מסרב מוצץ בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מסרב מוצץ בלילה
10/01/2014 2:46
שלום
בני בן 4 חודשים וחצי, נרדם במיטה שלו עם מוצץ.. כך נרדם גם ביום וגם בלילה אחרי טקס שינה של אמבטיה בקבוק ונשיקה.. הבעיה שהוא מתעורר מספר פעמים באמצע הלילה וכשמתעורר מסרב לקחת את המוצץ, ממשיך לצרוח עד שמרימים אותו ולפעמים מניקה אותו למרות שאני לא בטוחה שהוא רעב.
לציין שבמשך היום כשמתעורר משינה ונותנים לו את המוצץ הוא חוזר לישון ללא בעיה. למה בלילות הוא מסרב לקחת את המוצץ ולחזור לישון??
בעבר ישן 5-6 שעות ברצף או שהתעורר רק למוצץ.. כעת לא ישן לילה שלם ומסרב לקחת את המוצץ..
מה לעשות??
מאת: אורח/ת
2. מסרב מוצץ בלילה
12/01/2014 9:45
המוצץ אינו הכרחי על מנת לחזור לישון וזהו כמעט הדבר היחיד שבגילו הוא יכול להחליט עבור עצמו. ולכן, אפשרי לו את הבחירה. תגלי שהוא יכול לישון טוב יותר ללא המוצץ.
הסיבה שהוא מתעורר היא כי שככל הנראה לאחר הבכי הוא מקבל דברים (כמו הנקה) ולכן, הלמידה שלו היא שצריך לבכות הרבה וחזק ולבסוף משהו קורה. ההמלצה שלי היא להחליט על השעות בהם הוא מקבל אוכל ואז לתת לו, ובשעות שאינן זמן לאוכל לא לתת לו אוכל כלל. פשוט להרים על הידיים ולהרגיע את הבכי ולהחזיר למיטה. אפשר אחרי שהוא רגוע להציע שוב את המוצץ אבל כאמור לאפשר לו להחליט האם הוא רוצה להשתמש בו או לא. אחרי שהוא יהיה רגוע יש סיכוי גדול יותר שהוא ייקח אותו.
אם יש עוד "הפתעות" שקורות בעקבות הבכי החזק אז לנטרל אותם (למשל, הרדמה על הידיים, יציאה מהחדר וכו'..).
בנוגע ליקיצות, אפשר להתחיל ללמד אותו להירדם הירדמות עצמאית במיטה שלו וככל שהוא יהיה עצמאי יותר כך ירדו מספר היקיצות.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד