שנת אחר הצהריים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת אחר הצהריים
19/01/2014 17:44
שלום, יש לי בת בגיל 6.5 חודשים. היא ישנה שלש פעמים במהלך היום (סך הכל 4 שעות) ובערב הולכת לישון בין שבע לשבע וחצי.
רציתי לשאול:
1. כמה זמן היא צריכה להיות ערה בין שינה לשינה במהלך היום? כרגע היא ערה שעתיים ורבע וקראתי על כך ששנת הבוקר צריכה להיות לא יותר משעה וחצי אחרי ההתעוררות מהלילה. האם זה נכון?
2. לפעמים היא מתעוררת משנת הצהרים סביב שלוש וחצי ונראה לי מאוחר מדי לשים אותה לתנומה בחמש וחצי-רבע לשש ומצד שני לא רוצה למשוך אותה ערה משלוש וחצי עד שמתחילים טקס שינה בשש וחצי. מה את מציעה?
מאת: אורח/ת
2. שנת אחר הצהריים
20/01/2014 12:28
היי,

1. הטווח בדר"כ נע בין שעה וחצי לשעתיים וחצי. לכל ילד יש את הדפוס הנכון לו. זה ממש לא הכרחי ששנת הבוקר היא אחרי שעה וחצי. אם היא נרדמת טוב וישנה טוב בבוקר ולא עייפה מדי, סימן שזה עובד טוב בשבילה.

2. אם את מרגישה היא צריכה תנומה נוספת סביב חמש וחצי-רבע לשש אז אפשר להתחיל בטקס השינה ולהתחיל את הלילה מוקדם יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך
20/01/2014 13:06
תודה על התשובה. אם אתחיל את טקס השינה סביב חמש וחצי רבע לשש זה אומר שהיא תלך לישון בשש וחצי. זה לא יגרום לה להתעורר בבוקר ממש מוקדם? כרגע היא מתעוררת בשש וחצי בבוקר. שזה לא נורא, אבל קצת מוקדם לנו. בהנחה שנשים אותה לישון מוקדם יותר היא תקום בחמש וחצי- שש..
מאת: אורח/ת
4. המשך
21/01/2014 12:32
לא בהכרח. אם היא עייפה מוקדם יותר ותלך לישון בזמן זה לא אמור להשפיע על תחילת היום. ואם כן, אתם יכולים להחזיר אותה לישון.

שתי האופציות הן או להרדים לשנת אחה"צ מאוחרת או להתחיל את שנת הלילה. לא מומלץ "למשוך" אותה ערה אלא אם מדובר על משהו קצר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד