פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0חצי שנה- זמן ערות במהלך היום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי בת בת חצי שנה ויש לי מספר שאלות:
1. במהלך היום, כמה זמן היא אמורה להיות ערה בין תנומה לתנומה?
2. כמה זמן היא אמורה לישון במהלך היום? כרגע היא ישנה 3 פעמים. בבוקר שעה וחצי, בצהרים שעה וחצי וסביב ארבע חמש עוד ארבעים דקות. האם זה מספיק?
3. לקח לנו המון זמן אבל הצלחנו להגיע למצב שהיא נרדמת לבד עם מוצץ. לפני כשבוע חלה רגרסיה והיא בוכה כששמים אותה במיטה ואנחנו צריכים להחזיק לה ידיים או להרים ולהריע אותה כדי שתירדם. מה גרם לנסיגה הזו ואיך מרגילים אותה בחזרה להירדמות עצמאית?
תודה רבה!
2. זה נשמע מצוין. שוב, צריך לשים לב כיצד היא מתפקדת. אם היא שמחה וחיונית והלילה הוא יחסית טוב אז זה אכן מספיק לה. בממוצע בגיל הזה ישנים כ 2-3 (לרוב 3) תנומות ובסה"כ כ- 3-4 שעות.
3. אין לי מספיק מידע כדי לדעת מה הסיבה. לרוב זה אומר שההירדמות היא לא לגמרי עצמאית. גם הירדמות עם מוצץ יכולה להיות לא עצמאית אם למשל היא לא יודעת לקחת בעצמה את המוצץ ואתם שמים לה אותו בפה.
צריך לעקוב שוב אחר ההרדמות ולראות מה בדיוק אתם עושים בחדר כדי לדעת האם יש עוד גורמי תלות. בנוסף, גם הירדמות עם בקבוק/מוזיקה וכו היא אינה עצמאית.
במקביל, לפי התשובות הקודמות לראות האם היא לא מגיעה עייפה מדי
1. חצי שנה- זמן ערות במהלך היום
23/12/2013 10:10
שלום,יש לי בת בת חצי שנה ויש לי מספר שאלות:
1. במהלך היום, כמה זמן היא אמורה להיות ערה בין תנומה לתנומה?
2. כמה זמן היא אמורה לישון במהלך היום? כרגע היא ישנה 3 פעמים. בבוקר שעה וחצי, בצהרים שעה וחצי וסביב ארבע חמש עוד ארבעים דקות. האם זה מספיק?
3. לקח לנו המון זמן אבל הצלחנו להגיע למצב שהיא נרדמת לבד עם מוצץ. לפני כשבוע חלה רגרסיה והיא בוכה כששמים אותה במיטה ואנחנו צריכים להחזיק לה ידיים או להרים ולהריע אותה כדי שתירדם. מה גרם לנסיגה הזו ואיך מרגילים אותה בחזרה להירדמות עצמאית?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. חצי שנה- זמן ערות במהלך היום
23/12/2013 17:14
1. זה תלוי מילד לילד ובשעות היום. בעקרון בתחילת היום זמן הערות קצר יותר (בין שעה לשעתיים) ואחה"צ אפשר יותר (בין שעה וחצי לשלוש). צריך להתבונן בסמני עייפות.2. זה נשמע מצוין. שוב, צריך לשים לב כיצד היא מתפקדת. אם היא שמחה וחיונית והלילה הוא יחסית טוב אז זה אכן מספיק לה. בממוצע בגיל הזה ישנים כ 2-3 (לרוב 3) תנומות ובסה"כ כ- 3-4 שעות.
3. אין לי מספיק מידע כדי לדעת מה הסיבה. לרוב זה אומר שההירדמות היא לא לגמרי עצמאית. גם הירדמות עם מוצץ יכולה להיות לא עצמאית אם למשל היא לא יודעת לקחת בעצמה את המוצץ ואתם שמים לה אותו בפה.
צריך לעקוב שוב אחר ההרדמות ולראות מה בדיוק אתם עושים בחדר כדי לדעת האם יש עוד גורמי תלות. בנוסף, גם הירדמות עם בקבוק/מוזיקה וכו היא אינה עצמאית.
במקביל, לפי התשובות הקודמות לראות האם היא לא מגיעה עייפה מדי
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה