הנחישות!
זה מאוד לא מובן מאליו!

בנוגע לשינה מחוץ לבית, זה ילך טוב יותר כשהיא לא תגיע מאוד מאוד עייפה, כלומר להגיע לשם מספיק מוקדם שעוד יהיה לה זמן משחק קצת בבית של סבא וסבתא ואז תהיה הרדמה. וגם לתת לה את הזמן להסתגל לזה. לגבי שינה בעגלה, זה לא עובד אצל כולם, יש ילדים שיותר סקרניים ומגלים עניין במה שקורה בחוץ אבל גם פה אם היא לא תגיע מאוד מאוד עייפה זה יכול להצליח.

3 פעמים לאוכל בלילה זה עדיין סביר. אם היא לא נרדמת בזמן האוכל יכול להיות שהיא תתחיל בקרוב לעשות פערים גדולים יותר.

יכול להיות שהיא מתעוררת בבוקר עייפה. יחד עם זאת, יש ילדים ומבוגרים שיותר קשה להם "להתניע" בבוקר ולוקח להם קצת זמן להתעורר. זה גם בסדר גמור.

סתם נקודה למחשבה- אולי להעביר את האמבטיה לשעה 6 לפני טקס השינה של הלילה. אולי זה יקל על הבכי והקושי שם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

11. בהמשך
30/12/2013 11:46
תודה על התמיכה! זה באמת לא קל.. פפפ

לגבי הנקת לילה, היא כן נרדמת אחרי צד אחד. היא כלל לא פוקחת עיניים במהלך האכילה.

האמבטיה כבר ביומיים האחרונים אכן הוזזה לפני טקס השינה ואז עם המגבת נכנסים לחדר ועושים עיסוי, הנקה, למיטה עם סיפור. אתמול לקח שעה וחצי כי בדיוק כשכבר ממש נרדמה יצאתי מהחדר והיא התעוררה בוכה.. פספוס שגרר עוד שעה איתה בחדר.

האם את ממליצה על שגרת יום שונה במקצת? מה עושים בימי חורף כשאי אפשר לצאת לטייל בחוץ?
טקס שינה מומלץ ? כמה להישאר איתה בחדר ולהיענות לכל בכי עד שמרימים?

שוב תודה. מאוד חשוב לי לעבור את התהליך הכי טוב וקל עבורה מבלי לפגוע בה בשום צורה. אנחנו הרגלנו לידיים.. היא לא אשמה
12. המשך
30/12/2013 12:24
אני חייבת לציין שמענה כללי בפורום לא יכול להחליף תהליך מלא שנעשה לאחר אבחון!

מי שקובע את שגרת היום היא בתך. לפי סמני עייפות הרדימי אותה, לפי סמני רעב תני לה לאכול ושאר הזמן משחק. מטבע הדברים בחורף אנחנו יותר בבית או במקומות סגורים מאשר בחוץ.

טקס שינה חשוב שלא יהיה בו זמן משחק ושהוא ירגיע את בתך לפני השינה, מה שאת עושה נראה בסדר גמור.

הישארי בחדר עד שהיא נרדמת ותמיד תני מענה לבכי- כשהיא בוכה אחרי כמה שניות גשי אליה (לא מאוד מהר אבל גם לא להמתין הרבה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

13. תודה תודה
30/12/2013 14:43
:-)
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה