תינוקות בת 8 חודשים שחייבת נדנוד כדי להירדם

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקות בת 8 חודשים שחייבת נדנוד כדי להירדם
31/03/2014 17:50
שלום רב,

בתי כמעט בת 8 חודשים וקשה לה להירדם לבד. היא כמעט תמיד חייבת שינדנדו לה את המיטה או את העגלה (במידה והיא בעגלה) על מנת להירדם. אני תמיד מנסה לשים לה מוזיקה עם/בלי מקרן של סרט על התקרה ולפעמים זה עוזר והיא לא צריכה אותי, (בעיקר בשינות של היום) אך לפעמים זה לא. אפילו היתה תקופה קצרה של שבוע-שבועיים שגם בשנת הלילה הצלחתי לעשות לה טקס קבוע שבסופו אני מניחה אותה במיטה, מדליקה לה את המוזיקה ויוצאת והיא הצליחה להירדם לבד, אך היא חזרה לסורה וחייבת נדנוד לפני שנת הלילה כמעט תמיד.
אני מנסה רק לעמוד לידה אבל היא עדיין בוכה בהיסטריה, מנסה לנדנד בהפוגות (נדנוד דקה ועצירה) אך בכל עצירה היא מתחילה להשתגע שוב. אנחנו קצת חסרי אונים ובעלי לא מוכן לנדנד אותה כי הוא טוען ש"קילקלתי אותה". אני לא יכולה לעמוד בפני הבכי ההיסטרי ותמיד נכנעת לנדנוד.
מה אפשר לעשות?? אני נואשת...
מאת: אורח/ת
2. גמילה ממגע
01/04/2014 12:00
היי,
כיון שביתך רגילה להירדם עם מגע זה מאוד טבעי ונורמלי שאם תפסיקי היא תבכה. החלפת מגע במוזיקה או סרט היא החלפת תלות אחת באחרת ולכן השינוי אינו מתייצב. מה שבתך צריכה זה ללמוד להירדם ללא מגע ובהדרגה ללא הוחכות שלך ובעצם להירד ם בצורה עצמאית. על מנת שהיא תצליח ללמוד אתם חייבים להיות עקביים ונחושים עד הסוף אחרת היא רק מתבלבלת ולומדת את הדבר ההפוך - שהיא צריכה לבכות כדי לקבל נדנוד ולהירדם.
מה שאני ממליצה זה להניח אותה במיטה רגוע. לאחר טקס שינה קבוע ולא ליזום ממגע או נדנוד. אם היא בוכה להרגיע במגע וברגע שהיא מפסיקה להפסיק עם המגע וכך חוזר חלילה עד שלבסוף היא נרדמת ללא מגע. אם היא לא נרגעת במיטה אפשר להרים ולהרגיע על הידיים. חשוב לתת לה מענה לבכי אך לדייק ולהקפיד שבסוף תירדם ללא המגע ועם הנוכחות שלך (שבי לידה עד הירדמות). עשי זאת בכל ההרדמות והיקיצות ואם תהיו נחושים אחרי 2-3 לילות תוכלו להתחיל לראות שיפור.
בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה ובכל זאת
01/04/2014 16:58
אני לא יודעת אם מגע זה מה שהיא רוצה, כי אנחנו מנדנדים אותה במיטה, לא בידיים. אני מנסה לפעמים ללטף אותה וזה לא הכי עוזר. ובידיים היא בכלל לא אוהבת להירדם אז זה בטח לא מרגיע אותה. השאלה היא גם האם במקרה שלי, להרים ולהוריד למיטה יהיה הפתרון...
דבר נוסף- האם להירדם בעזרת מוזיקה נעימה זה משהו לא בסדר?

דבר אחרון- האם שעת השינה שלה זה משהו קריטי? כאילו אם היא תלך לישון ב-8 או ב- 10 בערב?

המון תודה
מאת: אורח/ת
4. אז ככה..
01/04/2014 20:10
אני לא מכירה תינוק שלא נרגע ממגע של אימא אבא. מגע יכול להיות ליטופים, טפיחות וכו.. כמו גם נדנוד. לכן, אם הנדנוד מרגיע אפשר לעשות את זה אבל למטרת הרגעה ולא למטרת הרדמה. חיבוק על הידיים תמיד מרגיע גם אם בפעמים הראשונות זה לוקח יותר זמן. במידה והחיבוק אינו מרגיע והיא מתנגדת וכאילו נמצאת בהתקף זעם בדר"כ זה מראה שיש משהו שמבלבל אותה אם כמה ימים תהיו מאוד עקביים ותעשו את זה נכון אז התקפי הזעם יפסקו. הרמה על הידיים זה במקרה שהרגעת הבכי במיטה אינה עובדת.
כפי שכתבתי קודם הירדמות עם מוזיקה יכולה להפוך להיות תלות במוזיקה. זה עלול להתפתח ליקיצות כדי שתדליקו מוזיקה כדי שתירדם. לא אצל כל הילדים זה קורה אבל אצל רובם. אפשר לשמוע מוזיקה כחלק מטקס השינה.
שעת השינה צריכה להיות שעה מתאימה וזה אכן חשוב, תינוק שמגיע בעייפות יתר ישן פחות טוב. השינה האיכותית קוראת בתחילת הלילה ולכן שעות ההשכבה המומלצות לתחילת לילה הן בין 18:30 ל 20:00
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד