בת חודש וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת חודש וחצי
24/03/2014 9:20
מתקשה להרדם לבד. אני מניקה וכשהיא נרדמת על הציצי מעבירה למיטה ואז היא מתעוררת ושוב אני עוברת שעה של ניסיונות הרדמה על הידיים, מוצץ, כדור פיזו ועוד.. וזה אחרי שעתיים צרחות כל ערב כנראה מגזים.
השאלה שלי היא אם גיל חודש הוא צעיר מידי בשביל לחנך להרגלי שינה נכונים? איך עושים ומתי מתחילים? אשמח להכוונה. תודה.
מאת: אורח/ת
2. בת חודש וחצי
24/03/2014 14:04
בתך צעירה ולכן זקוקה עדיין לעזרתך. יחד עם זאת יש כבר דברים שאפשר ללמד אותה. (סדר יום, טקס שינה וכו..)
תתחילי בהרדמות קלות יותר. כשאת רואה שהיא רגועה ונינוחה ומתחילה להיות עייפה היכנסי לחדר, עשי טקס שינה קצר והניחי במיטה, שבי לידה ותני לה מגע. אם היא בוכה הרימי לידיים והרגיעי את הבכי וכשהיא רגועה החזירי למיטה. בגלל גילה אם את רואה שזה לא הולך אפשר בסוף להרדים על הידיים ואז להעביר למיטה להמשך מגע. המטרה לראות שהיא מוכנה להיות במיטה יותר ויותר זמן ואפילו להצליח לפעמים להירדם במיטה ובהדרגה להעביר את רוב ההרדמות למיטה.
את יכולה לנסות להיעזר גם בעיטוף.
לגבי הגזים, זו תקופה לא פשוטה אבל היא עוברת! ויש דברים שאפשר לעשות כדי לנסות ולהקל על זה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. עינת תודה!
26/03/2014 9:02
המליצו לי גם על הספר של הלוחשת לתינוקות, את מכירה אותו?
לאיזה דברים את מתכוונת שאפשר לעזור לה עם הגזים? כי כבר ניסיתי להוריד כל מיני דברים מהתפריט שלי ולא כ"כ השפיע..
4. הי
26/03/2014 12:26
ודאי שאני מכירה את הספר. יש בו דברים נהדרים שעוזרים מאוד, ויש כאלה שאני פחות מסכימה איתם. את בהחלט יכולה להיעזר בו.
עזרה עם גזים מעבר לתפריט אלה דברים שמרפים ומרגיעים את אזור שרירי הבטן ולכן אם יש התקף הוא חלש יותר. עיסויים בזמן התקף ובמהלך היום, ותרגילים והרפיה במהלך היום (כמו החזקה בעירסול וכו..) את יכולה להתייעץ במלווה התפתחותית. וכמובן, יש גם תכשירים שלפעמים מקלים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. מבינה אותך מאוד, יכולה להמליץ לך על כמה דברים שעזרו לנו
26/03/2014 18:29
יש תנוחה שנקראת "נמר על עץ", קשה לי להסביר את זה במילים אבל תגגלי את זה ובטח תראי תמונות. כשאת מחזיקה את התינוק על הידיים בתנוחה הזאת, זה מקל על הגזים ברוב המקרים...
בנוגע לתכשירים, יכולה להמליץ לך מניסיון על חליטה שנקראת גרפווטר. זו חליטה טבעית שאת נותנת לתינוקות והוכיחה את עצמה כמאוד יעילה אצלנו...
בכל מקרה, אחרי גיל 3 חודשים בערך זה עובר...
6. רוב תודות
30/03/2014 8:12
ניסינו בסופ"ש את התנוחה של הנמר על עץ, ואת התמצית של הגרפווטר נתנו לפני ואחרי האכלה. התרשמתי שהבכי היה פחות מסיבי מבפעמים קודמות אני מקווה שזה ימשיך ככה.
משדרת אופטימיות ליקום :)
תודה!
7. שמחה לשמוע! (ל"ת)
30/03/2014 10:45
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד