פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קשיי הרדמות ובכי היסטרי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת שבעה וחצי חודשים. עד לפני כשבוע היתה נרדמת בהנקה ובמידה ולא ,הייתי מחכה ומניקה אותה עד שנרדמת (גם היא הבינה שזאת השיטה והיתה יונקת לפעמים עד כדי פליטה)
בנוסף כשהיתה מתעוררת בלילה לאכול (לפעמים גם 4 פעמים) הייתי ישנה איתה במיטה ומניקה מתוך שינה, עקב שרירים תפוסים והבנה שהיא צריכה לישון במיטה שלה כדי לפתח יכולת שינה עצמאית מזה כשבוע בן זוגי מרדים אותה: לאחר אמבטיה הנקה וקריאת סיפור אנחנו מכניסים אותה למיטתה
ויוצאים מהחדר, כשמתחילה לבכות בן זוגי חוזר לחדר ומנסה להרגיע אותה עיי ליטוף, שששש ומרים על הידיים . העיניין הוא שהיא לא נרגעת וצורחת צרחות איומות, כשהוא מרים אותה אפילו יותר, וכל זה עם עיניים עצומות, לא רואה ממטר..
אחרי זמן מה היא נרדמת, מתוך מאבק.
זמן ההירדמות שלה התקצר משעה וחצי בלילה הראשון לעשרים דק בקירוב הלילה, אך העובדה שלא ניתן להרגיע אותה מטריד אותנו ויוצר חשש שייגרם לה נזק עקב הסטרס .
בנוסף נשאלת השאלהמה לגבי שנת היום שלה: כרגע ישנה פעמיים , בעגלה בחוץ ואיתי במיטה (תוך כדי הנקה....) האם זה יוצר אצלה בלבול?
ולגבי ההתעוררויות בלילה - להאכיל או לא להאכיל? כרגע אני מניקה אותה ומחזירה למיטה..
תודה רבה!
ראשית, אתם מנסים ללמד את בתכם משהו חדש ושונה ממה שהיא מורגלת אליו ולכן הבכי ,לצערי (!) הוא חלק מהעניין. אבל כשאתם תהיו ברורים והיא תדע מה לעשות הבכי יפחת וייפסק.
על מנת שבתך תבין ותוכל ללמוד היא צריכה עקביות אחרת בדיוק כפי שחששת זה גורם לבלבול. לכן, בכל ההרדמות כולן (בוקר, צהריים, ערב, תחילת הלילה, אמצע הלילה וכו'..) צריכות להיעשות בדיוק באותו האופן.
בעיני ההדרגתיות חשובה לתהליך כדי ליצור פחות בכי והסתגלות קלה יותר עבור כולכם ואם עד עכשיו היא רגילה להירדם בהנקה מאוד קשה לה עכשיו להירדם לבד. זה הבדל מאוד מאוד גדול. כמובן שאפשר להמשך בזה ואם זה יקרה בכל ההרדמות זה יעבוד, אבל אם את רוצה ליצור הדרגתיות אז בשלב הראשון הישארו לידה והרדימו אותה עם מגע וליטוף שלכם וצאו מהחדר רק אחרי שהיא נרדמה.
בלילה, אפשר לתת לה בינתיים לאכול במרווחים קבועים ולדאוג שהיא לא תרדם בזמן האוכל ולאחר האוכל להחזיר למיטה ולהרדים כמו שבחרתם בתחילת הלילה. אחרי שזה יסתדר תוכלו להתחיל להוריד ארוחות.
בהצלחה!
2. בלילה כשהיא בוכה לאוכל היא בדרך כלל לא ממש ערה, ברגע שאני מחברת אותה לשד היא עם עיניים עצומות וכשאני חשה שהיניקות נחלשות אני מעבירה אותה למיטה שלה. מה שכן, אני מניקה אותה בישיבה ולא בשכיבה כפי שעשיתי עד כה. להעיר אותה בכוונה כך שתפקח עיניים?
3 זה אומר שאין יותר שינה איתי בצהריים + הנקה :-( ? זה אחד הרגעים הקסומים ביותר שיש... או בקיצור - זה הכל או כלום??
המון תודה!
2. אין צורך להעיר. אם היא בוכה סביר להניח שהיא ערה. ברוב הזמן היניקה בלילה היא בעיניים עצומות ולכן המדד שלנו הוא קצב היניקות ולא העיניים.
3. כדי שזה יעבוד טוב עדיף שלא תהיה שינה איתך בצהריים.. כשהיא תגדל ותוכל להבין ש"רק בצהריים אפשר" ויהיו לה הרגלים טובים אז תוכלי לנסות שוב.
1. קשיי הרדמות ובכי היסטרי
17/01/2014 22:41
שלום,ביתי בת שבעה וחצי חודשים. עד לפני כשבוע היתה נרדמת בהנקה ובמידה ולא ,הייתי מחכה ומניקה אותה עד שנרדמת (גם היא הבינה שזאת השיטה והיתה יונקת לפעמים עד כדי פליטה)
בנוסף כשהיתה מתעוררת בלילה לאכול (לפעמים גם 4 פעמים) הייתי ישנה איתה במיטה ומניקה מתוך שינה, עקב שרירים תפוסים והבנה שהיא צריכה לישון במיטה שלה כדי לפתח יכולת שינה עצמאית מזה כשבוע בן זוגי מרדים אותה: לאחר אמבטיה הנקה וקריאת סיפור אנחנו מכניסים אותה למיטתה
ויוצאים מהחדר, כשמתחילה לבכות בן זוגי חוזר לחדר ומנסה להרגיע אותה עיי ליטוף, שששש ומרים על הידיים . העיניין הוא שהיא לא נרגעת וצורחת צרחות איומות, כשהוא מרים אותה אפילו יותר, וכל זה עם עיניים עצומות, לא רואה ממטר..
אחרי זמן מה היא נרדמת, מתוך מאבק.
זמן ההירדמות שלה התקצר משעה וחצי בלילה הראשון לעשרים דק בקירוב הלילה, אך העובדה שלא ניתן להרגיע אותה מטריד אותנו ויוצר חשש שייגרם לה נזק עקב הסטרס .
בנוסף נשאלת השאלהמה לגבי שנת היום שלה: כרגע ישנה פעמיים , בעגלה בחוץ ואיתי במיטה (תוך כדי הנקה....) האם זה יוצר אצלה בלבול?
ולגבי ההתעוררויות בלילה - להאכיל או לא להאכיל? כרגע אני מניקה אותה ומחזירה למיטה..
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. קשיי הרדמות ובכי היסטרי
19/01/2014 13:29
היי,ראשית, אתם מנסים ללמד את בתכם משהו חדש ושונה ממה שהיא מורגלת אליו ולכן הבכי ,לצערי (!) הוא חלק מהעניין. אבל כשאתם תהיו ברורים והיא תדע מה לעשות הבכי יפחת וייפסק.
על מנת שבתך תבין ותוכל ללמוד היא צריכה עקביות אחרת בדיוק כפי שחששת זה גורם לבלבול. לכן, בכל ההרדמות כולן (בוקר, צהריים, ערב, תחילת הלילה, אמצע הלילה וכו'..) צריכות להיעשות בדיוק באותו האופן.
בעיני ההדרגתיות חשובה לתהליך כדי ליצור פחות בכי והסתגלות קלה יותר עבור כולכם ואם עד עכשיו היא רגילה להירדם בהנקה מאוד קשה לה עכשיו להירדם לבד. זה הבדל מאוד מאוד גדול. כמובן שאפשר להמשך בזה ואם זה יקרה בכל ההרדמות זה יעבוד, אבל אם את רוצה ליצור הדרגתיות אז בשלב הראשון הישארו לידה והרדימו אותה עם מגע וליטוף שלכם וצאו מהחדר רק אחרי שהיא נרדמה.
בלילה, אפשר לתת לה בינתיים לאכול במרווחים קבועים ולדאוג שהיא לא תרדם בזמן האוכל ולאחר האוכל להחזיר למיטה ולהרדים כמו שבחרתם בתחילת הלילה. אחרי שזה יסתדר תוכלו להתחיל להוריד ארוחות.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה על התשובה!! ועוד כמה הבהרות...
19/01/2014 21:53
1. מה לגבי שינה בעגלה בחוץ? בדרך כלל שנת הבוקר מתרחשת בה בזמן טיול הבוקר.2. בלילה כשהיא בוכה לאוכל היא בדרך כלל לא ממש ערה, ברגע שאני מחברת אותה לשד היא עם עיניים עצומות וכשאני חשה שהיניקות נחלשות אני מעבירה אותה למיטה שלה. מה שכן, אני מניקה אותה בישיבה ולא בשכיבה כפי שעשיתי עד כה. להעיר אותה בכוונה כך שתפקח עיניים?
3 זה אומר שאין יותר שינה איתי בצהריים + הנקה :-( ? זה אחד הרגעים הקסומים ביותר שיש... או בקיצור - זה הכל או כלום??
המון תודה!
4. הבהרות
20/01/2014 12:50
1. אפשר מדי פעם לישון בעגלה. אם יש 3 תנומות יום ואחת מהן בעגלה זה לפעמים יכול לעבוד. עדיף שכמה שיותר הרדמות יהיו במיטה.2. אין צורך להעיר. אם היא בוכה סביר להניח שהיא ערה. ברוב הזמן היניקה בלילה היא בעיניים עצומות ולכן המדד שלנו הוא קצב היניקות ולא העיניים.
3. כדי שזה יעבוד טוב עדיף שלא תהיה שינה איתך בצהריים.. כשהיא תגדל ותוכל להבין ש"רק בצהריים אפשר" ויהיו לה הרגלים טובים אז תוכלי לנסות שוב.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. המון המון תודה! (ל"ת)
20/01/2014 17:06