תינוקת בת שנה ושלושה חודשים פתאום רוצה בקבוק לילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת שנה ושלושה חודשים פתאום רוצה בקבוק לילה
27/12/2013 14:20
היי,

נגה בת השנה ושלושה חודשים ישנה לילות שלמים כבר מגיל חודשיים ללא האכלת לילה, אבל השבוע משהו השתבש. בתחילת השבוע היו להם כאבים כנראה מבקיאת שיניים שגרמו לה לשינה לא רציפה (זה קרה בעבר בכל פעם שבקאו שיניים), החידוש הוא שבשלושת הלילות האחרונים (לאחר שנגמרה בקיאה) היא התחילה להתעורר בשעות מוזרות ולא מוכנה לחזור לישון בלי בקבוק שאותו היא אוכלת במלואו (240 מל)

אנחנו נותנים לה את הבקבוק רק כמוצא אחרון ולאחר מספר פעמים שאנחנו ניגשים אליה ומרגיעים אותה וחוזר חלילה, כך שיוצא שהיא מקבלת את הבקבוק רק כשעה וחצי לאחר שהיא מתעוררת.

מה קורה פה ואיך אנחנו מצליחים להחזיר אותה לשגרה לפני שההרגל הזה יתקבע לרוטינה שאותה אנחנו ממש רוצים למנוע?

תודה ושבת שלום
מאת: udigold1
2. תינוקת בת שנה ושלושה חודשים פתאום רוצה בקבוק לילה
29/12/2013 9:48
היי אודי,

כיון שנשמע שלנוגה יש הרגלי שינה מצוינים וכבר די הרבה זמן, הייתי בודקת האם השתנה משהו במהלך היום. האם יכול להיות שהיא אכן רעבה? יכול להיות שהצריכה הקלורית שלה גדלה ולא מספיקה לה במהלך היום.
שנית, האם השתנה משהו בשינת היום שלה? בגיל הזה לרוב מורידים את שנת הבוקר ונשארת רק שינה אחת, יחד עם זאת, יש ילדים שעדיין זקוקים לשנת היום הזו ולכן יש תקופה של הסתגלות כשבזמן הזה היא עדיין עייפה.
אם היא לא אמורה להיות רעבה אז כמה לילות היו מאוד ברורים שאין אוכל בלילה גם אם זה ייקח הרבה זמן. לרוב, אחרי 2-3 לילות זה כבר משתפר. במקביל הייתי מוסיפה אולי עוד ארוחה לפני השינה כדי לשלול רעב.

ושאלה אחרונה- האם היא נרדמת בכוחות עצמה בלי שום דבר במיטה?
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד