בת 5 חודשים נלחמת בעייפות.. למה?!

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 5 חודשים נלחמת בעייפות.. למה?!
27/01/2014 16:50
שלום, את בתנו שהיום בת 5 חודשים, בגיל 3 וחצי חודשים התחלנו להרדימה במיטתה ולא בידיים אחרי תקופה מייגעת של גזים.. התהליך עבד יפה עד כחודש אחרי שהפך ליותר קשה ככל הנראה בגלל השינוי שהם עוברים בגיל הזה. יש לציין שלא מדובר בהרדמות עצמאית אלא מרימים כשבוכה, מלטפים וכו..
כעת לוקח לי במהלך היום כ40 דק ואף יותר להרדימה במיטה למרות שהיא גמורההה מעייפות ואני משכיבה עם סימן העייפות הראשון, היא פשוט מייבבת ונלחמת עם העיניים הנעצמות לא להירדם. למה??? למה היא לא מניחה לעצמה לנוח ? אני שם לצידה כל הזמן. יש לה סדר יום די קבוע, היא בהנקה מלאה, נותנים חיתול טטרה למולל, יש טקס שינה ב6 בערב אמבטיה אוכל ומיטה ובסביבות 7 פלוס מינוס נרדמת גם אחרי קצת מלחמות אך פחות מאשר במהלך היום, שמים לה רעש לבן של פכפוך מים למסך רעשים. אנחנו עושים משהו לא בסדר? קשה לי עם המלחמות האלו.
אני לוקחת עם סימני עייפות ראשונים לא מושכת, תמיד באותה צורה פחות או יותר, בודקת אם עדיין רעבה או טיטול..
מחוץ לבית אותו סיפור.. יכולה לא לישון שעות מסקרנות.
תודה רבה אודה אם תצליחי לעזור לנו.. לכולנו
מאת: אורח/ת
2. * תוספת
27/01/2014 20:16
בהמשך אסביר כי ביום היא ישנה (כשכבר נרדמת..) 40 דק ואז מתעוררת בבכי ויש צורך לבוא לתת מוצץ ולהרגיע בליטופים, לא יודעת להירדם לבד. היא לא נרדמת בהנקה כמעט אף פעם, בלילה קמה כל שעתיים וחצי לינוק מצד אחד ונרדמת.
איך אני מלמדת אותה להירדם עצמאית לחלוטין ? אני יוצאת מהחדר והיא מתחילה לבכות בכי קטן, מה לעשות?
3. תלות במגע
28/01/2014 12:19
היי,

אם באמת את לוקחת אותה לישון לפי סמני עייפות ראשונים אז היא לא אמורה להגיע לעייפות יתר.
דבר ראשון שכדאי לעשות הוא לעזור לה יותר להוריד גירויים במהלך היום בעיקר בגלל שהיא סקרנית היא זקוקה לעזרה ממך (למשל, כמה דקות לפני השינה להוציא אותה מכל המשחקים, לשים משהו רגוע בבית, לשחק משחק פשוט "אחד על אחד", עיסוי וכו'..).

דבר שני, הסיבה שזה מתחיל להיות קשה יותר ויותר היא בגלל שהיא פיתחה עמידות לאותם ליטופים ומגע. זו התחלה מצוינת לתהליך למידה אבל אי אפשר לעצור בזה כי זו תלות לכל דבר. השלב הבא הוא ללמד אותה להירדם ללא מגע. אפשר (ורצוי) להמשיך לשבת לידה אבל לא ליזום מגע אלא רק לצורך הרגעה מבכי. ולוודא שבסופו של דבר היא נרדמת ללא מגע.
הנקה- המשיכי להקפיד מאוד שלא תירדם בזמן האוכל גם במהלך הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. הנקה לילית
28/01/2014 12:57
בלילה היא כלל לא פוקחת עיניים, היא מחפשת ואוכלת עם עיניים עצומות רק הידיים פעילות ואז נרדמת. להעיר??
היום אני הייתי עיקבית ונרדמה כבר פעמיים עצמאית לחלוטין בלי שהייה בחדר. כל פעם שיללה או בכתה החזרתי את המוצץ שלה לפה ויצאתי כך כמה פעמים ולבסוף נרדמה.
5. הנקה לילית
28/01/2014 15:55
לא להעיר אלא לשים לב לקצב היניקות. כשהוא מתחיל להיחלש לנתק אותה.

כל הכבוד על היום!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
6. בהתשה
28/01/2014 17:23
דיברתי מוקדם מדי, פעמיים בבוקר היה באמת טוב אך בשינה השניה אחרי שעתיים היא עדיין היתה עייפה אבל היה לה קשה לחזור לישון והרמתי אותה לשחק בסלון. אחרי שעה הבאתי שוב למיטה ועייפות יתר הרסה הכל, שכבה שעה ורבע ולא נרדמה ואז הוצאתי לשחק ושוב לאחר שעה לקחתי לחדר ונרדמה בהנקה. ישנה 35 דק ולא מצליחה להירדם שוב למרות שעייפה.
מה עליי לעשות? איך לחבר מחזורי שינה? היא ממש נלחמת איתי, אני מחזירה מוצץ לפה והיא מוציאה וממש תופסת חזק את הידיים שלי.
7. האם זה קשור לתחילת תקופת השיניים? (ל"ת)
28/01/2014 17:53
8. שינוי הרגלים לוקח זמן
28/01/2014 18:27
זה לא פשוט אבל לפחות 2-3 ימים כדי שתתחילי לראות שיפור. הרבה פעמים יש רגרסיה במהלך תהליך כי זו עקומת למידה אחרי כמה פעמים טובות מגיעה פעם של "בדיקה" וניסיון לחזור אחורה. אם "תעמדי" בזה, זה יוביל לשיפור.
אם את בטוחה שהיא עייפה וזה זמן נכון לישון אז אל תסיימי הרדמה באמצע אלא רק אחרי שהיא נרדמת. ואם היא התעוררה אחרי 35 דקות אז כבר תוציאי ותסיימי את ההרדמה, יהיה קשה מאוד להצליח שוב להרדים אותה.

שיניים יכולים להשפיע 1-3 ימים רק כשהשן בוקעת. יש לזה סמנים נוספים כמו חניכיים נפוחים וחוסר נוחות לרוב במהלך כל היום ולא רק בלילה (לפעמים גם חוסר תאבון, קיבה רקה וכו...) אם זה יותר זמן זה לא שיניים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

9. התהליך
28/01/2014 18:52
אז מה בדיוק לעשות אם כן, לשבת ליד מיטתה? להיענות לכל יללה או בכי? להחזיר מוצץ ולצאת? מהי הדרך בה עושים זאת..?
היא תזזיתית בטירוף ונורא קשה להרגיע אותה.
10. התהליך
29/01/2014 19:27
כמו שכתבתי במספר 3
לשבת לידה כשהיא בוכה להרגיע במגע ולהפסיק כשהיא נרגעת. לצאת רק כשהיא נרדמה.
אפשר להציע לה מוצץ. ללמד אותה במהלך היום לקחת אותו לבד וכשהיא שולטת בזה אז גם בלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד