קושי להירדם באמצע הלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קושי להירדם באמצע הלילה
25/03/2014 10:29
יש לי תינוקת בת שנה. הולכת לישון כל ערב לאחר טקס שינה בסביבות 19:00.
יודעת להרדים את עצמה
בשבועיים האחרונים מתעוררת סביב השעה 1:00 בלילה בבכי ומתקשה לחזור ולהירדם. היא נרדמת רק על הידיים וברגע שאני מניחה אותה במיטה שלה, מתעוררת ובוכה וחוזר חלילה.
גם כשאני מניחה אותה עליי במיטה, היא מתהפכת מצד לצד ולא מצליחה להירדם.
לא נראה שמשהו כואב לה, אלא שרק מתקשה להירדם.
בסופו של דבר נרדמת במיטה שלה אחרי שעתיים-שלוש.

היו 2-3 לילות בשבועיים האחרונים שבהם היא ישנה כל הלילה רצוף, כך שחלק מהבלבול שלי נובע גם מזה שהלילות הקשים לא רציפים.

מה זה יכול להיות? וכיצד לטפל בעניין ?

אשמח לכל דעה ועצה

תודה
מאת: אורח/ת
2. קושי להירדם באמצע הלילה
25/03/2014 14:38
היי,

העובדה שהיא ישנה חלק מהלילות רצופים מעידה על כך שמבחינה פיזיולוגית היא מסוגלת לזה וזה סימן מאוד חיובי. הסיבה שאינה מצליחה לייצב את זה היא בגלל העזרה בהירדמות על הידיים.
כיון שהיא זקוקה לעזרה במהלך הלילה היא לא יודעת להחזיר את עצמה לישון ולכן זה מאוד דומה לילד שאינו מצליח להירדם בעצמו בתחילת הלילה.
לכן מה שמומלץ לעשות זה ללמד אותה לחזור לישון בעצמה בדיוק כמו בתחילת הלילה.
אפשר להתחיל מזה שכשהיא מתעוררת לגשת ולהרגיע את הבכי ואז לשבת לידה ולתת לה מגע רצוף עד הירדמות. אם היא בוכה אפשר להרים על הידיים אבל לצורך הרגעה ולא לצורך הרדמה. בסופו של דבר חשוב שהיא תירדם במיטה שלה כשאת יושבת לידה. אחרי שההרדמות יתקצרו תוכלי להמשיך בתהליך ולגמול אותה מהמגע שלך ואז גם מהנוכחות שלך.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד