בת 4.5 חודשים, שאלות לגבי שינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 4.5 חודשים, שאלות לגבי שינה
31/12/2013 8:06
שלום רב
תינוקת בת 4.5 חודשים, על הנקה מלאה, מיום שנולדה ישנה בסדר גמור, וכבר מגיל חודש וחצי ישנה עד שעה 5:00 בבוקר רצוף ללא אוכל (כ-10 שעות פער). נרדמה לבד במיטה. בערך מגיל 3 חודשים החלה להתעניין בסביבה ואז גם ההרדמה השתנתה. לא מצליחה להרגע לבד במיטה , נרגעת על הידיים אבל נכנסת למיטה ערה ורגועה ונרדמת לבדה.
יש לי שתי שאלות:
1. לאחרונה וגם בגלל הצטננויות השינה קשה לה יותר. בימים של מחלה נרדמת אך ורק על הידיים בגלל שהאף סתום. היא החלה להתעורר מוקדם יותר ויותר בלילה, ואני לא יודעת האם להאכיל אותה או לא, האם צריכה יותר אוכל בגלל שגדלה? בזמן ההצטננות האכלתי אותה גם ב- 2 ו-3 לפנות בוקר ואני מרגישה שהיום אחרי שההצטננות עברה כאשר מתעוררת ב-4 אני לא יודעת אם מענה האוכל הוא הנכון. היא מתעוררת, עירנית לחלוטין, מחוייכת, ואחרי האוכל מתקשה להרדם. יש לציין שמעולם לא נרדמת בהנקה, עד אתה הייתה מסיימת לינוק ובנפרד נכנסת למיטה עירנית לחלוטין ונרדמת מיד (לפנות בוקר)
מצד שני אם אני לא מאכילה אותה היא עצבנית ולא רגועה ...

2. השבוע מתחילה אצלנו מטפלת, אני מאד חוששת שמאחר ואין לי שליטה מלאה על מעשי המטפלת תתחיל תלות בשינה. ראיתי שאתמול המטפלת מרגיעה אותה במיטה אבל היא לא יצאה גם כאשר היתה רגועה וחיכתה להרדמות מלאה. כמובן שהערתי לה על כך אבל אין לדעת מה תעשה בפועל.. האם יכול להשפיע על דפוס השינה גם אצלנו?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. בת 4.5 חודשים, שאלות לגבי שינה
31/12/2013 10:13
היי,

1. במידה ובתך חזרה לעצמה מבחינה בריאותית והיא אוכל טוב במהלך היום וגם עברה את קפיצת הגדילה שיש סביב גיל 3-4 חודשים (משהו כמו 2-3 ימים) אז אפשר להוריד לה שוב את האוכל בלילה. אני לא יודעת כמה זמן נמשכה המחלה אבל יכול להיות שבגלל הלילות הללו היא דורשת אוכל ולאו דווקא מרעב. אם את חוששת אפשר להוסיף לה עוד ארוחה לפני השינה (למשל אחת לפני מקלחת ועוד תוספת אחרי המקלחת בטקס השינה).

2. תינוקות וילדים יודעים לעשות את ההפרדה בין הדמויות שמטפלות בהם. כמו שהם יודעים להבחין בין אימא לאבא. לכן, היא תדע להפריד ותדרוש מהמטפלת מה שהיא מרגילה אותה ומכם מה שאתם מרגילים אותה. חשוב שאתם תמשיכו בדיוק באותה התנהלות וגם אם היא תדרוש פתאום משהו שהמטפלת הרגילה אותה אז תהיו מאוד ברורים שאצלכם זה לא קורה והיא תפסיק לבקש מכם.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד