פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0מהפך בשינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לנו ילדה/ תינוקת בת שנה ועשרה חודשים. מגיל 4 חודשים ישנה שינה רצופה ללא אוכל ומוצץ באמצע הלילה (ייעוץ- יוליה טמיר)
לפני כחודש עברה למיטת מעבר בשמחה והעבירה את הלילות במיטתה.
לפני כשבועיים החלה לסרב לשנת הלילה, מושכת את הערב וברגע שנכנסת למיטתה בוכה- אפילו שעה יושבת במיטה ובוכה עד שאנחנו מגיעים, ברגע שיוצאים חוזר חלילה.
יש לה מזרון זוגי על הרצפה בחדר ומאז היא ישנה שם כאשר מרדימים אותה ושוכבים לידה כנ"ל יקיצות אמצע הלילה, מתעוררים ניגשים, נשכבים ומרדימים. כבר לא נרדמת עצמאית, במידה ועוזבים את החדר לפני, בוכה.
היא לא יורדת ממיטתה אלא קוראת לנו (חוץ מפעם אחת, ובעלי החזיר אותה מיד כשעלתה אלינו בחזרה)
בקיצור, ישנו טוב עד שלב זה ועכשיו הכל התהפך, איך עלינו לנהוג איתה?
תודה רבה רבה מראש
דנית
ראשית הייתי בודקת מה קרה לפני שבועיים שיכול היה להתחיל את השינוי. האם משהו השתנה בסדר היום בגן או בשנות היום שלה? ואיך היא מגיעה לשנת הלילה (פחות עייפה מתמיד? או יותר? או אותו הדבר?).
דבר שני, אם עברתם ייעוץ אז אני מאמינה שיש טקס שינה קבוע וברור אבל אולי היא כרגע זקוקה למשהו מעט יותר ארוך לכן שווה לבדוק האם כדאי לעבות את הטקס.
בנוגע להירדמות, כיון שחזרתם אחורה ממש להירדמות עם שכיבה לידה אז זה כאילו כמו תחילת התהליך, אתם יכולים לעבוד לפי הכלים שקיבלתם מיוליה בתחילת התהליך. הגישה שלי היא שונה משל יוליה וההמלצה שלי היא להרגיע את הבכי ולשבת לידה (לא לשכב על מזרן) עד שהיא תירדם, לחזור אליה בכל בכי בלילה וכשהיא תתחיל לקבל שוב בטחון וההרדמות שוב קצרות וכבר ללא בכי אז לשבת רחוק יותר ממנה ולבסוף לצאת מהחדר.
איזו דרך שלא תבחרו חשוב שתהיו עקביים בה ונחושים כדי שבתכם לא תתבלבל עוד.
בהצלחה!
1. מהפך בשינה
17/02/2014 20:52
שלום,יש לנו ילדה/ תינוקת בת שנה ועשרה חודשים. מגיל 4 חודשים ישנה שינה רצופה ללא אוכל ומוצץ באמצע הלילה (ייעוץ- יוליה טמיר)
לפני כחודש עברה למיטת מעבר בשמחה והעבירה את הלילות במיטתה.
לפני כשבועיים החלה לסרב לשנת הלילה, מושכת את הערב וברגע שנכנסת למיטתה בוכה- אפילו שעה יושבת במיטה ובוכה עד שאנחנו מגיעים, ברגע שיוצאים חוזר חלילה.
יש לה מזרון זוגי על הרצפה בחדר ומאז היא ישנה שם כאשר מרדימים אותה ושוכבים לידה כנ"ל יקיצות אמצע הלילה, מתעוררים ניגשים, נשכבים ומרדימים. כבר לא נרדמת עצמאית, במידה ועוזבים את החדר לפני, בוכה.
היא לא יורדת ממיטתה אלא קוראת לנו (חוץ מפעם אחת, ובעלי החזיר אותה מיד כשעלתה אלינו בחזרה)
בקיצור, ישנו טוב עד שלב זה ועכשיו הכל התהפך, איך עלינו לנהוג איתה?
תודה רבה רבה מראש
דנית
מאת: אורח/ת
2. מהפך בשינה
18/02/2014 12:08
היי דנית,ראשית הייתי בודקת מה קרה לפני שבועיים שיכול היה להתחיל את השינוי. האם משהו השתנה בסדר היום בגן או בשנות היום שלה? ואיך היא מגיעה לשנת הלילה (פחות עייפה מתמיד? או יותר? או אותו הדבר?).
דבר שני, אם עברתם ייעוץ אז אני מאמינה שיש טקס שינה קבוע וברור אבל אולי היא כרגע זקוקה למשהו מעט יותר ארוך לכן שווה לבדוק האם כדאי לעבות את הטקס.
בנוגע להירדמות, כיון שחזרתם אחורה ממש להירדמות עם שכיבה לידה אז זה כאילו כמו תחילת התהליך, אתם יכולים לעבוד לפי הכלים שקיבלתם מיוליה בתחילת התהליך. הגישה שלי היא שונה משל יוליה וההמלצה שלי היא להרגיע את הבכי ולשבת לידה (לא לשכב על מזרן) עד שהיא תירדם, לחזור אליה בכל בכי בלילה וכשהיא תתחיל לקבל שוב בטחון וההרדמות שוב קצרות וכבר ללא בכי אז לשבת רחוק יותר ממנה ולבסוף לצאת מהחדר.
איזו דרך שלא תבחרו חשוב שתהיו עקביים בה ונחושים כדי שבתכם לא תתבלבל עוד.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה