פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0שינה אצל תינוקת בת 8.5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: הנקה
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4103 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
30/07/2025 12:33
22/07/2025 21:54
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

התינוקת שלי בת 8.5 חודשים.
אני חווה איתה כמה בעיות שינה.
ראשית , מאז שהיא הייתה קטנה ועד עכשיו, אחרי שעתיים של ערות, היא מתחילה להתבכיין וצריך להשכיב אותה לישון.
היא קמה בערך בשש בבוקר. בגן היא הולכת לישון בסביבות 08.30-09.00. ישנה כשעה-שעה וחצי. ואז בצהריים (בין השעות 13:00-14.30) שוב הולכת לישון לשעה וחצי-שעתיים. בדרך כלל קמה בשתיים. אני לוקחת אותה מהגן בארבע, מאכילה ואז היא מתחילה להתבכיין שהיא רוצה לישון. אני מנסה למשוך אותה עוד כשעה. ומשכיבה ב-17.00-17.30. ב18.30-19.00 אני מעירה אותה. היא קמה עצבנית ובכיינית וכחצי שעה לאחר מכן, אני מתחילה טקס שינה. בדר"כ בשבע מתחילים לקלח ובשבע וחצי היא הולכת לישון. אין מצב שאני יכולה למשוך אותה ללא שינה עד טקס לילה (סביב שבע בערב). היא פשוט תבכה. מעבר לחמש בערב, לא יכולה למשוך אותה.
היא נרדמת בצורה עצמאית, גם במהלך היום וגם בלילה (ללא נדנוד על הידיים או צורך בבקבוק). נרדמת במיטה עם מוצץ.
מבחינת שנת לילה- עד שהיא הלכה לגן (בגיל 4 חודשים), הייתה ישנה מצוין-לילה רציף משבע וחצי-שמונה בערב עד שבע בבוקר). כשהיא הלגה לגן גם התחלף שעון חורף והיא התחילה לקום בחמש וחצי-שש הכי מאוחר.
בחודשים האחרונים, החלה צמיחה שיניים והיא מתעוררת לפעמים כל שעה ולפעמים כ-4-5 פעמים בלילה עם בכי. לפני זה היינו קמים ונותנים לה מוצץ והיא הייתה מיד נרגעת ואחרי שעה-שעתיים שוב בוכה.
עכשיו בהמלצת הרופאה, הפסקנו לתת מוצץ ופשוט עושים לה ששש... עד שהיא נרגעת לבד. לפעמים היא בוכה מתוך שינה ואחרי כמה דקות נרדמת לבד. ולפעמים היא ממש מתעוררת לגמרי וארבעים דקות מתבכיינת במיטה, אפילו עם מוצץ ולא מצליחה להירדם בחזרה.
הצילו!!! מותשת!! מה עושים???
לגבי השינה בלילה, מבחינת המוצץ היא כבר בגיל בו היא מסוגלת ללמוד לקחת אותו בעצמה ולכן אני מסכימה עם זה שלא צריך לתת לה אותו אבל אם הוא עוזר לה להירדם אז כן הייתי מלמדת אותה לקחת אותו בעצמה.
לגבי היקיצות הארוכות- כל עוד היא אינה בוכה אין צורך לגשת אליה ואם היא חוזרת לישון ללא התערבות שלכם היקיצות הללו יפסקו. גשו אליה רק במידה ויש בכי (לא קיטורים, התבכיינויות וכו.. אלא משהו שאתם חווים כבכי שהיא זקוקה לכם).
מעבר לזה, כדאי לבדוק מה אתם עושים במהלך הלילה שמרגיע אותה ועוזר לה לחזור לישון כי שם תמצאו את הסיבה להמשך ההתעוררויות.
אולי עדיף שאני אקלח אותה בחמש וחצי ואתן לה בקבוק בשש ואשכיב אותה כבר לישון לשנת לילה (כרגע היא אוכלת בערך בשבע וחצי בקבוק אחרון).
או שאם אני אתן לה בקבוק כל כך מוקדם, אז הי אתקום לי בארבע בבוקר לאכול?
בדר"כ בגיל הזה שנת אחה"צ כבר קשה מאוד להירדמות אבל נשמע שאצלך זה עובד טוב. יחד עם זאת, לפעמים 18 זה שעה מוקדמת מדי אבל כאמור ייתכן וזה מה שבתך צריכה.
לכן, הייתי בודקת את שני הכיוונים ורואה מה מהם עובד לכם נכון יותר : או להקדים את הלילה לשעה 18 או להרדים לשנת אחה"צ מוקדם יותר ואז לילה לפי סמני עייפות.
מה שיעבוד הכי טוב לבתך עם זה כדאי ללכת.
1. שינה אצל תינוקת בת 8.5 חודשים
11/03/2014 11:47
שלום,התינוקת שלי בת 8.5 חודשים.
אני חווה איתה כמה בעיות שינה.
ראשית , מאז שהיא הייתה קטנה ועד עכשיו, אחרי שעתיים של ערות, היא מתחילה להתבכיין וצריך להשכיב אותה לישון.
היא קמה בערך בשש בבוקר. בגן היא הולכת לישון בסביבות 08.30-09.00. ישנה כשעה-שעה וחצי. ואז בצהריים (בין השעות 13:00-14.30) שוב הולכת לישון לשעה וחצי-שעתיים. בדרך כלל קמה בשתיים. אני לוקחת אותה מהגן בארבע, מאכילה ואז היא מתחילה להתבכיין שהיא רוצה לישון. אני מנסה למשוך אותה עוד כשעה. ומשכיבה ב-17.00-17.30. ב18.30-19.00 אני מעירה אותה. היא קמה עצבנית ובכיינית וכחצי שעה לאחר מכן, אני מתחילה טקס שינה. בדר"כ בשבע מתחילים לקלח ובשבע וחצי היא הולכת לישון. אין מצב שאני יכולה למשוך אותה ללא שינה עד טקס לילה (סביב שבע בערב). היא פשוט תבכה. מעבר לחמש בערב, לא יכולה למשוך אותה.
היא נרדמת בצורה עצמאית, גם במהלך היום וגם בלילה (ללא נדנוד על הידיים או צורך בבקבוק). נרדמת במיטה עם מוצץ.
מבחינת שנת לילה- עד שהיא הלכה לגן (בגיל 4 חודשים), הייתה ישנה מצוין-לילה רציף משבע וחצי-שמונה בערב עד שבע בבוקר). כשהיא הלגה לגן גם התחלף שעון חורף והיא התחילה לקום בחמש וחצי-שש הכי מאוחר.
בחודשים האחרונים, החלה צמיחה שיניים והיא מתעוררת לפעמים כל שעה ולפעמים כ-4-5 פעמים בלילה עם בכי. לפני זה היינו קמים ונותנים לה מוצץ והיא הייתה מיד נרגעת ואחרי שעה-שעתיים שוב בוכה.
עכשיו בהמלצת הרופאה, הפסקנו לתת מוצץ ופשוט עושים לה ששש... עד שהיא נרגעת לבד. לפעמים היא בוכה מתוך שינה ואחרי כמה דקות נרדמת לבד. ולפעמים היא ממש מתעוררת לגמרי וארבעים דקות מתבכיינת במיטה, אפילו עם מוצץ ולא מצליחה להירדם בחזרה.
הצילו!!! מותשת!! מה עושים???
מאת: אורח/ת
2. שינה אצל תינוקת בת 8.5 חודשים
11/03/2014 12:03
מבחינת שנות היום היא ישנה מצוין. אין צורך למשוך אותה אלא לתת לה לישון כשהיא צריכה. יכול להיות שאולי יהיה יותר קל לכם להרדים אותה בארבע ולהעיר אחרי 40-60 דקות.לגבי השינה בלילה, מבחינת המוצץ היא כבר בגיל בו היא מסוגלת ללמוד לקחת אותו בעצמה ולכן אני מסכימה עם זה שלא צריך לתת לה אותו אבל אם הוא עוזר לה להירדם אז כן הייתי מלמדת אותה לקחת אותו בעצמה.
לגבי היקיצות הארוכות- כל עוד היא אינה בוכה אין צורך לגשת אליה ואם היא חוזרת לישון ללא התערבות שלכם היקיצות הללו יפסקו. גשו אליה רק במידה ויש בכי (לא קיטורים, התבכיינויות וכו.. אלא משהו שאתם חווים כבכי שהיא זקוקה לכם).
מעבר לזה, כדאי לבדוק מה אתם עושים במהלך הלילה שמרגיע אותה ועוזר לה לחזור לישון כי שם תמצאו את הסיבה להמשך ההתעוררויות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה עינת ועוד שאלה
11/03/2014 14:10
כל העניין של השינה אחרי הגן ממש מתסכל. כי מהרגע שהיא הלכה לישון ועד שאני מעירה אותה לטקס לילה היא ממש ממש בכיינית.אולי עדיף שאני אקלח אותה בחמש וחצי ואתן לה בקבוק בשש ואשכיב אותה כבר לישון לשנת לילה (כרגע היא אוכלת בערך בשבע וחצי בקבוק אחרון).
או שאם אני אתן לה בקבוק כל כך מוקדם, אז הי אתקום לי בארבע בבוקר לאכול?
מאת: אורח/ת
4. בבקשה
12/03/2014 9:18
בעקרון בגיל הזה היא יכולה לא לאכול לילה שלם (10-12 שעות) כלומר, אפשר לצפות ממנה לישון מ18 עד 5-6 ללא אוכל. אבל יכול להיות שזה יצריך הדרגתיות (כלומר, לתת לה לאכול בהתחלה ובהדרגה לדחות את שעת האוכל).בדר"כ בגיל הזה שנת אחה"צ כבר קשה מאוד להירדמות אבל נשמע שאצלך זה עובד טוב. יחד עם זאת, לפעמים 18 זה שעה מוקדמת מדי אבל כאמור ייתכן וזה מה שבתך צריכה.
לכן, הייתי בודקת את שני הכיוונים ורואה מה מהם עובד לכם נכון יותר : או להקדים את הלילה לשעה 18 או להרדים לשנת אחה"צ מוקדם יותר ואז לילה לפי סמני עייפות.
מה שיעבוד הכי טוב לבתך עם זה כדאי ללכת.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה