פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה גיל שבוע
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 7 ימים. הוא נרדם בהנקה וכשמניחה אותו בעריסה מתעורר...כך שאני כבר נמנעת מלהעביר אותו לעריסה והוא נשאר על הידיים שלי המון זמן...בכדי שישן, אחרת צריכה להתחיל שוב הנקה מההתחלה עד שנרדם. כששמה אותו לישון איתנו במיטת הורים לאחר שנרדם בהנקה הוא לרוב ממשיך לישון. כך שכרגע הוא ישן איתנו ואת העריסה בקושי מכיר..האם זה יחלוף לבד? האם לזרום איתו (ולנסות מדי פעם לשים בעריסה עד שאראה שינוי בו) או שיש משהו שניתן לעשות בגיל כה צעיר?
תודה רבה
לאורה
ראשית - מזל טוב!!
זה אכן גיל מאוד מאוד צעיר אבל שינה אתכם אינה מומלצת גם ובעיקר מהמקום הבטיחותי. ההבדל בין מעבר לעריסה או למיטה שלכם הוא שהמעבר עצמו יותר קל ומתון במיטה (עריסה היא נמוכה יותר ומצריכה לרוב התכופפות גדולה ועזיבה "חדה" יותר), דרך אחת היא לנסות לעשות את המעבר יותר איטי והדרגתי, דרך נוספת היא להמשיך ולתת כל הזמן תנועה גם בהנחה במיטה מיד להמשיך עם טפיחות/נדנוד על מנת לעזור לו להמשיך ולישון (או להירדם שוב), אפשרות שלישית היא להיעזר בעיטוף (חיפוש מהיר בגוגל ייתן לך המון סרטונים איך עושים את זה).
כיון שהוא באמת מאוד צעיר אז לא נורא אם לא כל הזמן הוא ישן במיטה שלו אבל כן הייתי מנסה כל הזמן כדי שישן בה יותר ויותר, וכאמור, להתייחס לנושא הבטיחותי.
מזל טוב
בנוסף, הורמון המלטונין שהוא הורמון השינה ומה שעוזר לנו לעשות את ההפרדה בין יום ללילה מתחיל להיות מופרש בכמויות איכותיות בסביבות גיל חודשיים ולכן הרבה פעמים תינוקות הופכים בין היום ללילה, אפשר לעזור לו ללמוד את ההבדל ע"י חשיפה מאוד גדולה לאור יום במהלך כל היום כולל שינה באור ולפחות פעם אחת יציאה לטיול (איזה כיף שהאביב הגיע :) ושנת לילה- בשעות אחה"צ המאוחרות בשעה קבועה לערוך טקס שינה (אפשר באזור 18- אם יש סמני עייפות אז מתי שאת רואה שהוא עייף) ולהכניס לחדר חשוך שבו הוא נמצא למשך כל הלילה ולא להוציא אותו משם לזמן משחק (עד הבוקר).
1. שינה גיל שבוע
03/04/2014 9:25
שלום,בני בן 7 ימים. הוא נרדם בהנקה וכשמניחה אותו בעריסה מתעורר...כך שאני כבר נמנעת מלהעביר אותו לעריסה והוא נשאר על הידיים שלי המון זמן...בכדי שישן, אחרת צריכה להתחיל שוב הנקה מההתחלה עד שנרדם. כששמה אותו לישון איתנו במיטת הורים לאחר שנרדם בהנקה הוא לרוב ממשיך לישון. כך שכרגע הוא ישן איתנו ואת העריסה בקושי מכיר..האם זה יחלוף לבד? האם לזרום איתו (ולנסות מדי פעם לשים בעריסה עד שאראה שינוי בו) או שיש משהו שניתן לעשות בגיל כה צעיר?
תודה רבה
לאורה
מאת: אורח/ת
2. שינה גיל שבוע
03/04/2014 10:02
היי לאורה,ראשית - מזל טוב!!
זה אכן גיל מאוד מאוד צעיר אבל שינה אתכם אינה מומלצת גם ובעיקר מהמקום הבטיחותי. ההבדל בין מעבר לעריסה או למיטה שלכם הוא שהמעבר עצמו יותר קל ומתון במיטה (עריסה היא נמוכה יותר ומצריכה לרוב התכופפות גדולה ועזיבה "חדה" יותר), דרך אחת היא לנסות לעשות את המעבר יותר איטי והדרגתי, דרך נוספת היא להמשיך ולתת כל הזמן תנועה גם בהנחה במיטה מיד להמשיך עם טפיחות/נדנוד על מנת לעזור לו להמשיך ולישון (או להירדם שוב), אפשרות שלישית היא להיעזר בעיטוף (חיפוש מהיר בגוגל ייתן לך המון סרטונים איך עושים את זה).
כיון שהוא באמת מאוד צעיר אז לא נורא אם לא כל הזמן הוא ישן במיטה שלו אבל כן הייתי מנסה כל הזמן כדי שישן בה יותר ויותר, וכאמור, להתייחס לנושא הבטיחותי.
מזל טוב
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה, עוד שאלה
07/04/2014 13:34
תודה עינת, נשמע מאוד הגיוני, אנסה את מה שהמלצת. שאלה נוספת, אנ שמה לב שהתינוק ישן המון (ואף נרדם לבד כששמה אותו בעריסה) במהלך היום (למשל היום משמונה בבוקר עד עכשיו (13:30) התעורר רק פעם אחת להנקה) אך בלילות מאוד קשה להירדם אפילו עם ציצי ואני יכולה להעביר המון שעות רצופות בלי שינה בלילה (אתמול היה שיא מ23 עד 5)... מה מקור הקושי? האם פיזיולוגי? אני יכולה לעשות משהו? תודה מאת: אורח/ת
4. הי
07/04/2014 14:34
עד גיל שבועיים בערך תינוק ער הוא תינוק שצריך לאכול. הוא אמור לישון רוב הזמן ובאמת להתעורר רק לאוכל.בנוסף, הורמון המלטונין שהוא הורמון השינה ומה שעוזר לנו לעשות את ההפרדה בין יום ללילה מתחיל להיות מופרש בכמויות איכותיות בסביבות גיל חודשיים ולכן הרבה פעמים תינוקות הופכים בין היום ללילה, אפשר לעזור לו ללמוד את ההבדל ע"י חשיפה מאוד גדולה לאור יום במהלך כל היום כולל שינה באור ולפחות פעם אחת יציאה לטיול (איזה כיף שהאביב הגיע :) ושנת לילה- בשעות אחה"צ המאוחרות בשעה קבועה לערוך טקס שינה (אפשר באזור 18- אם יש סמני עייפות אז מתי שאת רואה שהוא עייף) ולהכניס לחדר חשוך שבו הוא נמצא למשך כל הלילה ולא להוציא אותו משם לזמן משחק (עד הבוקר).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום