פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן חודשיים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן חודשיים, הבעיה שלי עם השינה שלו היא שהוא לרוב נרדם או תוך כדי הנקה או על הידיים בנדנוד על כדור פיזיו. לאחר שנרדם אני מניחה אותו במיטה ומקווה לטוב... לפעמים מתעורר מיד, לפעמים אחרי כמה דקות ולפעמים ישן בין שעה לשלוש. בלילה בימים טובים הוא מתחיל את הלילה במיטה, כזמתעורר לינוק הוא בדרך כלל כבר נשאר עליי לישון עד שמתעורר שוב אחרי שעתיים שלוש, פשוט כי התייאשתי מלהניח אותו במיטה ואז הוא מתעורר ושוב צריך להרדים... מה שאני רוצה לשאול הוא באיזה גיל אפשר לצפות ממנו ללמוד להרדם לבד במיטה? עם הגדולה שלנו בגיל חמישה וחצי חודשים עשינו את שיטת החמש דקות ותוך שלושה ימים זכינו לישון לילה שלם. שאלה שניה- הוא מתעורר כל שעתיים שלוש בלילה ואנימניקה אותו וכך נרדם שוב, האם באמת יש לו צורך באוכל כל שעתיים שלוש?
הירדמות עצמאית בדר"כ אפשר לצפות החל מגיל 5 חודשים. יש תינוקות שאצלם זה קורה גם לפני. אבל מה שבינתיים אפשר לעשות זה יותר ויותר פעמים להעביר את ההירדמויות למיטה (כשהוא רגוע ועייף להניח במיטה עם הרבה נדנוד/טפיחות וכו,.. ולנסות להרדים במיטה. אם זה לא מצליח אז אפשר להרדים על הידיים (החל מגיל 3-3.5 חו עדיף לא לוותר באמצע). המטרה שהוא יסכים יותר ויותר פעמים להירדם במיטה שלו.
אוכל- בגיל הזה נותנים אוכל לפי דרישה וכל 3 שעות זה סביר ונורמלי.
רציתי עוד לשאול מתי לדעתך זהו זמן טוב להתחיל באיזשהו דפוס מסודר בערב- אוכל, אמבטיה ושינה. כרגע אני רוחצת אותו בדרכ בבוקר או לפעמים אחהצ. אני רוצה לציין שיש לי עוד ילדה בת שלוש וחצי, היא בדרכ מתקלחת בסביבות שבע-שבע וחצי, פיזמה סיפור ולמיטה. אני גם אשמח לעצות כיצד לתזמן את ההשכבות של שניהם, יש הרבה ערבים שאני לבד איתם בשעות אלה.
פער הגילאים בין הבנות הוא גדול מה שיקשה מאוד על איחוד שתי הבנות לטקס אחד כיון שהשעות בהן הן מתחילות את הלילה הן שונות.
זה כמובן קשור למהלך היום. אם את יכולה לאחד אז עשי לשתיהן מקלחת יחד הלבישי את הקטנה (בינתיים הגדולה יכולה כבר להתלבש לבדה) ובזמן שהקטנה אוכלת תספרי סיפור לגדולה.
אבל ככל הנראה כרגע הטקסים יהיו מופרדים בזמן שתהי עם הקטנה במקלחת, הגדולה יכולה להיות איתך (או אף להתקלח) ובזמן הטקס עם הקטנה בחדר, אפשר לנסות למצוא תעסוקה לגדולה עם הבטחה מאוד גדולה- "כשפיצי תרדם אני אהיה כל כולי רק איתך!"
1. בן חודשיים
07/03/2014 18:05
שלוםבני בן חודשיים, הבעיה שלי עם השינה שלו היא שהוא לרוב נרדם או תוך כדי הנקה או על הידיים בנדנוד על כדור פיזיו. לאחר שנרדם אני מניחה אותו במיטה ומקווה לטוב... לפעמים מתעורר מיד, לפעמים אחרי כמה דקות ולפעמים ישן בין שעה לשלוש. בלילה בימים טובים הוא מתחיל את הלילה במיטה, כזמתעורר לינוק הוא בדרך כלל כבר נשאר עליי לישון עד שמתעורר שוב אחרי שעתיים שלוש, פשוט כי התייאשתי מלהניח אותו במיטה ואז הוא מתעורר ושוב צריך להרדים... מה שאני רוצה לשאול הוא באיזה גיל אפשר לצפות ממנו ללמוד להרדם לבד במיטה? עם הגדולה שלנו בגיל חמישה וחצי חודשים עשינו את שיטת החמש דקות ותוך שלושה ימים זכינו לישון לילה שלם. שאלה שניה- הוא מתעורר כל שעתיים שלוש בלילה ואנימניקה אותו וכך נרדם שוב, האם באמת יש לו צורך באוכל כל שעתיים שלוש?
מאת: אורח/ת
2. בן חודשיים
09/03/2014 8:46
שלום,הירדמות עצמאית בדר"כ אפשר לצפות החל מגיל 5 חודשים. יש תינוקות שאצלם זה קורה גם לפני. אבל מה שבינתיים אפשר לעשות זה יותר ויותר פעמים להעביר את ההירדמויות למיטה (כשהוא רגוע ועייף להניח במיטה עם הרבה נדנוד/טפיחות וכו,.. ולנסות להרדים במיטה. אם זה לא מצליח אז אפשר להרדים על הידיים (החל מגיל 3-3.5 חו עדיף לא לוותר באמצע). המטרה שהוא יסכים יותר ויותר פעמים להירדם במיטה שלו.
אוכל- בגיל הזה נותנים אוכל לפי דרישה וכל 3 שעות זה סביר ונורמלי.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. עוד שאלה
12/03/2014 11:00
ראשית תודה על תשובתך.רציתי עוד לשאול מתי לדעתך זהו זמן טוב להתחיל באיזשהו דפוס מסודר בערב- אוכל, אמבטיה ושינה. כרגע אני רוחצת אותו בדרכ בבוקר או לפעמים אחהצ. אני רוצה לציין שיש לי עוד ילדה בת שלוש וחצי, היא בדרכ מתקלחת בסביבות שבע-שבע וחצי, פיזמה סיפור ולמיטה. אני גם אשמח לעצות כיצד לתזמן את ההשכבות של שניהם, יש הרבה ערבים שאני לבד איתם בשעות אלה.
מאת: אורח/ת
4. בשמחה
12/03/2014 11:34
אני בעד להתחיל לבסס טקס שינה כבר עכשיו. להתחיל לבנות סדר יום פחות או יותר קבוע ולהגיע ל"סיום היום" עם טקס השינה ותחילת הלילה.פער הגילאים בין הבנות הוא גדול מה שיקשה מאוד על איחוד שתי הבנות לטקס אחד כיון שהשעות בהן הן מתחילות את הלילה הן שונות.
זה כמובן קשור למהלך היום. אם את יכולה לאחד אז עשי לשתיהן מקלחת יחד הלבישי את הקטנה (בינתיים הגדולה יכולה כבר להתלבש לבדה) ובזמן שהקטנה אוכלת תספרי סיפור לגדולה.
אבל ככל הנראה כרגע הטקסים יהיו מופרדים בזמן שתהי עם הקטנה במקלחת, הגדולה יכולה להיות איתך (או אף להתקלח) ובזמן הטקס עם הקטנה בחדר, אפשר לנסות למצוא תעסוקה לגדולה עם הבטחה מאוד גדולה- "כשפיצי תרדם אני אהיה כל כולי רק איתך!"
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום