פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לתינוק בן חצי שנה, הוא ישן בלילה 11 שעות נרדם עצאית במהלך היום אני גם עושה לו טקס שינה קצרצר עם שיר ומשכיבה לישון
הבעיה שלי היא כזאת:
בזמן האחרון הבחנתי שבשעות הרגילות שהיה רגיל בהם לישון הוא מתנגד לשינה כשה אני שמה אותו,עם זה בבוקר צהרים אחר הצהריים. זאת אומרת שהוא כן מראה לי סימני עייפות אך הוא לא נרדם כלל כאשר מניחה אותו אני מנסה כך במשך כרבע שעה אחרי זה מוציאה אותו ואז שוב משכיבה והוא שוב מתנגד.מה שגורם לי לתסכול כי אני כל הזמן סובבת סביב ההשכבה שלו מה שלא היה פעם.
מה אני עושה לא בסדר?אני ממש שמה לב לכל סימן עייפות שהוא משדר לי ,אחרי כמה סימנים כאלו אני אמורה להבין שזה הזמן שלו לישון? או שאולי אני לא צריכה לחכות שישדר לי אלה לסדר לו את סדר היום בצורה יותר מתאימה לו אך אני לא יודעת איך לעשות זאת בצורה נכונה
כמו כן כשה כבר נרדם זה למשך חצי שעה -40 דקות.
תודה רבה מראש!
ניכר שהרגלי השינה של בנך חשובים לך והצלחת לסגל לו הרגלי שינה מצוינים! זה לא מובן מאליו.
יכול להיות שהוא בשלב "מעבר" בין 3 תנומות ביום ל-2 . כלומר, שנות היום מעט נדחות ואילו השינה השלישית יורדת. אם את רואה שזו שינה בעייתית כי הוא אינו נרדם בה אז עדיף לוותר עליה ולהקדים את שנת הלילה עד שיתבסס היום ללא שנת אחה"צ.
תמיד תמשיכי ללכת לפי סמני העייפות שלו כי הם יוכלו לומר לך האם השעות השתנו וכשזה יתייצב תמשיכי להקפיד על סדר היום.
מומלץ ללכת לישון עד חצי שעה מהרגע שבו את מזהה סמנים ראשונים ועד שהוא במיטה על מנת לא להגיע לעייפות יתר לכן, כשאת מזהה סמני עייפות את יכולה להמתין 15-20 דקות כדי לוודא שהוא אכן עייף
כנראה שזה המצב שאת מתארת אך בכל שעות היום זה כך ולא רק בשעות אחר הצהריים לכן אני ממש מיואשת ,
מה עליי לעשות עם הוא מתעורר אחרי חצי שעה לנסות להחזיר אותו לשיון או שמבחינתו השינה נגמרה? כי הוא לא ניראה עייף ועוד דבר עם נניח שנת הבוקר שלו הייתה קצרה של חצי שעה להקדים את הארוחה הבאה ולהשכיב מוקדם יותר לישון ?
כל זה גורם לי לבלבול ממש גדול יחד עם הארוחות כי זה ממש מייאש שבגיל חצי שנה עדיין לא התבסס שום סדר יום נורמלי.
תודה
אם הוא התעורר אחרי חצי שעה אל תנסי להחזיר אותו לישון. (את תהיה שנת צהריים אחת ארוכה אז זה לא נורא אם יהיו עוד 2 קצרות בעיקר אם הוא נראה חיוני ומתפקד כמו שצריך- כלומר, לא "נודניק" ועייף).
שוב, אי אפשר להקדים לו את השינה אם אינו מגלה סמנים, כי אם הוא לא עייף הוא לא יצליח לישון..
עשי רישום 2-4 ימים ונסי לבדוק- מתי הוא אוכל הכי טוב, מתי הוא משחק הכי טוב, מתי הוא מראה שהוא רוצה לישון, מתי הוא ישן הכי טוב ולפי זה תנסי לקבוע את השעות וסדר היום ואז תבני משהו די קבוע (עם הקפדה שלך) ועם סמנים ברורים לפני השינה, למשל- אחרי טיול בחוץ יש שנת בוקר, אחרי מרק ירקות מחליפים חיתול וישנים צהריים וכו..
אני מניחה שאת כבר יודעת פחות או יותר מתי הוא עייף ומוצק הוא יכול לאכול ממש סמוך לשינה. האוכל יכול להישאר פחות או יותר באותו הזמן כי במקרה הכי "גרוע" הוא ישן 40-90 דקות ורק אז יאכל. מה שכן לא ממליצה להתחיל הרדמה כשאת חוששת שהוא רעב, קודם תני לו לאכול משהו.
אני יעשה כל מה שאמרת לי !
בנוגע לאוכל מכוון לעכשיו בגלל שהסדר שינה לא היה ברור אז נתתי לו 2 ארוחות מוצקים ועוד 3 בקבוקים ביום,
בוקר, לפני השינה ואחד לפני שנת אחר הצהריים זה יוצא שאני מאכילה אותו לפי השינה שלו וזה תמיד מבולגן. אני הבנתי שמספיק 2 בקבוקים ו2 מוצקים בגילו זה נכון? אני שואלת כייון שעם זה יסתדר עם השינה אני באמת יוכל לוותר על הבקבוק של 16 כי גם ככה אני לא רואה שהוא ממש משתוקק עליו.
עם הוא מתעורר אך לא נינוח ועייף ומראה סימני עייפות אחרי חצי שעה מה עלי לעשות?
1. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
04/03/2014 16:14
שלוםאני אמא לתינוק בן חצי שנה, הוא ישן בלילה 11 שעות נרדם עצאית במהלך היום אני גם עושה לו טקס שינה קצרצר עם שיר ומשכיבה לישון
הבעיה שלי היא כזאת:
בזמן האחרון הבחנתי שבשעות הרגילות שהיה רגיל בהם לישון הוא מתנגד לשינה כשה אני שמה אותו,עם זה בבוקר צהרים אחר הצהריים. זאת אומרת שהוא כן מראה לי סימני עייפות אך הוא לא נרדם כלל כאשר מניחה אותו אני מנסה כך במשך כרבע שעה אחרי זה מוציאה אותו ואז שוב משכיבה והוא שוב מתנגד.מה שגורם לי לתסכול כי אני כל הזמן סובבת סביב ההשכבה שלו מה שלא היה פעם.
מה אני עושה לא בסדר?אני ממש שמה לב לכל סימן עייפות שהוא משדר לי ,אחרי כמה סימנים כאלו אני אמורה להבין שזה הזמן שלו לישון? או שאולי אני לא צריכה לחכות שישדר לי אלה לסדר לו את סדר היום בצורה יותר מתאימה לו אך אני לא יודעת איך לעשות זאת בצורה נכונה
כמו כן כשה כבר נרדם זה למשך חצי שעה -40 דקות.
תודה רבה מראש!
מאת: אורח/ת
2. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 9:52
היי,ניכר שהרגלי השינה של בנך חשובים לך והצלחת לסגל לו הרגלי שינה מצוינים! זה לא מובן מאליו.
יכול להיות שהוא בשלב "מעבר" בין 3 תנומות ביום ל-2 . כלומר, שנות היום מעט נדחות ואילו השינה השלישית יורדת. אם את רואה שזו שינה בעייתית כי הוא אינו נרדם בה אז עדיף לוותר עליה ולהקדים את שנת הלילה עד שיתבסס היום ללא שנת אחה"צ.
תמיד תמשיכי ללכת לפי סמני העייפות שלו כי הם יוכלו לומר לך האם השעות השתנו וכשזה יתייצב תמשיכי להקפיד על סדר היום.
מומלץ ללכת לישון עד חצי שעה מהרגע שבו את מזהה סמנים ראשונים ועד שהוא במיטה על מנת לא להגיע לעייפות יתר לכן, כשאת מזהה סמני עייפות את יכולה להמתין 15-20 דקות כדי לוודא שהוא אכן עייף
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 10:32
קודם כל תודה על זה שאת נמצאת כאן בישבילי ובשביל עוד הרבה בנות שבאמת נמצאות במצב לא קל ואת עוזרת להם זה ממש לא מובן מאליו!כנראה שזה המצב שאת מתארת אך בכל שעות היום זה כך ולא רק בשעות אחר הצהריים לכן אני ממש מיואשת ,
מה עליי לעשות עם הוא מתעורר אחרי חצי שעה לנסות להחזיר אותו לשיון או שמבחינתו השינה נגמרה? כי הוא לא ניראה עייף ועוד דבר עם נניח שנת הבוקר שלו הייתה קצרה של חצי שעה להקדים את הארוחה הבאה ולהשכיב מוקדם יותר לישון ?
כל זה גורם לי לבלבול ממש גדול יחד עם הארוחות כי זה ממש מייאש שבגיל חצי שנה עדיין לא התבסס שום סדר יום נורמלי.
תודה
4. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 10:56
תודה :)אם הוא התעורר אחרי חצי שעה אל תנסי להחזיר אותו לישון. (את תהיה שנת צהריים אחת ארוכה אז זה לא נורא אם יהיו עוד 2 קצרות בעיקר אם הוא נראה חיוני ומתפקד כמו שצריך- כלומר, לא "נודניק" ועייף).
שוב, אי אפשר להקדים לו את השינה אם אינו מגלה סמנים, כי אם הוא לא עייף הוא לא יצליח לישון..
עשי רישום 2-4 ימים ונסי לבדוק- מתי הוא אוכל הכי טוב, מתי הוא משחק הכי טוב, מתי הוא מראה שהוא רוצה לישון, מתי הוא ישן הכי טוב ולפי זה תנסי לקבוע את השעות וסדר היום ואז תבני משהו די קבוע (עם הקפדה שלך) ועם סמנים ברורים לפני השינה, למשל- אחרי טיול בחוץ יש שנת בוקר, אחרי מרק ירקות מחליפים חיתול וישנים צהריים וכו..
אני מניחה שאת כבר יודעת פחות או יותר מתי הוא עייף ומוצק הוא יכול לאכול ממש סמוך לשינה. האוכל יכול להישאר פחות או יותר באותו הזמן כי במקרה הכי "גרוע" הוא ישן 40-90 דקות ורק אז יאכל. מה שכן לא ממליצה להתחיל הרדמה כשאת חוששת שהוא רעב, קודם תני לו לאכול משהו.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 11:36
תודה אני יעשה כל מה שאמרת לי !
בנוגע לאוכל מכוון לעכשיו בגלל שהסדר שינה לא היה ברור אז נתתי לו 2 ארוחות מוצקים ועוד 3 בקבוקים ביום,
בוקר, לפני השינה ואחד לפני שנת אחר הצהריים זה יוצא שאני מאכילה אותו לפי השינה שלו וזה תמיד מבולגן. אני הבנתי שמספיק 2 בקבוקים ו2 מוצקים בגילו זה נכון? אני שואלת כייון שעם זה יסתדר עם השינה אני באמת יוכל לוותר על הבקבוק של 16 כי גם ככה אני לא רואה שהוא ממש משתוקק עליו.
6. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 12:42
אני פחות מתמצאת בתזונת תינוקות ולכן אני לא רוצה לומר לך כמויות אוכל. אם אין לו קשר בין אוכל ושינה אז הוא לא צריך לאכול לפני השינה בקבוק ואת יכולה לסדר שעות קבועות של אוכל. לא נורא אם הוא יאכל גם חצי שעה לפני השינה (ואם מדובר בבקבוק/הנקה זה אפילו מומלץ). מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 12:55
תודה רבה! מאת: אורח/ת
8. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 13:10
עוד שאלה אחת ברשותך,עם הוא מתעורר אך לא נינוח ועייף ומראה סימני עייפות אחרי חצי שעה מה עלי לעשות?
9. עזרה בביסוס סדר יום לתינוק
05/03/2014 16:52
אחרי חצי שעה זה מהר מדי (ואז בדר"כ ההרדמה היא קשה). תנסי להמתין עוד 15-20 דקות ואם הסמנים ממשיכים תנסי להרדים מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות