פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוקת ישנה על הבטן
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הקטנה בת חמישה חודשים עוד שבוע, יונקת באופן מלא ושוקלת 6.5 ק"ג. מזה כחודשיים (לפחות) ישנה על הבטן בלבד - לפעמים על הצד אבל רוב הזמן על הבטן. מאז שגילתה שהיא ישנה כך טוב היא לא מוכנה לישון בשום צורה אחרת.
כבר פתחה פערים בלילה של שבע ושמונה שעות שינה רצופות אך זה נקטע בסמוך לגיל ארבעה חודשים (לא ידועה לי הסיבה, עוד לא חזרתי לעבוד ואני איתה בבית). כיום מתעוררת לאכול פעם אחת בלילה בשעות לא קבועות (על אף שהולכת לישון כל יום בין 19:30-20:00)
יש לי שתי שאלות: 1. איך אוכל לחזור להקנות לה התעוררות לאוכל בשעה קבועה בלילה? בעבר הייתה מתעוררת בארבע לפנות בוקר, אוכלת וחוזרת מיד לישון עד שבע בבוקר. זה עבד כך במשך שלושה שבועות לערך ואז כאמור נפסק.
2. כיום היא פשוט לא מסוגלת להירדם על הגב...רק לפעמים בטיול בעגלה וגם זה לא תמיד. איך ניתן ללמד אותה לעשות זאת שוב?
תודה
אוכל- הקפידי שהיא לא תירדם בזמן האוכל בשום מקרה. קבעי לך שעה שבה את נותנת לה לאכול ובשאר הפעמים אל תתני לה. אחרי כמה לילות את יכולה להתחיל לדחות את השעה באופן יזום (בכל כמה לילות בשעה אחת) עד שתגיעי לשעה הרצויה לך או להוציא את האוכל לגמרי.
הירדמות על הגב- אפשר להניח על הגב ולעזור לה בהתחלה עם ליטופים/נדנודים. כשהיא בוכה להרגיע ולהחזיר למיטה. הוציאי גירויים ומשחקים אם יש. ובהדרגה תנסי בכל מני הזדמנויות. אחרי שהיא תרדם כך כמה פעמים זה יהיה קל יותר ויותר.
1. תינוקת ישנה על הבטן
01/01/2014 9:09
שלום, הקטנה בת חמישה חודשים עוד שבוע, יונקת באופן מלא ושוקלת 6.5 ק"ג. מזה כחודשיים (לפחות) ישנה על הבטן בלבד - לפעמים על הצד אבל רוב הזמן על הבטן. מאז שגילתה שהיא ישנה כך טוב היא לא מוכנה לישון בשום צורה אחרת.
כבר פתחה פערים בלילה של שבע ושמונה שעות שינה רצופות אך זה נקטע בסמוך לגיל ארבעה חודשים (לא ידועה לי הסיבה, עוד לא חזרתי לעבוד ואני איתה בבית). כיום מתעוררת לאכול פעם אחת בלילה בשעות לא קבועות (על אף שהולכת לישון כל יום בין 19:30-20:00)
יש לי שתי שאלות: 1. איך אוכל לחזור להקנות לה התעוררות לאוכל בשעה קבועה בלילה? בעבר הייתה מתעוררת בארבע לפנות בוקר, אוכלת וחוזרת מיד לישון עד שבע בבוקר. זה עבד כך במשך שלושה שבועות לערך ואז כאמור נפסק.
2. כיום היא פשוט לא מסוגלת להירדם על הגב...רק לפעמים בטיול בעגלה וגם זה לא תמיד. איך ניתן ללמד אותה לעשות זאת שוב?
תודה
מאת: אורח/ת
2. תינוקת ישנה על הבטן
01/01/2014 14:01
היי,אוכל- הקפידי שהיא לא תירדם בזמן האוכל בשום מקרה. קבעי לך שעה שבה את נותנת לה לאכול ובשאר הפעמים אל תתני לה. אחרי כמה לילות את יכולה להתחיל לדחות את השעה באופן יזום (בכל כמה לילות בשעה אחת) עד שתגיעי לשעה הרצויה לך או להוציא את האוכל לגמרי.
הירדמות על הגב- אפשר להניח על הגב ולעזור לה בהתחלה עם ליטופים/נדנודים. כשהיא בוכה להרגיע ולהחזיר למיטה. הוציאי גירויים ומשחקים אם יש. ובהדרגה תנסי בכל מני הזדמנויות. אחרי שהיא תרדם כך כמה פעמים זה יהיה קל יותר ויותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום