פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוק בן 7.5 חודשים עם התעוררות ממושכת בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אודה לכן מאוד אם תוכלו לעזור לי מעט. אני מאוד מצטערת על האורך של הודעה, אבל אנחנו ממש מיואשים ויש לנו בעיה לגשת אלייך באופן פרטי כרגע
יואבי בן 7.5 חודשים, עד לפני חודשיים היה נרדם רק על הידיים. במשך היום נמצא אצל סבתא והיא מרדימה אותו רק על הידיים וישן ברציפות כשעה וחצי (לא עזרו כל בקשותנו). אחרי שלקח לנו כמעט שעתיים להרדימו כל לילה והיה מתעורר כל שעה בערך, כמעט התייאשנו ופנינו להרצאה שלך. הוא אינו אוכל בלילה כבר מגיל 3 חודשים.
אז אחרי שהיינו בהרצאתך המאלפת לפני חודש וחצי, והתחלנו לנסות ליישם את השיטה. הצלחנו ללמד את יואבי לקחת מוצץ לבד (ואני יודעת שהוא מאוד תלוי במוצץ. יש לו הרבה מוצצים במיטה והוא מחפש אותם ומשחק איתם כל הזמן).
הצלחנו להגיע למצב שבו הוא הולך לישון אחרי אוכל ואמבטיה ב- 6:30 בערך. נרדם לבד (כשאנחנו יוצאים מהחדר) אחרי חצי שעה עד שעה, אבל תמיד זה מלווה ביללות (לא בכי ממשי אלא מן קיטור כזה שלא מפסיק, וכולל גם הסתובבבות במיטה. תוך כדי שאנחנו נכנסים לחדר כאשר היללות מתגברות לכדי בכי או כמעט. ואז מנסים להרגיע אותו - מרימים או מלטפים את הגב ומחזירים אותו ער למיטה.
הבעיה האמיתי מתחילה בשעה 23:30 לערך - הוא מתעורר בתחתית המיטה ו"קורא לנו" במן תחילת יללות כי הוא לא מגיע למוצצים והוא עדיין לא מתהפך מהבטן לגב..
ואז אני מגיעה הופכת אותו ומרימה אותו לראש המיטה. הוא לוקח מוצץ ובערך אחרי רבע שעה נרדם שוב.
בשעה 1:30 לפנות בוקר מתחילה ממש בעיה והוא יכול להיות ער בין שעה לשעתיים כאשר הוא מילל שוב ומגביר את קולו - הוא לא בוכה אלא רק "מקטר" מן "מתניע" בכי. אם אני ניגשת ומלטפת את הגב או הופכת אותו הוא נרגע לכמה רגעים לוקח מוצץ, אני יוצאת מהחדר והוא מתחיל שוב לקטר. אם אני לא נכנסת לחדר היללות יכולות להחלש, הוא אפילו נרדם (לפחות אני שומעת שקט) למשך 5 דקות. ואז הוא מתעורר ביללות שוב. וככה זה נמשך במחזוריות של 20-30 פעמים. לפעמים כשאנחנו ניגשים הוא מתחיל רק לבכות יותר חזק, אפילו על הידיים. כשסוף סוף הוא נרדם בערך ב- 3:30 הוא ישן עד 5:30-6:00
השאלה שלי היא כזאת:
1. האם יכול להיות שבהרדמה אנחנו בשלב 4 ובלילה אנחנו בשלב 1? באיזה שלב אנחנו בכלל
2. מה לעשות כשבאמצע הלילה מתחילות היללות? להתעלם? לגשת? בקיצור מה עושים? אנחנו מוצאים את עצמנו ערים כ- 3 שעות באמצע הלילה.
3. ברור לי שהוא תלוי במשהו, אבל לא ממש מובן לי במה: בנגיעות שלי, או בלהפוך אותו. ברור לי שהוא ממש תלוי במוצץ, הוא כל הזמן משחק עם כל המוצצים, מוציא ומכניס לפה, מסובב, מפיל, מרים (כנראה שזה מרגיע אותו).
4. אנחנו בתהליך של בדיקה של בעיה פיזית, אבל ההרגשה שלי היא שהוא תלוי בנו. מה עושים כדי לגמול אותו מזה.
אני אעריך כל עזרה והתיחסות לשאלותיי.
תודה,
אורית.
אני שמחה לשמוע שהתחלתם ליישם את השיטה וחשוב לי להדגיש מספר דברים כדי שתוכלו להתקדם בהצלחה לקראת הירדמות עצמאית. אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך הוא עקביות, עליכם לעזור ליואב להירדם באותה דרך בדיוק כשהוא הולך לישון וכך גם בכל התעוררות במהלך הלילה. על פי מה שאת מתארת יש לבנך מספר גורמי תלות שמקשים עליו להירדם באופן עצמאי ויש לנטרל אותם. כמו שציינת זה המגע שלכם, המוצץ והעובדה שאתם הופכים אותו כשהוא מתהפך לגב. התלות בגורמים חיצוניים יוצרת עם הזמן עמידות שמתבטאת בהרדמות ארוכות, יקיצות מרובות ואף בחלונות עירות ממש כמו שאת מתארת. אני ממליצה לכם לחזור ולהרדים את יואב לפי שלב 2, כלומר לשבת על כיסא קרוב למיטתו ולשלב מגע רק כאשר בוכה עד שנרגע. ברגע שנרגע הוציאו את הידיים ואפשרו לו להירדם לבד ללא מגע. אם זה לא עוזר הוציאו מהמיטה והרגיעו על הידיים. אל תצאו מהחדר עד שנרדם כדי שהתהליך יבנה בהדרגה ותוך הקניית ביטחון ואמון. בכל פעם שמתעורר במהלך הלילה עשו בדיוק את אותו הדבר ולאחר מספר ימים ההתעוררויות הארוכות יפסקו. הקפידו לא להפוך אותו כשמתעורר אלא החזירו אותו לאותה תנוחה שבה מצאתם אותו כדי להפסיק את התלות בכך. במהלך היום עיבדו איתו על ההתהפכות כדי שיוכל להיות עצמאי גם בלילה. אם יש בעיה עם המוצץ תוכלו בתחילה להגיש את המוצץ ליד שלו אך אל תכניסו אותו לפיו. בהמשך תוכלו בהדרגה להתרחק עם הכיסא לכיוון הדלת ורק כשכבר יהיה מסוגל להירדם כשאינו רואה אתכם (אלא אם מסובב את ראשו) תוכלו לצאת מהחדר.
לגבי ההירדמות עם הסבתא, אם אין אפשרות שהיא תרדים את יואב כמוכם זה לא נורא מאחר וילדים יודעים לעשות את ההפרדה וסביר שזה לא ישפיע על ההרדמות שנעשות איתכם.
בהצלחה,
שרון
1. תינוק בן 7.5 חודשים עם התעוררות ממושכת בלילה
25/02/2010 17:03
שלום גנית/ שרון,אני אודה לכן מאוד אם תוכלו לעזור לי מעט. אני מאוד מצטערת על האורך של הודעה, אבל אנחנו ממש מיואשים ויש לנו בעיה לגשת אלייך באופן פרטי כרגע
יואבי בן 7.5 חודשים, עד לפני חודשיים היה נרדם רק על הידיים. במשך היום נמצא אצל סבתא והיא מרדימה אותו רק על הידיים וישן ברציפות כשעה וחצי (לא עזרו כל בקשותנו). אחרי שלקח לנו כמעט שעתיים להרדימו כל לילה והיה מתעורר כל שעה בערך, כמעט התייאשנו ופנינו להרצאה שלך. הוא אינו אוכל בלילה כבר מגיל 3 חודשים.
אז אחרי שהיינו בהרצאתך המאלפת לפני חודש וחצי, והתחלנו לנסות ליישם את השיטה. הצלחנו ללמד את יואבי לקחת מוצץ לבד (ואני יודעת שהוא מאוד תלוי במוצץ. יש לו הרבה מוצצים במיטה והוא מחפש אותם ומשחק איתם כל הזמן).
הצלחנו להגיע למצב שבו הוא הולך לישון אחרי אוכל ואמבטיה ב- 6:30 בערך. נרדם לבד (כשאנחנו יוצאים מהחדר) אחרי חצי שעה עד שעה, אבל תמיד זה מלווה ביללות (לא בכי ממשי אלא מן קיטור כזה שלא מפסיק, וכולל גם הסתובבבות במיטה. תוך כדי שאנחנו נכנסים לחדר כאשר היללות מתגברות לכדי בכי או כמעט. ואז מנסים להרגיע אותו - מרימים או מלטפים את הגב ומחזירים אותו ער למיטה.
הבעיה האמיתי מתחילה בשעה 23:30 לערך - הוא מתעורר בתחתית המיטה ו"קורא לנו" במן תחילת יללות כי הוא לא מגיע למוצצים והוא עדיין לא מתהפך מהבטן לגב..
ואז אני מגיעה הופכת אותו ומרימה אותו לראש המיטה. הוא לוקח מוצץ ובערך אחרי רבע שעה נרדם שוב.
בשעה 1:30 לפנות בוקר מתחילה ממש בעיה והוא יכול להיות ער בין שעה לשעתיים כאשר הוא מילל שוב ומגביר את קולו - הוא לא בוכה אלא רק "מקטר" מן "מתניע" בכי. אם אני ניגשת ומלטפת את הגב או הופכת אותו הוא נרגע לכמה רגעים לוקח מוצץ, אני יוצאת מהחדר והוא מתחיל שוב לקטר. אם אני לא נכנסת לחדר היללות יכולות להחלש, הוא אפילו נרדם (לפחות אני שומעת שקט) למשך 5 דקות. ואז הוא מתעורר ביללות שוב. וככה זה נמשך במחזוריות של 20-30 פעמים. לפעמים כשאנחנו ניגשים הוא מתחיל רק לבכות יותר חזק, אפילו על הידיים. כשסוף סוף הוא נרדם בערך ב- 3:30 הוא ישן עד 5:30-6:00
השאלה שלי היא כזאת:
1. האם יכול להיות שבהרדמה אנחנו בשלב 4 ובלילה אנחנו בשלב 1? באיזה שלב אנחנו בכלל
2. מה לעשות כשבאמצע הלילה מתחילות היללות? להתעלם? לגשת? בקיצור מה עושים? אנחנו מוצאים את עצמנו ערים כ- 3 שעות באמצע הלילה.
3. ברור לי שהוא תלוי במשהו, אבל לא ממש מובן לי במה: בנגיעות שלי, או בלהפוך אותו. ברור לי שהוא ממש תלוי במוצץ, הוא כל הזמן משחק עם כל המוצצים, מוציא ומכניס לפה, מסובב, מפיל, מרים (כנראה שזה מרגיע אותו).
4. אנחנו בתהליך של בדיקה של בעיה פיזית, אבל ההרגשה שלי היא שהוא תלוי בנו. מה עושים כדי לגמול אותו מזה.
אני אעריך כל עזרה והתיחסות לשאלותיי.
תודה,
אורית.
מאת: אורח/ת
2. התעוררות ממושכת בלילה
25/02/2010 21:34
הי אורית,אני שמחה לשמוע שהתחלתם ליישם את השיטה וחשוב לי להדגיש מספר דברים כדי שתוכלו להתקדם בהצלחה לקראת הירדמות עצמאית. אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך הוא עקביות, עליכם לעזור ליואב להירדם באותה דרך בדיוק כשהוא הולך לישון וכך גם בכל התעוררות במהלך הלילה. על פי מה שאת מתארת יש לבנך מספר גורמי תלות שמקשים עליו להירדם באופן עצמאי ויש לנטרל אותם. כמו שציינת זה המגע שלכם, המוצץ והעובדה שאתם הופכים אותו כשהוא מתהפך לגב. התלות בגורמים חיצוניים יוצרת עם הזמן עמידות שמתבטאת בהרדמות ארוכות, יקיצות מרובות ואף בחלונות עירות ממש כמו שאת מתארת. אני ממליצה לכם לחזור ולהרדים את יואב לפי שלב 2, כלומר לשבת על כיסא קרוב למיטתו ולשלב מגע רק כאשר בוכה עד שנרגע. ברגע שנרגע הוציאו את הידיים ואפשרו לו להירדם לבד ללא מגע. אם זה לא עוזר הוציאו מהמיטה והרגיעו על הידיים. אל תצאו מהחדר עד שנרדם כדי שהתהליך יבנה בהדרגה ותוך הקניית ביטחון ואמון. בכל פעם שמתעורר במהלך הלילה עשו בדיוק את אותו הדבר ולאחר מספר ימים ההתעוררויות הארוכות יפסקו. הקפידו לא להפוך אותו כשמתעורר אלא החזירו אותו לאותה תנוחה שבה מצאתם אותו כדי להפסיק את התלות בכך. במהלך היום עיבדו איתו על ההתהפכות כדי שיוכל להיות עצמאי גם בלילה. אם יש בעיה עם המוצץ תוכלו בתחילה להגיש את המוצץ ליד שלו אך אל תכניסו אותו לפיו. בהמשך תוכלו בהדרגה להתרחק עם הכיסא לכיוון הדלת ורק כשכבר יהיה מסוגל להירדם כשאינו רואה אתכם (אלא אם מסובב את ראשו) תוכלו לצאת מהחדר.
לגבי ההירדמות עם הסבתא, אם אין אפשרות שהיא תרדים את יואב כמוכם זה לא נורא מאחר וילדים יודעים לעשות את ההפרדה וסביר שזה לא ישפיע על ההרדמות שנעשות איתכם.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

3. תודה על התשובה (ל"ת)