פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שנה ושמונה חודשים, מתקשה להרדם
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי, בת שנה ושמונה חודשים, עם הרגלי שינה טובים. ישנה לילה מלא כבר לפחות חצי שנה, נרדמת בקלות תוך 10-15 דקות אחרי שמניחים אותה במיטה. גם שנת הצהריים טובה (שעה וחצי-שעתיים ונרדמת בקלות).
ביומיים האחרונים לאחר שמכניסים אותה למיטה (בשעה הקבועה : 19:15, לאחר הטקס הקבוע שכולל מקלחת, ארוחת ערב ובקבוק) היא שוכבת ומפטפטת במיטה.
היא לא בוכה ולא כועסת אבל הפטפוטים יכולים להמשך גם שעה וחצי-שעתיים. היא אמנם סבלנית אבל באיזשהו שלב לה או לנו נמאס מהמצב הזה...
לבסוף זה נגמר אחרי כמה סבבי בכי שאנחנו מגיעים לנחם לכמה דקות והיא מצליחה להרדם. לאחר מכן ישנה כל הלילה, כרגיל. מתעוררת ב-6:30-7:00.
האם עלינו "להפסיק" את הפטפוטים בשלב מוקדם יותר? לא נראה לי שהיא סובלת מעייפות יתר כי שום דבר לא השתנה בלוח הזמנים שלה.
האם פשוט לחכות שיעבור?
תודה!!
ראשית, לא. עדיף להימנע מלהיכנס לחדר כל עוד היא אינה בוכה. לפעמים הכניסה לחדר בזמן שאינה זקוקה לכם היא זו שגורמת להארכת ההירדמות כי היא ממתינה לזמן בו תיכנסו. לכן, הכניסה לחדר צריכה להיות רק אם יש בכי.
בנוגע לסיבה קשה לי לענות על זה ללא אבחון אבל אם אכן אין לה גורמי תלות והיא נרדמת לחלוטין לבדה אז זה יחלוף, הייתי אולי משנה מעט את טקס השינה ומוסיפה לו "תוכן" (כמו סיפור, שיר וכו'.. תוספת שמטרתה להאריך קצת את הפרידה ללילה מכם ולעשות את זה הדרגתי יותר).
1. בת שנה ושמונה חודשים, מתקשה להרדם
07/02/2014 22:37
היבתי, בת שנה ושמונה חודשים, עם הרגלי שינה טובים. ישנה לילה מלא כבר לפחות חצי שנה, נרדמת בקלות תוך 10-15 דקות אחרי שמניחים אותה במיטה. גם שנת הצהריים טובה (שעה וחצי-שעתיים ונרדמת בקלות).
ביומיים האחרונים לאחר שמכניסים אותה למיטה (בשעה הקבועה : 19:15, לאחר הטקס הקבוע שכולל מקלחת, ארוחת ערב ובקבוק) היא שוכבת ומפטפטת במיטה.
היא לא בוכה ולא כועסת אבל הפטפוטים יכולים להמשך גם שעה וחצי-שעתיים. היא אמנם סבלנית אבל באיזשהו שלב לה או לנו נמאס מהמצב הזה...
לבסוף זה נגמר אחרי כמה סבבי בכי שאנחנו מגיעים לנחם לכמה דקות והיא מצליחה להרדם. לאחר מכן ישנה כל הלילה, כרגיל. מתעוררת ב-6:30-7:00.
האם עלינו "להפסיק" את הפטפוטים בשלב מוקדם יותר? לא נראה לי שהיא סובלת מעייפות יתר כי שום דבר לא השתנה בלוח הזמנים שלה.
האם פשוט לחכות שיעבור?
תודה!!
מאת: אורח/ת
2. בת שנה ושמונה חודשים, מתקשה להרדם
09/02/2014 9:47
היי,ראשית, לא. עדיף להימנע מלהיכנס לחדר כל עוד היא אינה בוכה. לפעמים הכניסה לחדר בזמן שאינה זקוקה לכם היא זו שגורמת להארכת ההירדמות כי היא ממתינה לזמן בו תיכנסו. לכן, הכניסה לחדר צריכה להיות רק אם יש בכי.
בנוגע לסיבה קשה לי לענות על זה ללא אבחון אבל אם אכן אין לה גורמי תלות והיא נרדמת לחלוטין לבדה אז זה יחלוף, הייתי אולי משנה מעט את טקס השינה ומוסיפה לו "תוכן" (כמו סיפור, שיר וכו'.. תוספת שמטרתה להאריך קצת את הפרידה ללילה מכם ולעשות את זה הדרגתי יותר).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום