פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0עזרה בהרדמת בת 5 וחצי חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

במהלך היום מתקשה מאוד להירדם לוקח עד שעה מלווה בצווחות ובכי (במיטה שלה, מרימה בבכי ממושך, מלטפת אותה או יושבת ליד מיטתה) ולא ישנה יותר מ40 דק' למרות שאני מנסה להחזיר לעוד מחזור שינה.. אני משכיבה עם סימן עייפות ראשון (שמא מוקדם מדי?)
בלילה מתעוררת בכל שעתיים בערך להנקה/ מוצץ.
יש סדר יום די קבוע, בהנקה מלאה, טקס שינה מתחיל ב6 בערב, לרוב אוכלת בדיוק לפני השינה.
אודה על כל טיפ שתוכלי לתת לי, אני מאוד נחושה בשבילה (ובשבילי)
תודה רבה
נחישות זו מילת המפתח ואם את כזו אז אין לי ספק שתצליחי!
הדבר הראשון שאני ממליצה לך הוא לעשות בדיקה חוזרת של סמני העייפות. כיון שאני לא מלווה אותך, אני לא יודעת כמובן לומר לך האם את משכיבה מוקדם מדי או מאוחר מדי, נסי להתבונן בה לפני שאת משכיבה לישון האם יש סמנים נוספים שעד עתה לא חשבת שהם סמני עייפות ונסי גם לדחות את השינה. הרדמה בעיתוי הנכון היא משמעותית גם לאופן ההרדמה וגם לאיכות השינה (ולאורכה).
כדאי להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל לרוב זה יגרום לה לפתוח פערים גדולים יותר של אוכל. וכמובן להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה בסופו של דבר באופן עצמאי.
בהצלחה!
מה עושים אם פספסתי חלון שינה והיא לא נרדמה? להוציא או להרדים בכל מחיר?
"המלחמה" איתה מתישה לרוב, איך אוכל לשמור על מורל וסבלנות ?
הארכת מחזורי שינה- כיצד? מעבר לחצי שעה או 45 דקות היא פשוט לא ישנה, למרות שכן נרדמת במיטתה.
מעבר לזה, במידה ויהיו הרבה "ויתורים" היא תלמד שהיא לא חייבת להירדם כי עוד מעט יוציאו אותה מהחדר וזה רק יגרום ליותר בכי.
לכן, הכי נכון לעשות כשאת מתחילה הרדמה זה לסיים אותה עד סופה.
לשמור על הסבלנות והמורל זה אכן הכי קשה אבל תזכרי תמיד שבעזרת הדרך הזו ההרדמות יתחילו להתקצר. נסי לבחון מה עוזר לך כשאת מתמודדת עם סיטואציות קשות אחרות, איך את מתנתקת מזה וממשיכה (יש כאלה שמנטרה ודמיון מודרך עוזר להם, כאלה שנוחות פיזית, כאלה ששרים לעצמם וכו..) וגם כמובן סביבה תומכת! מישהו שתוכלי לפנות ולפרוק את התסכול והקושי.
הארכת מחזורי שינה- לא תמיד זה עובד כיון שלא תמיד זה העניין. אבל אם סדר יום ושעות שינה אינן עוזרות אז אפשר לנסות להיכנס אליה כ- 10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ולתת מגע עדין ורצוף כדי לעזור לה לעבור לשינה עמוקה.
טוב שיש מקום מקצועי להתייעץ בו.
כמה שאלות לגבי הבן שלי, הוא בן תשעה חודשים. עד לא מזמן רק ינק.
עכשיו אוכל 2 ארוחות מוצקים ותמ''ל (+ נשנושי הנקה פה ושם)
ביום הוא ישן פעמיים. בדר''כ שעתיים בבוקר ועוד שעה בצהרים (או ההפך)
הבעיה הרצינית היא בלילה.
הוא *מעולם* לא ישן יותר מ5 שעות רצופות (5 שעות זה במקרה הטוב, לרוב אחרי 3-4 שעות הוא מתעורר ובוכה, רוצה ידיים\מוצץ\אוכל וחוזר לישון. הוא לגמרי רדום וזה ענין של שניות או דקות ספורות בדר''כ אבל זה קוטע את השינה שלו ושלנו)
...אנחנו עייפים ואובדי עצות.
כל עוד הוא רק ינק הוא היה איתנו בחדר והיה מתעורר כל 3 שעות בדר''כ.
כולם אמרו לי שככה זה תינוקות יונקים...שהם הרבה פעמים מתעוררים ולא ישנים לילה שלם. שמעתי והתבאסתי אבל ההנקה היתה חשובה לי ולכן סחבתי ככה.
לפני כחודש הפסקתי להניק כמעט לגמרי כי העייפות כבר היתה בלתי נסבלת מבחינתי וציפיתי סוף סוף לקבל את לילותי (ואת שפיות דעתי) בחזרה אבל לצערי אני לא רואה שינוי משמעותי עד כה.
בנוסף, עכשיו גם העברנו אותו לחדר משלו.
אנחנו כל כך מייחלים שהוא יבין שבלילה ישנים ר-צ-ו-ף אבל זה לא קורה .... למה?! ואיך אפשר לעזור לו?
סדר הערב שלו קבוע ונעים -
בסביבות 19 אמבטיה, דייסה (בבקבוק) ושמע ישראל.
אני קצת מרגיעה על הידיים (לא מרדימה) ומניחה במיטה.
לפעמים נרדם מיד, לפעמים צריך ליטוף או מגע קל אחרת לא מצליח להרגיע את עצמו ... מסתובב, מתהפך, מתרומם, נעמד ...(פעיל ביותר הילד :) קשה לו לכבות את המנוע. אני מרגישה שהוא צריך הרבה עזרה במעבר הזה מערות לשינה)
בכל מקרה,
השאלות שלי הן כאלה :
א. האם זה הגיוני שילד בגילו עוד לא ישן לילה שלם?
אני שומעת כל מיני דעות סותרות בענין.
חלקן ממש לא מתרגשות ומעודדות שזה יקרה בקרוב וחלקן אומרות שזה לא תקין בכלל ושאני צריכה לקבל עזרה.
ב. אז....איך אפשר לעזור לו לישון לפחות את רוב הלילה רצוף?
(לא ביקשתי 12 שעות....אני אסתפק בשלב זה גם ב6 שעות. זה כשלעצמו נשמע לי חלום)
ג. האם ילד בגילו אמור לא לאכול בכלל בלילה? כי באמצע הלילה כשהוא מתעורר (בסביבות 1 בלילה) הוא בוכה ולא נרגע עד שהוא לא מקבל את הבקבוק מטרנה. השאלה היא אם זה נורמלי או שזה הרגל לא בריא?
(אני מקפידה להפריד את הבקבוק מהשינה. לא נראה לי שהוא פיתח תלות כי הוא נרדם בערך רבע שעה אחרי שהוא אוכל. אבל זה כן סדר ערב קבוע)
בקיצור, אשמח לכל עצה, טיפ או הכוונה
שוב תודה רבה
בכל מקרה, אשמח להתייחסות :)
(גם כתגובה הייתי מתייחסת אליך :) )
1. עזרה בהרדמת בת 5 וחצי חודשים
03/02/2014 22:25
שלום, עכשיו שהגיעה בתי לגיל 5 חודשים, לפני שאני פונה לייעוץ שינה מלא .. כמה טיפים כיצד לנסות בעצמי. במהלך היום מתקשה מאוד להירדם לוקח עד שעה מלווה בצווחות ובכי (במיטה שלה, מרימה בבכי ממושך, מלטפת אותה או יושבת ליד מיטתה) ולא ישנה יותר מ40 דק' למרות שאני מנסה להחזיר לעוד מחזור שינה.. אני משכיבה עם סימן עייפות ראשון (שמא מוקדם מדי?)
בלילה מתעוררת בכל שעתיים בערך להנקה/ מוצץ.
יש סדר יום די קבוע, בהנקה מלאה, טקס שינה מתחיל ב6 בערב, לרוב אוכלת בדיוק לפני השינה.
אודה על כל טיפ שתוכלי לתת לי, אני מאוד נחושה בשבילה (ובשבילי)
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. עזרה בהרדמת בת 5 וחצי חודשים
04/02/2014 12:10
היי נחישות זו מילת המפתח ואם את כזו אז אין לי ספק שתצליחי!
הדבר הראשון שאני ממליצה לך הוא לעשות בדיקה חוזרת של סמני העייפות. כיון שאני לא מלווה אותך, אני לא יודעת כמובן לומר לך האם את משכיבה מוקדם מדי או מאוחר מדי, נסי להתבונן בה לפני שאת משכיבה לישון האם יש סמנים נוספים שעד עתה לא חשבת שהם סמני עייפות ונסי גם לדחות את השינה. הרדמה בעיתוי הנכון היא משמעותית גם לאופן ההרדמה וגם לאיכות השינה (ולאורכה).
כדאי להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל לרוב זה יגרום לה לפתוח פערים גדולים יותר של אוכל. וכמובן להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה בסופו של דבר באופן עצמאי.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. חלונות שינה
06/02/2014 17:05
תודה! מה עושים אם פספסתי חלון שינה והיא לא נרדמה? להוציא או להרדים בכל מחיר?
"המלחמה" איתה מתישה לרוב, איך אוכל לשמור על מורל וסבלנות ?
הארכת מחזורי שינה- כיצד? מעבר לחצי שעה או 45 דקות היא פשוט לא ישנה, למרות שכן נרדמת במיטתה.
4. חלונות שינה
06/02/2014 21:33
אם פספסת חלון שינה סימן שהיא בעייפות יתר. כלומר, ייתכן וההרדמה תהיה קשה וארוכה אך זה מגיע מזה שהיא עייפה ולכן היא זקוקה לשינה הזו מכאן שאם תפסיקי או תוותרי היא תהיה עייפה יותר וכו.. מעבר לזה, במידה ויהיו הרבה "ויתורים" היא תלמד שהיא לא חייבת להירדם כי עוד מעט יוציאו אותה מהחדר וזה רק יגרום ליותר בכי.
לכן, הכי נכון לעשות כשאת מתחילה הרדמה זה לסיים אותה עד סופה.
לשמור על הסבלנות והמורל זה אכן הכי קשה אבל תזכרי תמיד שבעזרת הדרך הזו ההרדמות יתחילו להתקצר. נסי לבחון מה עוזר לך כשאת מתמודדת עם סיטואציות קשות אחרות, איך את מתנתקת מזה וממשיכה (יש כאלה שמנטרה ודמיון מודרך עוזר להם, כאלה שנוחות פיזית, כאלה ששרים לעצמם וכו..) וגם כמובן סביבה תומכת! מישהו שתוכלי לפנות ולפרוק את התסכול והקושי.
הארכת מחזורי שינה- לא תמיד זה עובד כיון שלא תמיד זה העניין. אבל אם סדר יום ושעות שינה אינן עוזרות אז אפשר לנסות להיכנס אליה כ- 10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ולתת מגע עדין ורצוף כדי לעזור לה לעבור לשינה עמוקה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תינוק בן תשעה חודשים שעדיין לא ישן לילה שלם
03/03/2014 19:24
שלום ותודה רבה מראשטוב שיש מקום מקצועי להתייעץ בו.
כמה שאלות לגבי הבן שלי, הוא בן תשעה חודשים. עד לא מזמן רק ינק.
עכשיו אוכל 2 ארוחות מוצקים ותמ''ל (+ נשנושי הנקה פה ושם)
ביום הוא ישן פעמיים. בדר''כ שעתיים בבוקר ועוד שעה בצהרים (או ההפך)
הבעיה הרצינית היא בלילה.
הוא *מעולם* לא ישן יותר מ5 שעות רצופות (5 שעות זה במקרה הטוב, לרוב אחרי 3-4 שעות הוא מתעורר ובוכה, רוצה ידיים\מוצץ\אוכל וחוזר לישון. הוא לגמרי רדום וזה ענין של שניות או דקות ספורות בדר''כ אבל זה קוטע את השינה שלו ושלנו)
...אנחנו עייפים ואובדי עצות.
כל עוד הוא רק ינק הוא היה איתנו בחדר והיה מתעורר כל 3 שעות בדר''כ.
כולם אמרו לי שככה זה תינוקות יונקים...שהם הרבה פעמים מתעוררים ולא ישנים לילה שלם. שמעתי והתבאסתי אבל ההנקה היתה חשובה לי ולכן סחבתי ככה.
לפני כחודש הפסקתי להניק כמעט לגמרי כי העייפות כבר היתה בלתי נסבלת מבחינתי וציפיתי סוף סוף לקבל את לילותי (ואת שפיות דעתי) בחזרה אבל לצערי אני לא רואה שינוי משמעותי עד כה.
בנוסף, עכשיו גם העברנו אותו לחדר משלו.
אנחנו כל כך מייחלים שהוא יבין שבלילה ישנים ר-צ-ו-ף אבל זה לא קורה .... למה?! ואיך אפשר לעזור לו?
סדר הערב שלו קבוע ונעים -
בסביבות 19 אמבטיה, דייסה (בבקבוק) ושמע ישראל.
אני קצת מרגיעה על הידיים (לא מרדימה) ומניחה במיטה.
לפעמים נרדם מיד, לפעמים צריך ליטוף או מגע קל אחרת לא מצליח להרגיע את עצמו ... מסתובב, מתהפך, מתרומם, נעמד ...(פעיל ביותר הילד :) קשה לו לכבות את המנוע. אני מרגישה שהוא צריך הרבה עזרה במעבר הזה מערות לשינה)
בכל מקרה,
השאלות שלי הן כאלה :
א. האם זה הגיוני שילד בגילו עוד לא ישן לילה שלם?
אני שומעת כל מיני דעות סותרות בענין.
חלקן ממש לא מתרגשות ומעודדות שזה יקרה בקרוב וחלקן אומרות שזה לא תקין בכלל ושאני צריכה לקבל עזרה.
ב. אז....איך אפשר לעזור לו לישון לפחות את רוב הלילה רצוף?
(לא ביקשתי 12 שעות....אני אסתפק בשלב זה גם ב6 שעות. זה כשלעצמו נשמע לי חלום)
ג. האם ילד בגילו אמור לא לאכול בכלל בלילה? כי באמצע הלילה כשהוא מתעורר (בסביבות 1 בלילה) הוא בוכה ולא נרגע עד שהוא לא מקבל את הבקבוק מטרנה. השאלה היא אם זה נורמלי או שזה הרגל לא בריא?
(אני מקפידה להפריד את הבקבוק מהשינה. לא נראה לי שהוא פיתח תלות כי הוא נרדם בערך רבע שעה אחרי שהוא אוכל. אבל זה כן סדר ערב קבוע)
בקיצור, אשמח לכל עצה, טיפ או הכוונה
שוב תודה רבה
6. אויש. התבלבלתי בהודעה הזו ^^^
03/03/2014 19:27
התכוונתי לפתוח שאלה חדשה ובטעות כתבתי כתגובה.בכל מקרה, אשמח להתייחסות :)
7. תינוק בן תשעה חודשים שעדיין לא ישן לילה שלם
04/03/2014 10:52
ראיתי ששלחת שוב כשאלה חדשה אז אני אענה שם.(גם כתגובה הייתי מתייחסת אליך :) )
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום