פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קארין
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הוא עדיין צעיר כדי להירדם לבד והשלב הראשון שאת צריכה להשיג הוא הירדמות במיטה. כלומר, לשבת לידו וללטף עד שהוא נרדם. להקפיד ולוודא שלא נרדם בשום שלב בזמן האוכל אלא לנתק לפני ההירדמות ואז להשכיב ער במיטה ולתת מגע עד ההירדמות.
בשעות בהן הוא מתעורר שאינן שעות לאוכל (פחות מ-3 שעות) הרגיעי והחזירי לישון (עם מגע) גם אם זה וקח הרבה זמן אבל ללא אוכל. אם תצליחי ולא תשברי באמצע לאחר 2-4 לילות כבר תראי שיפור.
בהצלחה
מבחינת סדר יום- בגיל הזה בממוצע תינוק ישן כ 3-4 תנומות, סדר גודל של 4 שעות במהלך היום, לרוב תנומת אחת ארוכה ועוד שתיים קצרות יותר. (כמות בממוצע שתינוק זקוק בגיל הזה היא 15 שעות ביממה כשרוב השעות הן בלילה).
בתחילת היום הוא יכול לפתוח זמן ערות של כשעה-שעה וחצי אולי מעט פחות לרוב לא יותר (ומקסימום שעתיים).
כדי לבנות סדר יום נכון ומתואם ספציפית לבנך עשי מעקב (אפילו עם רישום) של שבוע ותראי מתי הוא מראה סמני עייפות (זו השעה לישון), מתי הוא אוכל ארוחות הכי טובות (אלה שעות האוכל) ומתי הוא הכי ערני ושמח (אלה שעות הפעילות). אחרי שיהיה לך משהו רשום תוכלי לראות את הדפוס הקבוע והנכון לבנך ויהיה לך קל יותר.
שינה - מהרגע שאת מזהה סמני עייפות ועד שהוא כבר במיטה מוכן לשינה (אחרי טקס שינה,גם ביום) שלא יעבור יותר מחצי שעה כדי לא להגיע לעייפות יתר.
שעות השינה המומלצות לתחילת לילה הן 18:00-19:30
כמו שכתבתי בפעם הקודמת חשוב שיירדם במיטה אבל לא לבד. וזה הבדל גדול. ההירדמות היא שאת ממש מלטפת אותו/ טופחת עליו/ מנדנדת אותו. כשהוא בוכה מרימה על הידיים כדי להרגיע.
אם את ממש מסתבכת אני ממליצה לך לפנות אלינו לייעוץ ואבחון אישי ונוכל לעזור לך הרבה יותר מדוייק.
1. קארין
15/01/2014 8:22
בוקר טוב נעם שלי בן 4 חודשים מתאורר המון בלילה ולא בשביל לאכול אלה כנירא כי לא יודע להירדם בעצמו אחרי כול פרק וככה כול הלילה אני מנסה להרדים אותו וזה מתחיל מ11 אני בקושי ישנה אני מנסה להרגיל אותו להירדמות עצמית מניחה אותו במיטה שמגיעה זמן לישון לוקח לנו שעה בשביל להירדם עם השיטה הרם הורד לפעמים גם נרדם בסוף הארוחה שזה קורה לעיתים קרובות אחרי הטקס שינה נרדם לבד אבל בהמשך הלילה קם ולא נירגע עד שהוא מקבל את הבקבוק וגם אחריו כול שיה וחצי הוא מתאורר וכול השעה וחצי לא ישן רגוע כאילו מפריע לו משהו לדעתי זה האוכל שמעמיס אליו איך מסדרים את זה תעזרו לי בקשה מאת: אורח/ת
2. היי קארין
15/01/2014 12:13
מאוד יכול להיות שהאוכל מעמיס כי כל שעה וחצי זה הרבה מאוד. תינוק שנולד היום מסוגל לאכול כל 3 שעות ולכן זה הפער המינימלי לארוחות בלילה.הוא עדיין צעיר כדי להירדם לבד והשלב הראשון שאת צריכה להשיג הוא הירדמות במיטה. כלומר, לשבת לידו וללטף עד שהוא נרדם. להקפיד ולוודא שלא נרדם בשום שלב בזמן האוכל אלא לנתק לפני ההירדמות ואז להשכיב ער במיטה ולתת מגע עד ההירדמות.
בשעות בהן הוא מתעורר שאינן שעות לאוכל (פחות מ-3 שעות) הרגיעי והחזירי לישון (עם מגע) גם אם זה וקח הרבה זמן אבל ללא אוכל. אם תצליחי ולא תשברי באמצע לאחר 2-4 לילות כבר תראי שיפור.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. סדר יום
15/01/2014 15:45
לא יודעת ,משהו לא בסדר זה לא היה ככה אולי בסדר יום שלו אולי הוא לא ישן מספיק ביום אולי אני מחזיקה אותו ער יותר מידי זמן לפני הטקס שינה תעזרי לי לבנות לו סדר יום כול כמה זמן שינה ביום כמה שעות שינה ביום הוא מתאורר בחמש בבוקר איך להתחיל מפה מאת: אורח/ת
4. סדר יום
16/01/2014 11:02
ראשית, סביב גיל 4 חודשים תמיד יש שיבוש בהרגלי השינה, ככל הנראה זה קשור לבשלות של התינוק ולהסתגלות "לעולם החדש". לכן זה טבעי ונורמלי.מבחינת סדר יום- בגיל הזה בממוצע תינוק ישן כ 3-4 תנומות, סדר גודל של 4 שעות במהלך היום, לרוב תנומת אחת ארוכה ועוד שתיים קצרות יותר. (כמות בממוצע שתינוק זקוק בגיל הזה היא 15 שעות ביממה כשרוב השעות הן בלילה).
בתחילת היום הוא יכול לפתוח זמן ערות של כשעה-שעה וחצי אולי מעט פחות לרוב לא יותר (ומקסימום שעתיים).
כדי לבנות סדר יום נכון ומתואם ספציפית לבנך עשי מעקב (אפילו עם רישום) של שבוע ותראי מתי הוא מראה סמני עייפות (זו השעה לישון), מתי הוא אוכל ארוחות הכי טובות (אלה שעות האוכל) ומתי הוא הכי ערני ושמח (אלה שעות הפעילות). אחרי שיהיה לך משהו רשום תוכלי לראות את הדפוס הקבוע והנכון לבנך ויהיה לך קל יותר.
שינה - מהרגע שאת מזהה סמני עייפות ועד שהוא כבר במיטה מוכן לשינה (אחרי טקס שינה,גם ביום) שלא יעבור יותר מחצי שעה כדי לא להגיע לעייפות יתר.
שעות השינה המומלצות לתחילת לילה הן 18:00-19:30
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. קארין
21/01/2014 9:26
אני לא יודעת איך הוא אמור להירדם לבד להניח במיטה ושם הוא אמור להירדם הוא כול כך בוכה כאילו מרביצים לו אולי שעתיים עד שנרדם מהבכי ההיסטרי ובסוף על הידיים וככה כול הלילה קם אמון פעמיים ובצהריים גם בקושי ישן אני גמורהההה אני ממש לא יודעת לאן לפנות אני לבד קשה ליי אני בדיכאון בתוח הוא לא לוקח מוצץ הבקבוק עם האוכל זה האופציה שמרגיעה אותו ואיתו הוא נרדם זה מה שמרגיעה אותו אני משתדלת לא לתת לו להרדם איתו כי גם השינה לא ממש שינה והוא מתאורר בגלל גרפס בלילה נרדם ב7 אחרי בכי של שעה קם ב 9 בבכי אאוכל אחרי חצי שעה של נמנום בוכה עד הארוחה הבאה ב12 נרדם עד 3 ב4 מתאורר בוכה בחמש וחצי אנכנו קמים מה לא בסדר כול שעה וחצי אני מנסה להרדים אותו ביום בשש טקס שינה אני ממש סובלת מאי שקט ומחוסר שינה מאת: אורח/ת
6. קארין
21/01/2014 12:45
הוא באמת באמת עדיין לא צריך להירדם לבד.כמו שכתבתי בפעם הקודמת חשוב שיירדם במיטה אבל לא לבד. וזה הבדל גדול. ההירדמות היא שאת ממש מלטפת אותו/ טופחת עליו/ מנדנדת אותו. כשהוא בוכה מרימה על הידיים כדי להרגיע.
אם את ממש מסתבכת אני ממליצה לך לפנות אלינו לייעוץ ואבחון אישי ונוכל לעזור לך הרבה יותר מדוייק.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום