שנת יום לתינוקת בת חודשיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת יום לתינוקת בת חודשיים
22/01/2014 22:58
לילה טוב לכולם,

אני אמא בפעם הראשונה לתינוקת בת קצת יותר מחודשיים בריאה חייכנית ומתוקה.
טפו טפו טפו הכל בסדר גמור והיא כבר שוקלת 5.5 קילו.
מהחודש הראשון התחלנו לעשות לה טקס לילה והיום היא ישנה 6-7 שעות ברצף ועוד שינה של שלוש שעות ככה שהמצב בלילה מצויין.
בחודש האחרון מאוד קשה להרדים אותה ביום ובמיוחד באחר הצהרים, היא מוכנה להירדם רק על הידיים או במנשא וגם אז ישנה עד חצי שעה וזהו.
אנחנו תוהים איך אפשר לסדר לה את השינה ביום? בנוסף האם זה גיל שאפשר ללמד אותה להירדם עצמאית? אם כן איך? הרי בלילה היא ישנה טוב מאוד.
האם יש מה לעשות בנידון?

היא יונקת כל שלוש שעות.
המון תודה!!!
עדי
מאת: אורח/ת
3. שנת יום לתינוקת בת חודשיים
26/01/2014 19:27
היי עדי,

מזל טוב!
בנוגע לשנות היום, באופן כללי הן יותר קשות משנות הלילה לכן יש צורך בקצת יותר הכנה לפעמים. אחד הדברים זה לייצר סדר יום יחסית קבוע ולשים לב לסמני עייפות ולפיהם לקחת אותה לישון. כשעיתוי ההרדמה הוא נכון אז ההרדמה היא קלה יותר וגם השינה איכותית יותר.
אפשר (ורצוי) לעשות טקס שינה קצרצר לפני שנות יום. ולהרדים בחדר חשוך וללא גירויים.
בנוגע להירדמות עצמאית- רוב התינוקות בגיל הזה אינן מסוגלים לזה עדיין אבל יש כאלה שיכולים. השלב הראשון הוא ללמד אותה להירדם במיטה שלה ולא על הידיים גם ביום וגם בלילה. תנו לה מגע רצוף לאורך כל ההרדמה עד שהיא נרדמת אם היא בוכה הרימו להרגיע על הידיים והחזירו למיטה כשהיא רגועה. כך עד הירדמות. אחרי כמה ימים ולילות כאלה היא תלמד והבכי ירגע עד שייפסק. בהמשך תוכלו ללמד אותה להירדם גם ללא המגע ולבסוף גם ללא נוכחות. זה תהליך הדרגתי וחשוב להתקדם לפי הקצב של בתך.

בהצלחה !
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד