בני בן שנה ועשרה חודשים מתעורר בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בני בן שנה ועשרה חודשים מתעורר בלילה
06/01/2014 10:24
שלום,
יש לי ילד בן שנה ועשרה חודשים שעדיין מתעורר בלילה.
הוא בן יחיד, עד לפני שבועיים הייתי מניקה אותו באמצע הלילה פעם אחת לפחות, זה היה מרגיש כאילו הוא צריך היה להרגיש אותי. בנוסף לזה הוא אוכל מטרנה לפני השינה.
הוא אף פעם לא ישן לילה שלם, תמיד הוא היה קם וכשהוא קם זה תמיד בבכי.אנחנו ניסינו להשכיב אותו במיטה שלו וזה לא כל כך הולך לנו כי הוא מתעורר אחרי כמה שעות ורוצה לעבור אלינו. בנוסף הוא תמיד קם באמצע הלילה והוא רוצה לאכול, הוא אף פעם לא נרדם עם בקבוק או ציצי, הוא הולך לישון רק כאשר הוא מסיים את הבקבוק מעביר אותי אליי ומכניס מוצץ לפה. זה מרגיש שהוא קם רעב בגלל זה קשה לי להפסיק לתת לו אוכל.
יצא שהיו מספר לילות שהוא ביקש מים ולא אוכל.
הוא מתעורר מספר פעמים בלילה בבכי שמרגיש כאילו משהו לא נוח לו אני מחבקת אותו וברגע שהוא מרגיש אותי אז הוא נרגע.
מה אנחנו צריכים לעשות כדי שהוא ישן לילה שלם ולא יקום בבכי?
אשמח לעזרה בנושא
מאת: אורח/ת
2. בני בן שנה ועשרה חודשים מתעורר בלילה
07/01/2014 11:36
היי,

בכי זו הדרך שלו להתבטא ולקרוא לכם, לכן התעוררות בבכי היא טבעית. הוא ממשיך בהתעוררויות כיון שהן "משרתות" אותו.
בגיל כזה, במידה והוא אוכל טוב במהלך היום ועולה יפה במשקל ואין הנחייה רפואית, אז אין צורך לאכול בלילה בדיוק כפי שאנחנו לא מתעוררים מרעב (בשינה עמוקה מופרשים הורמונים מדכאי רעב). ההתעוררויות לאוכל הן מההרגל.
הסיבה העיקרית שהוא מתעורר היא העובדה שאינו יודע לחזור לישון הירדמות עצמאית במיטה שלו וזה הדבר הראשון שאני ממליצה לעשות. ראשית, ההירדמויות צריכות להיות תמיד במיטה שלו לאורך כל הלילה. אפשר בהתחלה לשבת לידו ולתת לו מגע עד שהוא נרדם, אם בוכה להרים ולהרגיע וכשנרגע אז להחזיר למיטה וחוזר חלילה עד הירדמות.
אחרי 2-3 לילות שזה יקרה בכל יקיצה, ההתנגדות לשינה במיטה תפחת ואז תוכלו להמשיך וללמד אותו להירדם גם ללא מגע וללא נוכחות שלכם בחדר כשבמקביל תוכלי גם להוציא את האוכל מהלילה. כשהוא לא יהיה זקוק לעזרתכם לחזור לישון הוא לא יתעורר.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד