בעיות שינה בגיל שלושה וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה בגיל שלושה וחצי חודשים
28/02/2014 7:51
שלום, שמי מאי. בני בן שלושה וחצי חודשים. ילד מדהים אך מתעורר הרבה בלילה. בחודש וחצי הראשונים לחייו היה מתעורר כל שלוש שעות לאכול וחוזר לישון. בהמשך החל להתעורר לעיתים קרובות יותר (כל שעה וחצי שעתיים) אוכל וחוזר לישון מייד.
טסתי איתו לתאילנד לשבועיים וחזרתי השבוע. כבר בתאילנד החל להתעורר בלילה, לאכול ובשניה שהייתי מניחה חזרה היה מתעורר ובוכה. ככה מספר פעמים כל לילה.
גם בארץ הוא המשיך לעשות את זה ועכשיו ישנה בעיה נוספת. מתעורר בשלוש/ארבע לפנות בוקר ולא רוצה לחזור לישון יותר בעקבות שינויי השעות.
חשוב לציין שבמהלך היום ישן טוב. לרוב ישן פעמיים במהלך היום שינה של שעה וחצי שעתיים כל פעם.
רציתי לדעת איך אפשר לעזור לו עם הבדלי השעות ולהאריך את השינה עד שש שבע בבוקר? האם להוציא מהמיטה שמתעורר ולאט לאט זה יסתדר או לנסות להשכיב לישון שוב בחזרה (שזה לא פשוט...)

אציין שאני מניקה בלבד ולאחרונה ניסיתי לשלב בלילה בקבוק אחד של תחליף על מנת שישן טוב יותר. מה שגרם לו להתעורר מכאבי בטן.

אשמח לעזרה :)
מאת: מאי אקרמן
2. בעיות שינה בגיל שלושה וחצי חודשים
02/03/2014 8:58
היי מאי,

כדי לעזור עם ההבדל בין היום ללילה צריך להיות שגרה מסודרת0 במהלך היום להרבות מאוד באור יום וטיול החוצה כשמתאפשר. אפילו שינה באור יום (רק לימים הקרובים עד שיסתדרו השעות), בערב, בשעה קבועה טקס שינה ולהכניס לשינה בחדר חשוך ושם הוא נשאר עד הבוקר.
בנוגע ליקיצות, גם עייפות תורמת להגדלת היקיצות ולכן כדאי להרדים לפי סמני עייפות.
כדאי להתחיל ללמד אותו להירדם במיטה וגם להתחיל לנתק את הקשר שבין האוכל לשינה- להתחיל לנתק אותו כשקצב היניקות נחלש.
כשהקשר ינותק הוא יתחיל לפתוח פערים גדולים יותר בין הארוחות.
בבוקר, תקבעי שעה שבה עבורך מתחיל היום (כמובן, משהו ראלי גם עבורו) וכשהוא מתעורר החל מהשעה הזו התחילי את היום. אם הוא מתעורר בכל שעה שלפני כן התייחסי לזה כמו ללילה והחזירי לשינה גם אם זה ייקח הרבה זמן- עד שזה יסתיים בשינה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד