שנת לילה ושינה במהלך היום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת לילה ושינה במהלך היום
28/03/2014 12:17
שלום רב,
התינוקת שלי בת חצי שנה. יונקת.
במהלך היום ישנה 3 פעמים ביום למשך חצי שעה. בלילה הולכת לישון בשעה 19.30 ומתעוררת בממוצע 5 פעמים בלילה.
בשעה 23.00, 01.00, 03.00, 05.00 וסופית בשעה 06.30.
במידה והיא מתעוררת בכל 3 שעות אני מניקה אותה. אם עברו פחות מ-3 שעות אני מנסה ללטף לה את הראש ולתת לה מוצץ. לעיתים היא נרגעת, ולעיתים אני כל כך נלחצת שאולי כואב לה משהו ומניקה אותה בכל זאת.
העובדה שהיא לא ישנה הרבה ביום ומתעוררת הרבה בלילה קשורות בוודאי.
היא נרדמת לבד במיטה כאשר אני מלטפת אותה.
כואב לי שהיא ישנה כל כך גרוע. ובנוסף, אני כה מותשת כך שאין לי כוחות להתמודד עם הלילות הקשים ולעיתים אני מניקה אותה גם כשאני יודעת שהדבר אינו הכרחי כלל.
יש לציין שהיא ישנה איתי ועם בן זוגי בחדר. דבר שאני מניחה משפיע על ההתעוררויות שלה.
כשהיא מתעוררת משנת היום שלה, היא תמיד מתעוררת בבכי ( היא לא רעבה כי אני מניקה אותה לפני), כך שקשה לי לאבחן האם היא התעוררה סופית או שהיא מעוניינת להמשיך לישון

אשמח אם תוכלו לתת לי כלים אופרטיביים להתמודדות עם הבעיה. אני רוצה שהיא תישן טוב , וגם שאני אוכל להנות מ3 שעות שינה רצופות לכל הפחות. כרגע מקסימום הרציפות של שעות השינה שלי עומד על שעתיים. וקשה לתפקד כך מאד.

תודה רבה,
דנה
מאת: אורח/ת
2. שנת לילה ושינה במהלך היום
30/03/2014 10:39
היי דנה,

כמו שכתבת שנות היום והלילה אכן קשורות, תשימי לב לסמני עייפות- ייתכן והלילה צריך להתחיל לפני 19:30. גם במהלך היום שימי לב לסמני עייפות אם תמצאי את שעות השינה הנכונות ייתכן והשינה תתארך.
אוכל- התחילי לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ואל תאפשרי לה להירדם או להתנמנם בזמן האוכל. במקביל, רצוי מאוד להתמיד במרווח של 3 שעות מינימום בין ארוחה לארוחה. כאשר בתך מבינה שאם היא תבכה הרבה בסופו של דבר היא תקבל אוכל אז היא גם תשתמש בזה, לא כמניפולציה אלא כי כך היא מבינה שצריך לעשות. בהנחה שהיא אוכלת טוב במהלך היום ועולה יפה במשקל היא יכולה לאכול בלילה בפערים הרבה יותר גדולים ואף לעבור לילה שלם ללא אוכל.. לכן, מינימום הפער בין ארוחה לארוחה הוא 3 שעות ובהדרגה אפשר להגדיל באופן יזום את הפערים.
הירדמות- כל עוד יש ליטופים אז ההירדמות היא לא לבד אלא עם עזרה. אם את רואה שזה הולך טוב אז אפשר להתחיל ללמד אותה להירדם גם ללא המגע.

אם את רואה שאת מסתבכת את מוזמנת להגיע לייעוץ אישי ולעבור את התהליך עם ליווי.
בגיל הזה בתך יכולה להירדם עצמאית ולישון לילה שלם ללא יקיצות.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד