באיזה גיל מתחיל טקס שינה?? ומה לגבי הרעשים שהתינוק עושה...

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. באיזה גיל מתחיל טקס שינה?? ומה לגבי הרעשים שהתינוק עושה...
23/01/2014 13:38
היי...
אני אמא צעירה לתינוק מקסים בשם דור. בן חודש.
דור ישן בשעות הצהריים - בדרך כלל שינה אחת ארוכה של כמה שעות
ועוד כמה פעמים לזמנים קצרים...

בלילה, דור מתעורר כל 3 שעות לאכול . כמעט בדיוק כל 3 שעות.
העניין הוא, שכל פעם שהוא נרדם זה מלווה בהמון רעשים והתמתחויות...
לעיתים הרעשים הם של : גניחה, אנחה, ולעיתים רעשים כאילו יש לו משהו בגרון (כמו שאנחנו המבוגרים עושים שיש לנו ליחה), כמובן שישנם גם רעשים של מאמץ לעשות יציאה / גזים...
בנוסף...הוא מתמתח ממש ולוקח את ראשו לאחור...

לעיתים הרעשים מעירים אותו והוא בוכה. ולעיתים הוא ממשיך לישון.

שאלתי:
1. האם הרעשים תקינים?? להתעלם מהם או לעשות משהו בנדון ?
2. האם זה ייפסק מתישהו? בלילות זה גורם לי לפתוח עיניים כל רעש הכי קטן מחשש שזה רעש של פליטה/חנק...
3. כמו כן מאיזה גיל יש להתחיל טקס שינה? ואיך עושים זאת ?

אציין שדור אוכל מצויין - טפו טפו - עושה גרעפסים - ולא פולט בכלל מהיום שהוא נולד...

אשמח לתשובות...
מאת: אורח/ת
3. באיזה גיל מתחיל טקס שינה?? ומה לגבי הרעשים שהתינוק עושה...
26/01/2014 19:29
היי,

ראשית, מזל טוב!
הרעשים נשמעים לי תקינים ונורמליים. כל עוד הוא אינו בוכה אין צורך לעשות דבר. את יכולה להניח עליו יד לראות אם זה עוזר. ואם לא, אז לעזוב את זה, הסיכוי שהוא מתעורר מזה הוא קלוש יותר הגיוני שהוא מתעורר מהתזוזות ומפעולות הגפיים שאינן רצוניות (וכמובן, כאבי גזים ורפלקס הבהלה..). יש הרבה תינוקות שנרדמים עם קולות ובמעברי השינה משמיעים קול או בכי קצר, אז אני לא יכולה לומר מתי זה ייעלם.
טקס שינה אפשר לעשות מהיום הראשון. מומלץ שיהיה פחות או יותר באותה השעה, זה אומר מקלחת ולאחריה להיכנס לחדר ושם לערוך את הטקס- רצוי להוסיף תוכן כמו עיסוי/שיר/דקלום אפשר מוזיקה ברקע וכו.. כשנגמר הטקס סוגרים מוזיקה, אור, מובייל.. ככל שגדלים הטקס יכול להיות משמעותי יותר יכול להיות שעכשיו אחרי אוכל הוא יירדם..

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד