פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תנומות יום לתינוקת בת 5 וחצי חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אחרי שהיא קמה אני משכיבה אותה לישון סביבות השעה 8 בבוקר ישנה 40 דקות מבקשת מוצץ וחוזרת לישון לעוד 40 דקות, מתעוררת סביבות 9 וב10 וחצי מראה לי שהיא רוצה לישון ,משפשפת עיניים מראה אי שקט אני משכיבה אותה לישון היא לא מצליחה להרדם לפעמים באמצע היא עושה קקי ואני מחליפה לה וזה עוד יותר מקשה אליה להרדם ככה זה לוקח לי משהו כמו 40 דקות עד שהיא נרדמת כל הזמן נופל מוצץ אני נותנת מחדש וכך הלאה כשה אני רואה שום דבר כבר לא עוזר אני מפעילה רעש לבן ואז היא נרדמת ,אני לא רוצה מהתחלה להפעיל את הרעש כי לא רואה שתתרגל עליו אני מפעילה אותו במקרי חירום נקרא לזה כשה היא כבר ממש לא לצליחה להרדם.
אחרי זה היא ישנה היא יכולה לישון עוד 2 פרקי שינה של 40 דקות מה שנורא מבולבל ולא מסודר ופעם זה בשעה כזאת פעם בשעה אחרת אני לא מצליחה איכשהו "למשוך" אותה בכדי לסדר את היום אני לא יודעת מה לעשות כדי שיהיה לה יום מסודר ושעות שינה יותר מ40 דקות, חשוב לציין שבשבוע האחרון בבוקר היא ישנה רק חצי שעה ואז כשה השכבתי אותה לישון ב 10 וחצי היא ישנה שעתיים שלמות ואז מרווח של 3 שעות ללא שינה עד תנומת אחר צהריים שלפני השינה. גם עם נניח אני הייתי רוצה לוותר על התנומת הבוקר שלה זה בלי אפשרי כי היא כן עייפה ורוצה לישון .. מה עליי לעשות? תודה רבה מראש!!!
ממה שאת מתארת אני מבינה שבתך יודעת להירדם די טוב והבעיה העיקרית היא ההירדמות בשעה 10:30. מה שאומר שככל הנראה זו אינה שעה טובה עבורה. הייתי מתחילה במציאת השעה הנכונה ולהזיז מעט את 10:30 אבל בהדרגה: לראות מה קורה ב- 10:45 ואם צריך אז לבחון את 11:00. כשהיא תישן בזמן הנכון אז גם ההרדמה צריכה להיות קלה יותר וגם אורך השינה ארוך יותר.
בנוגע לרעש הלבן- כיון שזו "הפתעה" שמגיעה לאחר בכי ממושך בתך לומדת מזה שאחרי פרק זמן ארוך של בכי משהו קורה ולכן היא יכולה אפילו למנוע מעצמה להירדם על מנת להגיע לאותה הפתעה מה שכמובן מאריך את ההרדמה. לכן, אם את רוצה להשתמש ברעש הלבן אז עשי זאת מתחילת ההרדמה (גם כך וגם כך היא מתרגלת להירדם עם זה) או שתחליטי שאין יותר רעש לבן ואז לא להשתמש בזה בכלל.
* אגב, כדאי לתרגל איתה לקיחת מוצץ לבד ולהתחיל ללמד אותה לעשות את זה גם בשינה.
בהצלחה
אז הבעיה שלי היא באמצע מ13 עד 16 מה עליי לעשות כי היא הולכת לישון בשעה 19 בערב ועם היא מתעוררת ב 13 אז עם אני אשכיב אותה ב 15 היא תקום ב16 וזה לא יספיק לה עד הלילה והיא תיהיה עצבנית שוב פעם
מ8-8:30
10-12:30
פה יש בעיה היא מראה מצד אחד שהיא עייפה ב14 וחצי אני שמה אותה והיא מתנגדת ולא נרדמת ואז עד 16 היא כבר ממש עצבנית
16:00-17
או
8-9:20 עם מוצץ באמצע
11-11:40
14-15
16:30-17
כמו שאת רוצה זה 4 פרקי שינה שלא מסודרים ואני לא יודעת מה השעה הכי מאוחרת שהיא יכולה לקום לפני שנת הלילה שלה. תודה רבה מראש!
שנת בוקר ושנת אחה"צ יכולות להיות קצרות יותר כל עוד יש תנומה אחת ביום שהיא מרכזית וארוכה.
הכי חשוב זה לשים לב לסמני עייפות ולהרדים אותה בהתאם להם.
אם היא מתעוררת ב-13 ועייפה שוב ב- 15 אז תשכיבי אותה לישון גם אם זו תהיה תנומה קצרה יחסית.
אם היא תתעורר ב- 16 ותהיה עייפה שוב בסביבות 18:30 אז תקדימי לה את שעת שנת הלילה.
אם תעשי מעקב של כמה ימים אחרי סמני עייפות יכול להיות שתגלי שיש לה דפוסי שינה קבועים ושעות פחות או יותר קבועות.
מקווה שעזרתי
ראשית, אם היא תדע לקחת בעצמה את המוצץ ולא תחזירי אותה לישון אלא תוציאי אותה אז אני מאמינה שסדר היום יהיה הרבה יותר דומה אחד לשני.
אם היא מראה סמני עייפות ב- 14 ואת חוששת שהיא לא תרדם אז תמתיני עוד קצת וכשאת בטוחה שהיא עייפה תתחילי הרדמה ואל תפסיקי באמצע וכך ההרדמות יתקצרו.
בכל מקרה, אם היא הולכת לישון בשעה 19 והפער הנכון לה הוא שעתיים וחצי אז הכי מאוחר שהיא צריכה להתעורר זה בסביבות 17 כלומר, לא כדאי להכניס אותה לישון אחרי השעה 17 לשנת אחה"צ אלא נכון יותר יהיה ביום ספציפי (שהיא עייפה בשעות האלה) להקדים מעט את תחילת הלילה.
כמובן, שאני מתייחסת כאן רק למה שכתבת וזה ללא אבחון וללא מעקב
1. תנומות יום לתינוקת בת 5 וחצי חודשים
17/02/2014 11:43
שלום, יש לי תינוקת בת 5 וחצי חודשים היא מתעוררת ב 6,6 וחצי בבוקר אחרי שישנה לילה רצוף מ 19 לפעמים קמה למוצץ לקראת 5 בבוקר.אחרי שהיא קמה אני משכיבה אותה לישון סביבות השעה 8 בבוקר ישנה 40 דקות מבקשת מוצץ וחוזרת לישון לעוד 40 דקות, מתעוררת סביבות 9 וב10 וחצי מראה לי שהיא רוצה לישון ,משפשפת עיניים מראה אי שקט אני משכיבה אותה לישון היא לא מצליחה להרדם לפעמים באמצע היא עושה קקי ואני מחליפה לה וזה עוד יותר מקשה אליה להרדם ככה זה לוקח לי משהו כמו 40 דקות עד שהיא נרדמת כל הזמן נופל מוצץ אני נותנת מחדש וכך הלאה כשה אני רואה שום דבר כבר לא עוזר אני מפעילה רעש לבן ואז היא נרדמת ,אני לא רוצה מהתחלה להפעיל את הרעש כי לא רואה שתתרגל עליו אני מפעילה אותו במקרי חירום נקרא לזה כשה היא כבר ממש לא לצליחה להרדם.
אחרי זה היא ישנה היא יכולה לישון עוד 2 פרקי שינה של 40 דקות מה שנורא מבולבל ולא מסודר ופעם זה בשעה כזאת פעם בשעה אחרת אני לא מצליחה איכשהו "למשוך" אותה בכדי לסדר את היום אני לא יודעת מה לעשות כדי שיהיה לה יום מסודר ושעות שינה יותר מ40 דקות, חשוב לציין שבשבוע האחרון בבוקר היא ישנה רק חצי שעה ואז כשה השכבתי אותה לישון ב 10 וחצי היא ישנה שעתיים שלמות ואז מרווח של 3 שעות ללא שינה עד תנומת אחר צהריים שלפני השינה. גם עם נניח אני הייתי רוצה לוותר על התנומת הבוקר שלה זה בלי אפשרי כי היא כן עייפה ורוצה לישון .. מה עליי לעשות? תודה רבה מראש!!!
מאת: אורח/ת
2. תנומות יום לתינוקת בת 5 וחצי חודשים
17/02/2014 12:56
היי,ממה שאת מתארת אני מבינה שבתך יודעת להירדם די טוב והבעיה העיקרית היא ההירדמות בשעה 10:30. מה שאומר שככל הנראה זו אינה שעה טובה עבורה. הייתי מתחילה במציאת השעה הנכונה ולהזיז מעט את 10:30 אבל בהדרגה: לראות מה קורה ב- 10:45 ואם צריך אז לבחון את 11:00. כשהיא תישן בזמן הנכון אז גם ההרדמה צריכה להיות קלה יותר וגם אורך השינה ארוך יותר.
בנוגע לרעש הלבן- כיון שזו "הפתעה" שמגיעה לאחר בכי ממושך בתך לומדת מזה שאחרי פרק זמן ארוך של בכי משהו קורה ולכן היא יכולה אפילו למנוע מעצמה להירדם על מנת להגיע לאותה הפתעה מה שכמובן מאריך את ההרדמה. לכן, אם את רוצה להשתמש ברעש הלבן אז עשי זאת מתחילת ההרדמה (גם כך וגם כך היא מתרגלת להירדם עם זה) או שתחליטי שאין יותר רעש לבן ואז לא להשתמש בזה בכלל.
* אגב, כדאי לתרגל איתה לקיחת מוצץ לבד ולהתחיל ללמד אותה לעשות את זה גם בשינה.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. המשך
17/02/2014 13:32
תודה על תשובתך המהירה אני התכוונתי שעם היא ישנה בבוקר שעה וחצי אחריי זה כל תנומה נוספת שלה זה למשך 40 דקות זה יכול להיות אפילו 3 תנומות ועם היא ישנה קצת בבוקר אז את ה 10 וחצי היא ישנה יותראפילו שעתיים ומתעוררת ב13 ואז עד 16 בלי שינה ועצבנית מאודאז הבעיה שלי היא באמצע מ13 עד 16 מה עליי לעשות כי היא הולכת לישון בשעה 19 בערב ועם היא מתעוררת ב 13 אז עם אני אשכיב אותה ב 15 היא תקום ב16 וזה לא יספיק לה עד הלילה והיא תיהיה עצבנית שוב פעם
4. תנומות יום לתינוקת בת 5 חודשים
17/02/2014 14:09
הסדר שינה שלה הוא בארך כזהמ8-8:30
10-12:30
פה יש בעיה היא מראה מצד אחד שהיא עייפה ב14 וחצי אני שמה אותה והיא מתנגדת ולא נרדמת ואז עד 16 היא כבר ממש עצבנית
16:00-17
או
8-9:20 עם מוצץ באמצע
11-11:40
14-15
16:30-17
כמו שאת רוצה זה 4 פרקי שינה שלא מסודרים ואני לא יודעת מה השעה הכי מאוחרת שהיא יכולה לקום לפני שנת הלילה שלה. תודה רבה מראש!
5. המשך- תגובה ל-3
17/02/2014 14:14
מודה שהתבלבלתי יותר :)שנת בוקר ושנת אחה"צ יכולות להיות קצרות יותר כל עוד יש תנומה אחת ביום שהיא מרכזית וארוכה.
הכי חשוב זה לשים לב לסמני עייפות ולהרדים אותה בהתאם להם.
אם היא מתעוררת ב-13 ועייפה שוב ב- 15 אז תשכיבי אותה לישון גם אם זו תהיה תנומה קצרה יחסית.
אם היא תתעורר ב- 16 ותהיה עייפה שוב בסביבות 18:30 אז תקדימי לה את שעת שנת הלילה.
אם תעשי מעקב של כמה ימים אחרי סמני עייפות יכול להיות שתגלי שיש לה דפוסי שינה קבועים ושעות פחות או יותר קבועות.
מקווה שעזרתי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

6. תנומות יום לתינוקת בת 5 וחצי חודשים
17/02/2014 14:22
תודה רבה על עזרתך, אני כל יום מסתקלת אליה ולפי זה משכיבה אותה לישון וזה רק מבלבל אז חשבתי שעם אני יבנה לה איכשהו סדר יותר הגיוני יוהיה יותר טוב אבל כנראה שה לא הולך ככה ואין לה 3 תנומות כמו שאמורות להיות אלה 4 מחולקות .. מאת: אורח/ת
7. תנומות יום לתינוקת בת 5 חודשים. תגובה ל-4
17/02/2014 14:25
עכשיו הבנתי.ראשית, אם היא תדע לקחת בעצמה את המוצץ ולא תחזירי אותה לישון אלא תוציאי אותה אז אני מאמינה שסדר היום יהיה הרבה יותר דומה אחד לשני.
אם היא מראה סמני עייפות ב- 14 ואת חוששת שהיא לא תרדם אז תמתיני עוד קצת וכשאת בטוחה שהיא עייפה תתחילי הרדמה ואל תפסיקי באמצע וכך ההרדמות יתקצרו.
בכל מקרה, אם היא הולכת לישון בשעה 19 והפער הנכון לה הוא שעתיים וחצי אז הכי מאוחר שהיא צריכה להתעורר זה בסביבות 17 כלומר, לא כדאי להכניס אותה לישון אחרי השעה 17 לשנת אחה"צ אלא נכון יותר יהיה ביום ספציפי (שהיא עייפה בשעות האלה) להקדים מעט את תחילת הלילה.
כמובן, שאני מתייחסת כאן רק למה שכתבת וזה ללא אבחון וללא מעקב
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

8. תנומות יום לתינוקת בת 5 וחצי חודשים
17/02/2014 14:31
אוקיי אני אשתדל לסדר את זה לפי מה שהיא מבקשת ואשים לב יותר!תודה רבה לך מאת: אורח/ת
9. :) (ל"ת)
17/02/2014 14:42
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של