בעיות שינה בת 10 חדשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה בת 10 חדשים
30/03/2014 12:33
בתי בת 10 חדשים.עד גיל חמישה חדשים ישנה מצויין(התעוררה פעם אחת לבלילה להנקה) , בגיל חמישה חדשים היתה לה רגרסיה בשינה שנפתרה אחרי שהשתמשנו בשיטת הרם הורד במשך כמה ערבים. מאז הרגלי השינה שלה מאוד שבירים כשכל דבר מערער אותם. בשלושת השבועות האחרונים יצאו לה שיניים והיא סבלה מכאבי בטן, ושגרת השינה הופרה לחלוטין, זאת בגלל שאנחנו חוששים שכואב לה ולא באמת יודעים מתי מדובר במצוקה אמיתית או לא, ומוותרים לה.
בשעה שבע וחצי אחרי אמבטיה, בקבוק וקצת הנקה משכיבים אותה. התינוקת מנסה להירדם ללא הצלחה,, מתהפכת, מסתובבת,מיילת מה שהופך תוך כמה דקות לבכי , או שמצליחה להרדם אחרי מאמצים והתפתלויות מרובות ומתעוררת אחרי כשעה ואז מתחילה לבכות.
אנחנו מנסים להרגיע אותה במיטה או על הידיים בחדר ללא הצלחה ובשלב כלשהו אנחנו נשברים ולוקחים אותה איתנו לסלון. בסופו של דבר נרדמת על הידיים או על הטרמפולינה בין עשר בערב לחצות וממשיכה להתעורר בבכי עוד כמה פעמים בלילה. לפעמים מסתפקת במוצץ או חיבוק ולפעמים רק הנקה של כמה דקות מרגיעה אותה(רוצה לציין שלפני בעיות השינה היתה מתעוררת פעם אחת בלילה לינוק וזרמנו איתה כי מדובר בתינוקת קטנה ורזה, שוקלת רק 7 קילו. נולדה 2 קילו בשבוע 37)
ברור לי לגמרי שחייבים לפתור את הבעיה. מה היא השיטה המומלצת בגיל זה. שיטת הרם הורד עבדה יפה בעבר אבל עכשיו התינוקת מבינה מה אנחנו מנסים לעשות ודוקא כשמרימים אותה בוכה חזק והיסטרי יותר. ברגע שמבינה שעומדים להחזיר אותה למיטה חוזרת לצרוח כך שדי קשה ליישם את השיטה.
זקוקה לעזרה-תודה!
מאת: אורח/ת
2. בעיות שינה בת 10 חדשים
30/03/2014 20:29
הי,

כמו שביתך מבינה שעומדים להחזיר אותה למיטה כך היא גם מבינה שאם היא בוכה הרבה בסוף מוציאים אותה לסלון או שהיא מקבלת אוכל וכו.. ולכן, בעקבות הרווח הזה היא ממשיכה ומגבירה את הבכי. הרם הורד זו שיטה מצוינת ואני משתמשת בה כדי להרגיע את התינוק יחד עם זאת היא אינה שיטה שמלמדת הירדמות עצמאית. כשעושים אותה נכון אז היא לא מגבירה את הבכי אלא מחלישה אותו מאוד.
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לקבל החלטה שמתחילים לעשות שינוי בהרגלים ללא כל ויתור באמצע. גם אם ההרדמה ארוכה וקשה היא צריכה בסופו של דבר להסתיים כשבתך נרדמת במיטה שלה. בשלב הראשון אפשר לשבת לידה עם מגע וטפיחות עד הירדמות ואחרי שזה עובד טוב להמשיך וללמד אותה להירדם בכוחות עצמה. גם את הקשר בין האוכל לשינה מומלץ לנתק ובהדרגה להוריד את האוכל בלילה.

אם לא תצליחו בזה לבד אני ממליצה לעבור את התהליך עם ליווי יומיומי של יועצת שינה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד