פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קושי להירדם באמצע הלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יודעת להרדים את עצמה
בשבועיים האחרונים מתעוררת סביב השעה 1:00 בלילה בבכי ומתקשה לחזור ולהירדם. היא נרדמת רק על הידיים וברגע שאני מניחה אותה במיטה שלה, מתעוררת ובוכה וחוזר חלילה.
גם כשאני מניחה אותה עליי במיטה, היא מתהפכת מצד לצד ולא מצליחה להירדם.
לא נראה שמשהו כואב לה, אלא שרק מתקשה להירדם.
בסופו של דבר נרדמת במיטה שלה אחרי שעתיים-שלוש.
היו 2-3 לילות בשבועיים האחרונים שבהם היא ישנה כל הלילה רצוף, כך שחלק מהבלבול שלי נובע גם מזה שהלילות הקשים לא רציפים.
מה זה יכול להיות? וכיצד לטפל בעניין ?
אשמח לכל דעה ועצה
תודה
העובדה שהיא ישנה חלק מהלילות רצופים מעידה על כך שמבחינה פיזיולוגית היא מסוגלת לזה וזה סימן מאוד חיובי. הסיבה שאינה מצליחה לייצב את זה היא בגלל העזרה בהירדמות על הידיים.
כיון שהיא זקוקה לעזרה במהלך הלילה היא לא יודעת להחזיר את עצמה לישון ולכן זה מאוד דומה לילד שאינו מצליח להירדם בעצמו בתחילת הלילה.
לכן מה שמומלץ לעשות זה ללמד אותה לחזור לישון בעצמה בדיוק כמו בתחילת הלילה.
אפשר להתחיל מזה שכשהיא מתעוררת לגשת ולהרגיע את הבכי ואז לשבת לידה ולתת לה מגע רצוף עד הירדמות. אם היא בוכה אפשר להרים על הידיים אבל לצורך הרגעה ולא לצורך הרדמה. בסופו של דבר חשוב שהיא תירדם במיטה שלה כשאת יושבת לידה. אחרי שההרדמות יתקצרו תוכלי להמשיך בתהליך ולגמול אותה מהמגע שלך ואז גם מהנוכחות שלך.
בהצלחה
1. קושי להירדם באמצע הלילה
25/03/2014 10:29
יש לי תינוקת בת שנה. הולכת לישון כל ערב לאחר טקס שינה בסביבות 19:00.יודעת להרדים את עצמה
בשבועיים האחרונים מתעוררת סביב השעה 1:00 בלילה בבכי ומתקשה לחזור ולהירדם. היא נרדמת רק על הידיים וברגע שאני מניחה אותה במיטה שלה, מתעוררת ובוכה וחוזר חלילה.
גם כשאני מניחה אותה עליי במיטה, היא מתהפכת מצד לצד ולא מצליחה להירדם.
לא נראה שמשהו כואב לה, אלא שרק מתקשה להירדם.
בסופו של דבר נרדמת במיטה שלה אחרי שעתיים-שלוש.
היו 2-3 לילות בשבועיים האחרונים שבהם היא ישנה כל הלילה רצוף, כך שחלק מהבלבול שלי נובע גם מזה שהלילות הקשים לא רציפים.
מה זה יכול להיות? וכיצד לטפל בעניין ?
אשמח לכל דעה ועצה
תודה
מאת: אורח/ת
2. קושי להירדם באמצע הלילה
25/03/2014 14:38
היי,העובדה שהיא ישנה חלק מהלילות רצופים מעידה על כך שמבחינה פיזיולוגית היא מסוגלת לזה וזה סימן מאוד חיובי. הסיבה שאינה מצליחה לייצב את זה היא בגלל העזרה בהירדמות על הידיים.
כיון שהיא זקוקה לעזרה במהלך הלילה היא לא יודעת להחזיר את עצמה לישון ולכן זה מאוד דומה לילד שאינו מצליח להירדם בעצמו בתחילת הלילה.
לכן מה שמומלץ לעשות זה ללמד אותה לחזור לישון בעצמה בדיוק כמו בתחילת הלילה.
אפשר להתחיל מזה שכשהיא מתעוררת לגשת ולהרגיע את הבכי ואז לשבת לידה ולתת לה מגע רצוף עד הירדמות. אם היא בוכה אפשר להרים על הידיים אבל לצורך הרגעה ולא לצורך הרדמה. בסופו של דבר חשוב שהיא תירדם במיטה שלה כשאת יושבת לידה. אחרי שההרדמות יתקצרו תוכלי להמשיך בתהליך ולגמול אותה מהמגע שלך ואז גם מהנוכחות שלך.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה