בן 3 וחצי חודשים לא ישן במהלך היום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 3 וחצי חודשים לא ישן במהלך היום
01/03/2010 22:09
בני בן 3 וחצי חודשים מתחיל את שנת הלילה שלו בשמונה בערב (לאחר מקלחת וארוחה-תמ"ל), מתעורר לרוב פעם אחת בלילה (בסביבות 3-5 לפנות בוקר) ופעם אחרונה בסביבות שבע. משעה זו אינו מצליח לישון במהלך היום יותר מארבעים דקות (על הדקה....) בכל פעם.

הילד בוכה המון במהלך היום (נראה שעייף מאוד כי קל לי מאוד להרדים אותו).

מעבר לתסכול שלי, הילד חסר שקט במרבית היום ומגיע לשנת הלילה ממש מעולף.

האם תקין. האם ניתן לפתרון?
מאת: אורח/ת
2. שינה במהלך היום
02/03/2010 14:12
הי,

כאשר תינוק לא ישן לפחות שעה ברציפות במהלך היום זו לא נחשבת לשינה אלא תנומה קלה בלבד. חשוב לפחות שינה אחת ביום תהיה בת שעה לפחות כדי ששנות היום שלו יחשבו תקינות. כדי לעזור לו, שבי לידו מספר דקות לפני הזמן שהוא בדרך כלל מתעורר (זה קל אם הוא מכוון בדיוק לארבעים דקות), ומייד כשאת מזהה תזוזה מנעי את ההתעוררות על ידי טפיחות, נדנוד קל של המיטה, ליטוף וכו' ועזרי לו להמשיך את השינה. אחרי מספר ימים הפסיקי - הוא אמור להצליח לעשות זאת לבדו.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. 3. בן 3 וחצי חודשים לא ישן במהלך היום
03/03/2010 10:14
תודה על תשובתך.
אכן אני מנסה לעשות זאת, לא תמיד אני מצליחה לתפוס בזמן...
לא נראה שהוא חוזר מיד לישון, אך מאז שהתחלתי עם זה, הופיעה תופעה חדשה שבה הוא מתחיל לבכות נורא (כאילו מתוך שינה), מרימה אותו על הידיים, מרגיעה מעט ואז מחזירה למיטה והוא ממשיך לישון.
האם מוכר לך?
מאת: אורח/ת
4. שינה במהלך היום
04/03/2010 9:08
הי,

ממה שאת מתארת כנראה שלא מנעת את ההתעוררות אלא החזרת לישון ואלו שני דברים שונים. ייתכן שבנך פיתח בזה תלות.
חשוב לי להדגיש שעבודה על הרגלי שינה צריכה להיות כוללת, כאשר הארכת שינה היא חלק מתהליך שלם בלימוד הרגלי שינה, ולכן ההארכה כשלעצמה מבלי לעבוד על גורמי תלות לא תספיק.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.