תינוק בן תשעה חודשים שעדיין לא ישן לילה שלם

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן תשעה חודשים שעדיין לא ישן לילה שלם
04/03/2014 8:19
שלום ותודה רבה מראש
טוב שיש מקום מקצועי להתייעץ בו.
כמה שאלות לגבי הבן שלי, הוא בן תשעה חודשים. עד לא מזמן רק ינק.
עכשיו אוכל 2 ארוחות מוצקים ותמ''ל (+ נשנושי הנקה פה ושם)
ביום הוא ישן פעמיים. בדר''כ שעתיים בבוקר ועוד שעה בצהרים (או ההפך)
הבעיה הרצינית היא בלילה.
הוא *מעולם* לא ישן יותר מ5 שעות רצופות (5 שעות זה במקרה הטוב, לרוב אחרי 3-4 שעות הוא מתעורר ובוכה, רוצה ידיים\מוצץ\אוכל וחוזר לישון. הוא לגמרי רדום וזה ענין של שניות או דקות ספורות בדר''כ אבל זה קוטע את השינה שלו ושלנו)
...אנחנו עייפים ואובדי עצות.
כל עוד הוא רק ינק הוא היה איתנו בחדר והיה מתעורר כל 3 שעות בדר''כ.
כולם אמרו לי שככה זה תינוקות יונקים...שהם הרבה פעמים מתעוררים ולא ישנים לילה שלם. שמעתי והתבאסתי אבל ההנקה היתה חשובה לי ולכן סחבתי ככה.
לפני כחודש הפסקתי להניק כמעט לגמרי כי העייפות כבר היתה בלתי נסבלת מבחינתי וציפיתי סוף סוף לקבל את לילותי (ואת שפיות דעתי) בחזרה אבל לצערי אני לא רואה שינוי משמעותי עד כה.
בנוסף, עכשיו גם העברנו אותו לחדר משלו.
אנחנו כל כך מייחלים שהוא יבין שבלילה ישנים ר-צ-ו-ף אבל זה לא קורה .... למה?! ואיך אפשר לעזור לו?
סדר הערב שלו קבוע ונעים -
בסביבות 19 אמבטיה, דייסה (בבקבוק) ושמע ישראל.
אני קצת מרגיעה על הידיים (לא מרדימה) ומניחה במיטה.
לפעמים נרדם מיד, לפעמים צריך ליטוף או מגע קל אחרת לא מצליח להרגיע את עצמו ... מסתובב, מתהפך, מתרומם, נעמד ...(פעיל ביותר הילד :) קשה לו לכבות את המנוע. אני מרגישה שהוא צריך הרבה עזרה במעבר הזה מערות לשינה)

בכל מקרה,
השאלות שלי הן כאלה :
א. האם זה הגיוני שילד בגילו עוד לא ישן לילה שלם?
אני שומעת כל מיני דעות סותרות בענין.
חלקן ממש לא מתרגשות ומעודדות שזה יקרה בקרוב וחלקן אומרות שזה לא תקין בכלל ושאני צריכה לקבל עזרה.
ב. אז....איך אפשר לעזור לו לישון לפחות את רוב הלילה רצוף?
(לא ביקשתי 12 שעות....אני אסתפק בשלב זה גם ב6 שעות. זה כשלעצמו נשמע לי חלום)
ג. האם ילד בגילו אמור לא לאכול בכלל בלילה? כי באמצע הלילה כשהוא מתעורר (בסביבות 1 בלילה) הוא בוכה ולא נרגע עד שהוא לא מקבל את הבקבוק מטרנה. השאלה היא אם זה נורמלי או שזה הרגל לא בריא?
(אני מקפידה להפריד את הבקבוק מהשינה. לא נראה לי שהוא פיתח תלות כי הוא נרדם בערך רבע שעה אחרי שהוא אוכל. אבל זה כן סדר ערב קבוע)

בקיצור, אשמח לכל עצה, טיפ או הכוונה
שוב תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן תשעה חודשים שעדיין לא ישן לילה שלם
04/03/2014 11:15
אני אנסה לעשות לך קצת סדר בבלאגן..
תינוק בגיל 9 חודשים כבר מסוגל לישון לילה שלם גם ללא אוכל. יתרה מזו, לרוב אין לזה קשר לסוג האוכל- גם עם הנקה וגם עם בקבוק. יחד עם זאת ישנם תינוקות שגם עד גיל שנה זקוקים לארוחה אחת בלילה. איך יודעים אם הוא אכן זקוק לזה או שזה מתוך הרגל? אם הוא נעזר באוכל כדי להירדם או לא. לא רק בתחילת הלילה אלא גם באמצע הלילה. הסימן השני, כשילד זקוק לאוכל שלא מתוך הרגל לרוב אין לזה שעה קבועה. הדבר הראשון שכדאי לעשות זה להקפיד שהוא לא יירדם או אפילו לא יתנמנם בזמן האוכל גם בתחילת הלילה, גם באמצע הלילה וגם בכל הארוחות במהלך היום (בקבוק או הנקה).
בנוגע לסיבות ההתעוררות- על מנת שתינוקות ישן לילות רצופים הוא צריך לדעת להירדם לגמרי בכוחות עצמו כדי שבמידה והוא מתעורר הוא יוכל לחזור לישון לבד. לכן, כל עזרה שאתם נותנים לו יכולה להיות סיבה להתעוררות. צריך לבדוק מה הוא צריך ואת זה לנטרל בהדרגה, למשל: מוצץ- ללמד אותו לקחת לבד, ידיים- ללמד אותו בהדרגה להירדם ללא הידיים והמגע ישמש רק לצורך הרגעה ולא הרדמה (או התנמנמות).
אופן ההרדמה שאת עושה בתחילת הלילה צריך להיות גם במהלך הלילה בכל יקיצה. בהתחלה אפשר לשבת לידו עם מגע אח"כ לשבת לידו ללא מגע (אלא כאמור רק להרגיע את הבכי) אח"כ להתרחק ולבסוף לצאת מהחדר כשהוא עדיין ער.
תמיד לתת מענה לבכי.

אם אתם מרגישים שאתם מסתבכים אני ממליצה לעבור את התהליך עם ליווי יומיומי של יועצת שינה.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה ועוד כמה שאלות
04/03/2014 19:37
תודה על התשובה. זה בהחלט עוזר ונותן לי כיוון.
הוא מתעורר לאכול בין השעות 11 ל2 כך שאני מניחה שהוא באמת רעב
(הוא גם בולע 180 מ''ל בשלוק) ושזה לא סתם הרגל.
לגבי ההתעוררויות האחרות...שם הבעיה.
איך מלמדים אותו לחפש את המוצץ ולהכניס אותו לבד? יש לך טיפים בנושא?
ביום אין לו שום בעיה להכניס בכוחות עצמו אבל בלילה הוא כל כך רדום וישנוני שלדעתי הוא בכלל לא מבין מה מעיר אותו ורק מצפה למוצץ שינחת לו בתוך הפה.
בכללי, את בעצם מציעה להרים אותו כשהוא בוכה, להרגיע ואז להניח במיטה (שוב ושוב) עד שהוא נרדם לבד. הבנתי נכון? גם בזמן ההשכבה וגם במהלך הלילה? כלומר, לא לתת לו לבכות בכלל. לגשת תמיד ורק לשים לב שהוא לא נרדם או מתנמנם על הידיים.

שאלה אחרונה...
המטפלת מרדימה אותו בעגלה .... היא לא מצליחה אחרת. עד כמה זה עלול לפגוע בלמידה שלו להרדם בכוחות עצמו?

שוב תודה רבה רבה.
מאת: אורח/ת
4. אין בעד מה..
05/03/2014 10:08
מוצץ- הוא מבין לגמרי שהוא צריך מוצץ כדי לחזור לישון אך הוא גם מבין שאם הוא יבכה וימתין המוצץ "ינחת" לו בפה. לכן צריך להתחיל להפוך את הפעולה הזו למשהו אקטיבי עבורו, בשלב הראשון לתת לו את המוצץ ביד ולא בפה כדי שיכניס לפה. בשלב השני להשאיר את המוצץ אליך ולהמתין שישלח יד ובשלב השלישי להראות לו היכן המוצץ במיטה ולהמתין שייקח לבד מהמזרן. בזמן שהוא בוכה עם עיניים עצומות להמשיך להרגיע את הבכי.

מענה לבכי הוא הרגעה עם מגע, לא בהכרח הרמה על הידיים. קודם להרגיע במיטה רק במידה וזה לא עוזר אז להרים על הידיים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. לגבי המטפלת
05/03/2014 10:08
בנך ידע לעשות א ההבחנה בין המטפלת לבינך והכי חשוב זה שאת תדעי כיצד להרדים אותו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד