פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שנה קמה ב05:30
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אחרי שנה של לילות לבנים,בת השנה התחילה לישון רצוף יותר ועכשיו היא הולכת לישון ב18:30-19:30,ומתעוררת כל בוקר ב5:30,כבר תקופה ארוכה,למרות שאנחנו מנסים כמו שאת כותבת פה הרבה למשוך אותה במיטה כדי לא להתנהג כמו בוקר...כשהיא מתעוררת היא מסוג התינוקות שלא יכולים להשאר לבד במיטה/עם צעצועים,היא מאוד תלותית וקשה לה להשאר לבד.
אנחנו מנסים למשוך אותה כל פעם עד 6-שזו השעה שהחלטתי שאני מוכנה "להכריז בוקר"ולהניק אותה. אני מניקה אותה בערב ובבוקר,ובבוקר זו הנקה שאורכת שעה עגולה שלמה(!) בה היא נרדמת מדי פעם אך לנמנומים קצרים. אני תוהה אם ההנקה הזו גורמת לה לתלות לקימה בבוקר.
מה דעתך? האם כדאי להוריד את ההנקה הזו? ואם כן,האם להביא לה מטרנה יגביר את התלות לגורם חיצוני בהתעוררות?
אני מדגישה שכבר תקופה ארוכה-כמה חודשים,שזו השעה שבה היא קמה.
האם יש דרך אחרת לאחר לה את השעה?
1. בגלל שיש הירדמויות בזמן ההנקה זה בהחלט תלות גם לקימה בבוקר וגם יכול להשפיע על הלילה. חשוב להימנע לחלוטין מהתנמנמויות בזמן אוכל (זה לא משנה אם זה הנקה או מטרנה).
2. כדי לשנות את הבוקר הרעיון הוא להחזיר אותה לשינה, לא למשוך אותה ערה במיטה כי מבחינתה היא התעוררה בשעה 5:30 בכל זאת. כדי ללמד אותה שזו לא שעת בוקר אתם צריכים להחזיר אותה לישון עד שהיא תירדם ורק אחרי שהיא תירדם ותתעורר אחרי השעה שקבעת אז אפשר להתחיל את היום.
ומעל לכל, אם היא הולכת לישון ב 18:30 היא ישנה 11 שעות ברצף. כדאי לחשוב האם זה ראלי לצפות ממנה לחזור ולישון או שאולי עדיף להתחיל איתה את היום. וכשהיא תלך לישון מאוחר יותר אז לעבוד על הבוקר.
1. בת שנה קמה ב05:30
27/01/2014 7:08
שלום,אחרי שנה של לילות לבנים,בת השנה התחילה לישון רצוף יותר ועכשיו היא הולכת לישון ב18:30-19:30,ומתעוררת כל בוקר ב5:30,כבר תקופה ארוכה,למרות שאנחנו מנסים כמו שאת כותבת פה הרבה למשוך אותה במיטה כדי לא להתנהג כמו בוקר...כשהיא מתעוררת היא מסוג התינוקות שלא יכולים להשאר לבד במיטה/עם צעצועים,היא מאוד תלותית וקשה לה להשאר לבד.
אנחנו מנסים למשוך אותה כל פעם עד 6-שזו השעה שהחלטתי שאני מוכנה "להכריז בוקר"ולהניק אותה. אני מניקה אותה בערב ובבוקר,ובבוקר זו הנקה שאורכת שעה עגולה שלמה(!) בה היא נרדמת מדי פעם אך לנמנומים קצרים. אני תוהה אם ההנקה הזו גורמת לה לתלות לקימה בבוקר.
מה דעתך? האם כדאי להוריד את ההנקה הזו? ואם כן,האם להביא לה מטרנה יגביר את התלות לגורם חיצוני בהתעוררות?
אני מדגישה שכבר תקופה ארוכה-כמה חודשים,שזו השעה שבה היא קמה.
האם יש דרך אחרת לאחר לה את השעה?
מאת: אורח/ת
2. בת שנה קמה ב05:30
27/01/2014 11:57
היי1. בגלל שיש הירדמויות בזמן ההנקה זה בהחלט תלות גם לקימה בבוקר וגם יכול להשפיע על הלילה. חשוב להימנע לחלוטין מהתנמנמויות בזמן אוכל (זה לא משנה אם זה הנקה או מטרנה).
2. כדי לשנות את הבוקר הרעיון הוא להחזיר אותה לשינה, לא למשוך אותה ערה במיטה כי מבחינתה היא התעוררה בשעה 5:30 בכל זאת. כדי ללמד אותה שזו לא שעת בוקר אתם צריכים להחזיר אותה לישון עד שהיא תירדם ורק אחרי שהיא תירדם ותתעורר אחרי השעה שקבעת אז אפשר להתחיל את היום.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. אבל היא לא נרדמת חזרה
27/01/2014 15:33
כשאמרתי שאהחנו מנסים למשוך אותה במיטה -מה שקורה זה שהיא פשוט מנסה לרדת לכרית,עוצמת עיניים אבל פותחת שוב ושוב בוכה בקול,לא מצליחה לחזור לישון באמת,רק להשכב- איך את מציעה להחזיר לישון תינוקת כזו? מאת: אורח/ת
4. המון נחישות וגם..האם זה נכון לה?
28/01/2014 12:41
להמשיך להחזיר לשכיבה ולגשת בכל פעם שהיא בוכה. ההרדמה באותו האופן כמו בתחילת הלילה (אם יש מגע אז גם עכשיו אם אין אז לצאת וכו..). בסוף היא תירדם גם אם זה ייקח הרבה מאוד זמן. זכרו שיש פה גם עניין של יקיצה טבעית ולכן זה קשה יותר.ומעל לכל, אם היא הולכת לישון ב 18:30 היא ישנה 11 שעות ברצף. כדאי לחשוב האם זה ראלי לצפות ממנה לחזור ולישון או שאולי עדיף להתחיל איתה את היום. וכשהיא תלך לישון מאוחר יותר אז לעבוד על הבוקר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום